You are here

Candy RO H9A2TCEX-S (hőszivattyús) szárítógép, víz nem jön belőle

15 posts / 0 new
Last post
Weiss
Weiss picture

Sziasztok!

A fenti (saját) gép esetleges javításához szeretnék Tőletek tanácsot, segítséget kérni.
Hibajelenségként csak annyit tudok mondani, hogy az ajtó víztartályba a szárítási ciklus alatt nem kerül víz, a program lefut (többet is próbáltunk) az utolsó 15 percig és innen nem mozdul tovább a számláló, a végtelenségig menne a gép (ilyenkor kikapcsolva a ruhák forróak, de nyilván nem száradtak).
A gép 2év 2 hónapos, a gari 2 év...

- ajtószűrő (mindkettő) kitakarítva - ez folyamatosan, minden szárítás után így volt
- alsó tisztítónyílás mögötti hőcserélő minden negyedévben kitakarítva
- kibontottam a szárító aljában a hőcserélő dobozát, itt is kitakarítottam (a két hőcserélő tag között is volt lerakódás)
- az oldalán ill. a hátulján levő primer víztárolóban nincs víz (innen emeli át egy szivattyú időnként a vizet az ajtóban levő másodlagos tárolóba)

Tudtok esetleg ajánlani valamit, hogy mit mérjek, mit nézzek?

A segítségeteket előre is köszönöm.

Ati

Comments
ppeti84
ppeti84 picture

Itt mi lett a megoldás? Egy ilyen gép van nálam ugyan ezzel a hibával. Kipucoltam, de nem gyűjt vizet és nem is szárít. Gázhiánynak tűnik nekem.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia ,megbontás nélkül , először mérj áram felvételt (lakat fogó , hogy indul e a comp.) indítás után pár percre 100W körüli teljesítmény felvétel , fel megy 4-500W , invertereseknél lehet kevesebb ,  ott egyéb paraméterek alapján változik . Tegyél bele ruhát  és  mérj hőfokot ,  az ajtó alatt szoktam a szűrő mögé dugni a szondát . Ha komp. működik de nincs értékelhető hő emelkedés (30-40C) , akkor kalorikus hiba , nem sok mindent tudsz csinálni . Ha leveszed az oldalát , ez mind tapogatással is megállapítható .

1

ppeti84
ppeti84 picture

A címbeli gép történetére lettem volna kíváncsi, nem arra hogy keressek hibát.

0

Weiss
Weiss picture

Sziasztok!

Utánanéztem több helyen mit lehet kezdeni a géppel. A kompresszor indul (1 percen belül), értékelhető hőmérsékletváltozás nincs (se melegedés az egyik oldalon, se lehűlés a másikon). 10-15 percen belül a kompresszor 90°C-os lesz, a csövek minden irányba olyan 26 °C körül. A kompresszor hűtőventillátor viszont el sem indul (a kompresszoron nincs érzékelő, szóval nem tudhatja a gép, hogy éppen fő...).

Keresek olyan szerelőt aki gázhiányos gépet javít, de a 3-ból akinek elérhetőséget adtak, az egyik egy másik ilyen gépet GTK-ra mondott. Szóval nagy reményt nem fűzök hozzá...

Másrészről, 2év 2 hónapja letettük a gépet a helyére, évente kitakarítottam a hőcserélőt (a tisztító nyíláson keresztül), semmi mozgatás, hurcolgatás, ennek ellenére elmegy a gáz, mennyit bízzak egy újratöltésben? Persze így mennyit bízzak egy új gépben?

Ja, a gépből a második körben a teljes fűt/hűtőkört, kompresszort kiemeltem, magasnyomású mosás megvolt, mint a gyári, olyan tiszta....

Szóval ennyi az eredmény...

0

ppeti84
ppeti84 picture

Ezt feltöltöttük és szépen működik. Nem találtunk szivárgást, így valószínűleg nem lesz hosszú életű. Ezt nyugtázta a tulaj is.

1

ityvity
ityvity picture
*

Szia ."Szintén zenész" Candy 4 éves , R290 , szivárgás nem tapasztalható , újra töltve működik . Meddig ? Az egész kalorikus részt kiszereltem , elmerítettem vízbe (mint a gumisok ) megnyomtam 15 bárral , egy buborék nem jött . 
Nekem van egy olyan elméletem hogy esetleg a gázba kellene keresni a hibát , mert az R290-es annyira környezet kímélő   rövid lebomlási idejű gáz , hogy képes valami folytán öngyilkos lenni . Másik elméletem meg , hogy talán   a vékony falú Al hőcserélő , idővel a hő , pára meg vegyszer  hatására mikró porózusa válik . 

1

dino71
dino71 picture

Én is megszívtam egy candyvel ami r290 el volt töltve. Kemény 8 hetet bírt. Ugyan így semmi szivárgás nem volt.
Továbbiakban el se vállalom, vagy csak nyomatékosan kijelentve, hogy gari nélkül.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Garival, megbízhatóan kalorikus hibával senki épeszű nem javít ilyen gépet.

Ez egy konstrukciós zsákutca. A fő gond kettős. Egyik, hogy a sok szöszmösz megjelenésével a hőelvonás csökken. Ennek eredménye, hogy a nyomásértékek megszaladnak, a tervezett fölé. Mivel a sok mosószerben, öblítőben, meg ki tudja miben vegyszerek vannak, ennek maradéka is megjelenik a kondenzátoron, ami nem csak színbeli elváltozást okoz, hanem kémiailag gyengíti is a kondenzátort, ami annak lyukadásához, szivárgásához vezet.

Befoltozva azt a molekula méretű lyukat, lesz 3 hét múlva még 2.

És ez az egyik gond. A másik, hogy a levegő ha már bejutott a kompresszorba, nem elég foltozni. Új szárító szűrő, meg olaj is kell. Aztán próba. Vagy jó, vagy nem.

El kell felejteni.

Az összes kalorikus hibás szárítót. És újat venni sem szabad.

Sima kondenzációst kell, ha mindenképp szükséges. Meg számolni, ha 3 évente veszel egy hőszivattyúst, mi pénzt dobsz ki az ablakon. Ez mind ilyen.
​​​​​​

2

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Hibakód van ?
Szivattyú lapát nem kopott ?

0

Weiss
Weiss picture

Szia!
Nincs hibakód, a szivattyúnak nem lenne mit átemelni, mivel a primertartályban sincsen víz, nem hallani, hogy bekapcsolna...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Akkor , ha jól értem azt kérdezed , hogy miér nincs benne víz ?

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia .Szerintem jó érted .

0

varga jano
varga jano picture
*****

(Szia !
A hőszivattyú egy mérnöki tévedés . )

0

ityvity
ityvity picture
*

"A hőszivattyú egy mérnöki tévedés"
Nagyon remélem nem általánoságba gondoltad , hanem csak a hőszivattyús ruhaszáritóra , mert nyáron a hideg sör igen is nem tévedés .
 

5

Sponsored links