You are here

Canon MG5650 nyomtató hibaüzenet: tintagyűjtő majdnem megtelt. Hogyan resetelhető? - ( MEGOLDVA - ill. nem megoldható )

17 posts / 0 new
Last post
thomas123
thomas123 picture

Sziasztok!

Van egy Canon MG5650 nyomtatónk. A címbeli üzenetet írja néhány napja. Most még nyomtat, de gondolom egy idő után megtelt lesz a üzenet és letilt. Hogyan resetelhető? A nyomtatónak semmi baja, szépen nyomtat, szkennel, másol, sajnálnám kidobni. Ez 5 tintapatronos, a mostani ilyenek 60eFt körül kezdődnek. Gyári tinta csak a hozzáadott volt benne, azóta utángyártottal használjuk, most már több, mint 7000 kinyomtatott oldalt ír.
A neten leírt módok nem jönnek be. ( A power és a törlő gomb együttes nyomása, egyik felengedése, 2,4 vagy 5-ször megnyomását mind próbáltam) Nem megy szerviz módba. A letöltött canonservicetool progik ( több verzió) nem csatlakozik. Vagy Error 006 a hibaüzenet, vagy " No service mode printer" . Így nem tudom nullázni.
A neten többféle belépési verzió van, de vagy simán elindul a nyomtató, vagy csak a két LED ( Power és hiba) felváltva világít a nyomkodásra és ennyi, vagy egyszerűen lefagy a nyomtató és csak tápelvételre indítható újra.
Nem tud valaki hozzá valami tuti szervizes megoldást a kidobása előtt?

Előre is köszi!      Tomi

Comments
thomas123
thomas123 picture

Írtam a szerviznek. A válaszuk:
"Megkeresésével kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni, hogy a készülékben van egy ún. tintagyűjtő-tartály, amelyik a nyomtatófej tisztításakor felhasznált felesleges tintát összegyűjti. A hibaüzenet, amit kap azt jelzi, hogy ez a tartály hamarosan  megtelik. Egy darabig még fog tudni nyomtatni, azonban, ha megtelt a hiba csak a hivatalos Canon márkaszerviz segítségével hárítható el.

Ilyen esetben rendszerint szervizünkhöz irányítanánk, de sajnos ennek a készüléknek a támogatása megszűnt, mivel ez egy régebbi típus, így már nincsenek hozzá alkatrészek."
Sajnos akkor kuka lesz majd, pedig egyébként hibátlan.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nekem is ilyen van, rohadjanak meg (a canon)
Melyik szerviz?

Bálint

0

thomas123
thomas123 picture

Ezt a Canon ügyfélszolgálat válaszolta. A canon.hu-ra írtam termék javítást kérést. Erre jött ez a válasz. Bár adtak meg egy szerviz elérhetőséget is:
Ezt:
Bravogroup Kft.

1148 Budapest, Róna u. 120-122.
Tel: (+36-1) 469-6994
e-mail cím: canonszerviz@szervizpark.hu , www.szervizpark.hu

Érdemes lenne azért érdeklődni náluk is?

U.i: Na elküldtem ide is egy mail-t. Kíváncsi vagyok mit válaszolnak! Maximum ők is ugyanezt írják.

 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:
egyszer régen 3-4 éve)hozzájuk vittem az előzőt, papírtovábbítási hibával, 36.000 Ft lett volna a javítás, 24 eFt volt a gép
Nem tudom, miből élnek
Előtte a HP 15 évig ment

Bálint

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Ez egy un. ne akard megjavíttattni árajánlat volt. 

Mi is alkalmaztuk, amikor már nem tudtunk/akartunk vele foglalkozni. 
Vannak olyan esetek, amikor az alkatrész meg a munkadíj tényleg több, mint egy új ára.
A BJ-10/20 volt ilyen. Az alacsonyprofilú kondenzátorok egy idő után (minden határon túli kort kell elképzelni) inkontinensek lettek, és szétmarták maguk alatt a panelt.
Meg lehetett javítani, de brutális munka elmart furatgalvánokat keresgetni és átkötögetni. Fólia hiányokat pótolgatni. Amikor már többszörösen leváltó generációk is voltak, kiadtuk ezt az ne akard árajánlatot.
Na, mondanom se kell, a hirlapkernek ilyen nyomtatói voltak 100-as nagyságrendben, a kioszkokban. És hozták. És mindnek ez volt a baja. És kérték az árajánlat ellenére. Értetlenkedő kérdésünkre elmondták, hogy új beszerzésre nem kapnak pénzt, de javításra annyit szórnak el, amennyit akarnak. Úgyhogy legyünk szívesek megcsinálni őket. Bazzz... Annyi panelt életembe nem javítottam azóta se...

