You are here

Candy CD702T főmodult (vezérlőelektronika) keresek! MEGOLDVA!

23 posts / 0 new
Last post
djhalasi

Sziasztok! Candy CD-702T mosogatógéphez keresek vezérlőelektronikát. Kaptunk egy működőképes használt mosogatógépet, de azzal szembesültünk beüzemeléskor, hogy pukkant egyet és szétszerelve kiderült, hogy az előlapi nyomógombos panelon kidurrant egy IC, talán az eprom. Vagy egy ilyen működőképes IC-re lenne szükségem, vagy egy komplett ilyen panelra (ez lenne a legjobb), esetleg olyan szakemberre, aki megjavítja ezt a panelt. Egyébként elkövettük azt a hibát, hogy nem folyattuk ki a vizet belőle szállítás előtt és oldalára fektetve szállítottuk, melynek következtében kifolyt egy csomó víz belőle. Nem tudom ez mennyire befolyásolja a meghibásodást, de a panelon víznyomot nem látok, így inkább arra gondolok, hogy szimplán csak elfáradt.

Comments
djhalasi

Na megoldódott minden probléma. A labirintus tartály ahol becsatlakozik a sótartály oldalába 3 kis csöccsel, ott szivárgott a víz és ez hülyített meg. Vettem rá 3 új O gyűrűt és meg is oldotta a problémát. Még az egyik csövet kell megnéznem, ami a mosószivattyúra megy, mert ott van még pár csepp víz. A bilincs totál meg van húzva, de mégis van pár csepp. Lehet majd kicserélem a bilincset, hátha.. Ezek már apróságok, lényeg hogy működik. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Sziasztok! Eddig tökéletesen működött a megjavított gép. Tegnap történt az, hogy kikapcsolt állapotban egyszer csak nagy csattanás, kismegszakító leold. Szétszedve kiderült, hogy a fázisjavító kondi csattant el benne, ami úgy van bekötve, hogy még a főkapcsoló előtt van, tehát akkor is áram alatt van, ha ki van kapcsolva a gép. Ezt kiiktatva újra üzemel a gép. Kérdés mitől csattanhatott el? Ha minden igaz ma kapok bele egy másikat és cserélem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki's picture

Szia!
Fázisjavító? Nem inkább zavarszűrő?
Anélkül is megy, de sokolrádiót ne hallgass mellette! 

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Közben pótoltam a kondit, 3 napig tökéletesen működött a gép, szépen elmosogatott, de most újra szórakozik. Eddig úgy indult, hogy bekapcsolt a lúgszivattyú pár másodpercre, majd elkezdte beengedni a vizet és pár másodpercre rá indult a mosószivattyú. Most szokatlanul tovább jár a lúgszivattyú, mint eddig utána elkezdi beengedni a vizet, de csak kb 3 másodpercig, aztán abbahagyja és néma csend, nem csinál semmit. Viszont az idő visszaszámlálás továbbra is megy a kijelzőn, hibát nem jelez. Mi lehet a gond?

0

Vote up!

You voted ‘up’

ata2k6

Az átfolyásmérőt nézd meg, lehet nem jelez vissza a hall szenzor. (illetve lehet a csatlakozó korrodált) Pláne ha beázás volt az előéletében, akkor végig kell pucolni a csatlakozókat, ez a vacak beázás sokszor később üt vissza, időben szltrohadt csatlakozók formájában

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Na levettem ma az oldalát és úgy néz ki megvan a hiba, már ha ez okozza. A labirintus tartály ahol becsatlakozik a sótartályba ott szivárog a víz. Eddig is szivárgott valahol, mert alul látszódott, de most hogy kivettem a tartályt és átmostam most szinte folyik. Elindítom, elkezd szivattyúzni, majd elkezdi beengedni a vizet és akkor folyik a víz a labirintus tartály egyik csöcsénél. 3 csöcs áll ki belőle és azok csatlakoznak bele 1-1 O gyűrűvel a sótartályba. Amikor elkezdi beengedni a vizet a nyomástól megemelkedik ez az egész és akkor kezd el folyni majd le is állitja a vizet. 1 perc múlva újra elkezdi beengedni a vizet, majd szivattyúzik. Szóval vélhetően azért hülyüly meg, mert itt folyik a víz. Az az érdekes hogy szemre nem szakadt egyik O gyűrű sem. Holnap kicserélem mind a 3at aztán meglátjuk. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Köszi! Ezt kb merre találom benne? (bocsi, de eddig ez az első ilyen, amivel próbálkozok)

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Közepétől kicsit jobbra, -még, nem az már sok, vissza balra. De lejjebb!

