You are here

Candy gvs d913a2-s hőszivattyús szárítógép nem szárítja meg a ruhát

9 posts / 0 new
Last post
zoli_varga
zoli_varga picture

Kedves Szakemberek!

Candy gvs d913a2-s szárítógépünk nem dzáritja meg a ruhákat, azok vizesek maradnak de a ciklus végén kissé melegek is. A sikertelen szárítás után egyből dobja a szűrő tisztítás jelet.
Elsősorban szervíz kézikönyvet keresnék, esetleg tippet hogy merre keressem a hibát. A kompresszor emlékeim szerint elindul. A ventilláció megy 

Előre is köszönöm!

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Már többször leírták, akik ebből élnek, de az ismétlés nem árt. :)

A hőszivattyús szárítógépek egy innovációs zsálutca. Az EU torzszülöttje, amit az energiaosztályok hiztak létre. Az ötlet jó, de tartósan nem használható.

Oka: a ruhákban levő szmötyit akárhány filteren vezeted a levegőt, kiszűrni nem lehet teljesen, mert a kegfinomabb porból újra össze fog állni. Ez beletapad az elpárba, a kondenzátorba. Eltömítve azt, és egy szivacsos nedves retket eredményezve. Ezen a propeller, ami a szabad levegő áramlásra van méretezve, nem tud átprüszkölni elég levegőt. A gond az, hogy a kompreszir, és a kalorikus kör erre tojik rá. A hőt leadni nem tudja, a nyomás állandóan az egekben van, előbb-utóbb valahol valami enged. Pláne, higy a ruhákban a nedvesség az nem tiszta víz, hanem vegyszeres maradványokat tartalmaz, szokástól függően ez is ad az alumínium alkatrészeknek, ahol rutkábban elvétve réz van, annak is.

Jobb esetben a gépedet csak ripityára kell szedni, magasnyomásúval elmosni, kompreszzorral kifújni, összerakni, örülni. Ehhez nem kell jobb esetben kotta, csak egy szabad szombat, meg eltökéltség, mert tényleg darabokra kell szedni. Utolsó kis légcsatornáig.. és ezt biza hadználattól függően ismételgetni kell.

Ha nincs szerencséd, akkor a gép kalorikusan is belekotlott. De ez csak szétszedéskor fog kiderülni. Ha bárhol találsz zöldessárga kemény, vízkő szerű kikristályosodást, akkor arra figyelj, hogy mikor jön legközelebb a "megérkezett a hulladék vas felvásárló. Rossz akkumulátorokat, radiátorokat..." Akkor csak ők tudnak segíteni...

Ha kalorikusan sérült, kuka. Fusizni lehet, de drága, jó sosem volt, nem is lesz.

Szétszedve, ha nem inverteres 3f kompi van benne, külön el kell indítani, saját betápról, és "mérni" a kondenzátor, és az elpár hőmérsékletét. Ha az egyik kurvahideg, másik meg marhameleg, akkor csak mocskos volt. Összerakva jó lesz.

Ha lehet kézzel tapizni a kondenzátor oldalt, akkor el kell engedni, kuka.

A szétszedéskor a csövektől nem kell félni, nem olyan törékenyek azok. A 90fokos, vagy annál durvább tekervénynêl, forrasztásnál pláne ha O gyűrűs préselt kötések is vannak, vigyázz, de lehet azért észzel gyötörni, jobban, mint gondolnád.

Sok sikert, kitartást, és szabadidőt ;)

6

zoli_varga
zoli_varga picture

Szia!

Köszönöm a hasznos infókat!

A hőcserélőket kitisztitottam (ki is lett cspatva vízzel), a kondenz elvezető járatok tisztitva.
A csöveken és a hőcserélőkön nem látszott szivárgás nyoma (semmilyen szín).
Össsze lett rakva, 3 órát hagytam állni a mozgatás miatt. Most próba alatt a következőket tapasztalom 1,5 órája megy.
Áramfelvétel: 2,05 -2,1 A cosfi .8
A hűtő kézmeleg. Az átfújt levegő  megfelelő mennyiségű, de nem meleg épphogy langyos. 
Úgy érzem itt zsebbe nyúlóssá válik a történet.
:(

 

0

ityvity
ityvity picture
*

Ha még nem volt a hőcserélő egység takarítva , nagy esély az el koszolódás , ha bár ez egy hosszabb folyamat . Úgy kezdődik hogy mindig több idő kell a szárításhoz , végén már meg sem száradnak a ruhák . Azért is megy ki a végén hibára , mert asz elektronika időtúllépést érzékel a szárítás folyamatba . Másik lehetőség a kalorikus hiba , vagy lehet mind a kettő, ez már több mint 5 éves gép. Szerviz könyv nem sok segítség a hiba elhárításában . Szét kell szedni és kitakarítani , meg esetleg elpár-kondenzátor hőfokot mérni , de így is egy szondát belógatva az ajtón lehet mérni , ha bár az nem sokat mond , mert ha el van dugulva akkor nem tudja lefújni a meleg levegőt .

3

huszezres
huszezres picture

Üdv!
Mikor volt utoljára darabokra szedve és úgy kitakarítva a gép??

0

zoli_varga
zoli_varga picture

Üdv!

Még nem volt szétszedve. Az biztos hogy sokat ment.
A manual a szétszedés megkönnyítéséhez kellene... 

0

huszezres
huszezres picture

Üdv!
Ha szétszeded, miket tudsz mérni? Esetlegesen meg tudod nyomáspróbázni, fel tudod tölteni gázzal?
Bízd szakemberre!

0

ityvity
ityvity picture
*

"Bízd szakemberre! "Ja , ha már a szétszedés - összerakás   is gond akkor talán így a volna a legjóbb . Különben meg létezik mechanikai robbantott ábra , de azt alkatrész be azonosításra találták ki és nem szétszedési-javítási utasításnak szánták .
Kalorikus működés kiértékeléséhez meg nem föltétlenül szükséges megbontani a rendszert   , elég jó ki lehet tapogatni esetleg hőfokot mérni , de ehhez is tapasztalat kell és nem hobby kategória főleg , ha  látszólag működik de nem elégségesen . Itt már nélkülözhetetlen kompresszor nyomó oldalán mérni .

3

huszezres
huszezres picture

ityvity!
Nálad a pont, de ezt inkább a poszt nyitójának kellene címezned!
ferenc

0

Sponsored links