G

2

thomas123
thomas123 picture

Valóban nekem is megjött a szerviztől a "ne akard" ajánlat: a hiba szoftveres nullázása 8000Ft, a tartály cseréje 46500Ft. a nyomtató Veszprém megyében van, onnan felküldeni Bpestre és vissza még további költség. A nyomtató újonnan nem volt 25eFt.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mint nálam, a zöldek nem akarnak dolgozni

Bálint

0

thomas123
thomas123 picture

Volt nekem is HP előtte, de az nem mindig fogadta el az utángyártott tintát, fejhibás is lett később. Ebbe tökéletes volt a 300-500Ft-os patron és semmi baja évek óta.  A cégnél is volt több HP, már garancia alatt javították őket, (fejcsere, stb) Utána hamarosan újra rossz - kuka. Drágább lett volna a javítás, mint egy másik. Előző munkahelyemen Epson tintás volt és egy Samsung laser. Mindkettővel csak a szívás volt. Ez a Canon bevált, családban is van hasonló, csak újabb, az is hibátlan. Van itthon egy HP laser is, egy p2055dn. Ezt is szeretem, semmi gond vele, igaz ebbe eredeti toner van.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Helló !
Milyen EPROM van benne ?

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!

Nem tudom milyen Eprom van benne, rajzom nincs és szét sem szedtem. Írni sem biztos, hogy tudnám, csak egy Pickit2-m van itthon. Megmondom őszintén, nem akartam addig szétszedni, míg nem resetelhető tutira, mert a tintagyűjtő szivacshoz hozzáférni teljesen szét kell bontani a nyomtatót. Egy tökölős , ráadásul piszkos munka.sad Ha nincs rá biztos megoldás, megkímélem magam ettől. smiley

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: talán PushyG tud ötletet adni

Bálint

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Sajnos ez már a 2004 utáni korszak gyermeke, nincs hozzá semmim. Egyébként sincs értelme reszetelni hulladék tintagyűjtő cseréje nélkül, mert egy idő után ki fog belőle folyni a tinta, ha túlcsordul az abszorber anyag.
Én felhívnám a szervizt, és megkérdezném, mibe fáj egy gyűjtő csere+reszet. Ha meg nem lehet (nincs szerviz alkatrész) vagy túl drága, akkor minden más csak maszatolás.

Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy a hulladék tinta gyűjtő veszélyes hulladék! Ha valaki foglalkozik is ennek cseréjével, az legyen szíves úgy is kezelni. Pl. nem dobja kommunális hulladékba, hanem leadja rendesen hulladékudvarban.
Másrészt, aki kimossa, az egyrészt mérgező anyagokat ereszt a csatornába, másrészt kimossa a a tinta megkötését megakadályozó impregnátumot is. Tehát kb alkalmatlanná tette a tinta elnyelésére. Aminek egyenes következménye lesz a kifolyás.

Egyébként a szerviz menübe belépés kb így történik. Bár régebbi modelleknél elég volt 2-szer megnyomni a stop gombot, és akkor volt szerviz módban. Akkor lehetett a leírás alapján szerviz program nélkül alaphelyzetbe állítani a számlálót. De ez modellenként változott, mit hányszor kellett nyomigálni.

Bizonyos típusok, csak a hozzájuk tartozó szervizprogrammal reszetelhetőek. Csak ezek a netről leszedhető progik inkább vírus gyűjtemények, mint hasznosak...

G

0

szuts
szuts picture

Én jártam már úgy, - talán éppen a Canon szervízzel - hogy megkeresésükre azt közölték, hogy annak az egyébként tényleg olcsó nyomtatónak nem lehet törölni a "hulladéktartály megtelt" hibaüzenetét. Gyárilag nem engedélyezett. El kell dobni.
Hát, nem kicsit lepődtem meg.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Éljenek a "zöld" cégek! Vagy ne...

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
 
Hát igen, ez már újabb. Megmondom őszintén, én is a kimosásra gondoltam, ha sikerülne resetelni, de nem gondoltam, hogy ilyen anyagok vannak benne.
Felhívom a szervizt vagy írok mail-t, hogy mennyibe kerülne a művelet, ha egyáltalán van alkatrész.
Aztán valószínű kuka...

Tomi

0

szuts
szuts picture

Próbáltam keresni ötleteket, de csak az általad leírtak jöttek nekem is. :(

 

0

Sponsored links