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Végre sikerült elektronikát szerezzek. Működik a gép, de eléggé erőlködve megy a szivattyúja és ott meg is hülyül a program. Akitől kaptuk annyit mondott, hogy ha huzamosabb ideig nincs használva, akkor a kis nyíláson keresztül meg kell forgatni a szivattyút és utána egy darabig megint nincs vele gond. Na most ez nem segített már. Viszont megmértem a motor indító kondit és 4,5uf helyett csak 1,2uf, tehát ez tuti cserés. Kérdés okozhatja-e a kondi hibája ezt a hibajelenséget vagy más baj lesz? Sajnos csak hétfőn tudok bele venni másikat, itthon meg nem találtam.

0

Vote up!

You voted ‘up’

slaszlo

Szia!
Örülj neki, hogy még nem égett le a szivattyú motorja!
Segédfázis nélkül, (  gyenge kondi) terheléssel nem fog elindulni a motor. Mindenképp csere.

Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Köszi! Kicseréltem, most már tökéletesen működik, végig megy a program is. :) Annyi bajom van még, hogy kicsit nyekereg a szivattyú. A hátsó csapágyat megnéztem az jó, de a szivattyú nem akart lejönni a motorról, nem mertem nagyon feszegetni sem. Valószínűleg az első csapágy nyöszörög. Lehet azt egyáltalán cserélni valahogy, vagy inkább szerezzek bele másik szivattyút?

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
  Igen, kondi hibája okozza ezt a jelenséget.

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Inkább a táp ic döglik meg. Ha az eprom durrant el akkor szerintem kuka az egész.

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Hibás kategória!
Fénykép, IC típus?
Tudom ez neked nem segítség, de a "szakembereknek" igen
.

2

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Csatoltam képeket. Erről lenne szó.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia! Ez típushiba. Nálam járt 3 ilyen. Az egyik triac zárlata miatt kerül a procira a hálózati villany a gnd és az egyik digit kimenete közé. írok magánban egy bontós számot, hívd fel, nekem Ő szerzett korábban..

0

Vote up!

You voted ‘up’

ata2k6

Hát ez kész van... a procinak reszeltek.  De jó lenne lecsekkolni, valami szenzor vagy periférie nem-e zárlatos, beázás stb.. Proci nem szokott csak úgy kipukkanni... Nehogy a cseredarab is így végezze....

2

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Mindenképp átnézem, de cseredarabra is szükség lenne valahonnan. Találtam újat, van is raktáron, de 60 ezer forint. Annyiért már új gépet veszek, nem is értem minek árulják egyáltalán, mert ennyit senki nem fog adni érte.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tivi

Bontóban,esetleg hirdetési oldalakon próbáld meg!

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi

Sajnos eddig sehol semmi. Bíztam benne, hogy itt tud segíteni valaki. Nagyon bánt a dolog, mert egy működő gép volt és tuti a szállítás miatt kifolyt víz okozta a vesztét, pedig az elektronika nem volt vizes, oda nem folyt. Elvileg ha motorba, vagy érzékelőbe belefolyik ennek a procinak akkor se kellene kidurranni szerintem, mert ez csak vezérli az egészet, szóval érdekes. Na de mindegy is, csak sajnálnám kidobni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ladakolyok

Szia!

Nekem van 5 vagy 6 a címben szereplő vezérlőpanelom.
Három komplett gépem is volt, de sok helyet foglaltak, ezért szétbontottam őket, a kasztnikat kivittem vasba, de a többi alkatrészük mind megvan, mivel nekem is ez a típusú mosogatógépem van.
Így a sajátomhoz is van bőven alkatrész.
A részleteket privátban meg tudjuk beszélni ha érdekel.
Üdv: Ladakölyök

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Nem feltétlen igaz amit gondolsz. Az átnedvesedett érzékelők valamelyikéről, illetve a motortól is kerülhet az elektronikára túlfeszültség.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content