You are here

Candy GO4 106, vajon milyen magas a normál vízszint üres állapotban?

3 posts / 0 new
Last post
mihi69
mihi69 picture

Sziasztok!

Van egy DIY javított, ritkán használt mosógépünk ami látszólag jól működik. Tisztának is patyolattiszta minden zuga, mert nemrég cseréltem benne dobcsapágyakat és szimeringet. Ma függönyt mostunk vele és miután betöltötte a mosáshoz a vizet, rájöttem, hogy rossz programot választottam ezért töröltem a programot és újat indítottam el. Meglepetésemre, az üstben lévő vízhez még ugyanannyit beengedett másodszorra, majd rendesen folytatta a mosást. Logikusan úgy tűnik, mintha lassan eleresztené a nyomást a vízszintszabályzó levegőcsöve. Egyelőre csak a a vízszintszabályzó felső csőcsatlakozását vizsgáltam, ha lesz rá időm, nekiállok mérni is. Amúgy nem egy atomerőmű, összesen 2 kapcsoló van a nyomáskapcsolójában 3 érintkezőn és ezért szeretnék kérdezni a tapasztalt szerelőtársaktól: (Mosógépből csak sajátot tuningoltam idáig, és hiába is adnak munkát időnként, ilyen egyszerűnek látszó dolgokra sem tudok csípőből tüzelni.) 
A két kapcsolóból a legjobb esetben is csak három vízszintet tud mérni, ha jól gondolom?
A 4-es owerflow érintkezőt valóban a túltöltés érzékelésére használják, vagy normál üzemi vízszint mérésre?
Vajon mi lehet a normál vízszint, üres dobnál? Kipróbáltam, mosásnál az üstszájgumi és az üveg találkozásáig töltött, öblítésnél kb. 3 cm-rel feljebb volt a vízszint. Ez jónak tűnik?

Köszönöm a válaszokat!

Update: közben megtaláltam itt a Tanyán a hibakódok doksiját, aszerint a nyomáskapcsoló OVERFLOW  érintkezőjét tényleg a túltöltés érzékelésére használja , van is hozzá hibakód ( ERROR 4 Several (3) interventions of the pressure switch anti-overflow contact.). Viszont tesztmódban az ürítőszivattyú addig megy, amíg a nyomáskapcsoló nem éri el az üres állapotot.(The Drain Pump is powered until the "pressure switch empty" condition is reached.)

Újabb kérdések, a dokumentáció szerinti a "nyomáskapcsoló üres állapot" gondolom a nyomáskapcsoló kikapcsolására értendő csupán?
Szokott olyan hiba előfordulni, hogy a nyomáskapcsolóból szökik a levegő?

 

File attachment: 
Comments
ityvity
ityvity picture

Szia , ha program megszakítás után új program indításakor egyszer rátöltött , egyébként utána minden jó , nem kell vele foglalkozni .   Szukcesszív a vízfelvétel , és több   alkalommal kapcsolja a szelepet a végleges színt eléréséig ,azért  mert a ruha beissza a vizet . Van olyan gép amelyik alapból így van programozva , tölt - vár , újra tölt még el nem éri a megadott szintet , de van amelyiknél ezt a szintkapcsolóra van bízza . 
 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Helló!
Az utolsó kérdésedre válaszolok.
"Szokott olyan hiba előfordulni, hogy a nyomáskapcsolóból szökik a levegő?"
Igen . Kireped kitörik kilyukad a vizszintszabályzó cső.
Csere.

1