You are here

Carrier GD100 hűtő, működési problémák.

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Adott a címben nevezett kis italhűtő. Mivel elég meleg kezdett lenni múlthéten, gondoltam beüzemelem (tavaly szépen tette a dolgát) az udvari konyhában. Tegnap azt vettem észre, hogy szinte minden dobozos üdítő "felrobbant", vagyis szétnyílt a fagytól. Ma jobban megvizsgáltam és azt tapasztaltam, hogy folyamatosan megy, nem áll le és a hőfokszabályzót is hiába tekergetem. Megbontva több problémát találtam. Hütőtérben levő venti nem forog (hőbiztije szakadt) kompresszor melletti "radiátort" hűtő venti szintén áll. Ez utóbbi kivezetései lerohadtak. Ventiket megcsináltam illetve kiváltottam. Hőfokszabályzó még "vallatás" alatt. Na de a lényeg, ahol elakadtam. Hűtőtér ventije folyamatosan üzemel, bár a kapcsolást lekövetve lehet így is kell tennije... ami jobban zavar, hogy van a hűtőtérben egy "izé".. vagyis olyan kis hőérzékelőnek tűnő valami, de csupán egy vezeték jön belőle és az is a levegőben lóg. Egyszerűen nem tudok rájönni, hová lehetett kötve. (képen bejelöltem)
Tudom kevés az esély, de hátha látott már ilyen hűtőt közelebbről valaki és tud tanácsot adni.
Köszönettel: Kiss Z.

File attachment: 
Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Végeredmény: "fagyást" jelek szerint az okozta, hogy a hűtőtér ventije tönkrement így nem keringett benne a levegő. Hőérzékelő/szabályzó legfelül helyezkedik el, így ott jóval magasabb volt a hőmérséklet, ezért nem kapcsolt. Ventilátor javítása ( amúgy ez állandóan forog) után már szépen dolgozik a szabályozás. A külső "radiátort" hűtő ventilátort cseréltem, így már ott rendben van a dolog. Az emlegetett hőérzékelőt és annak bekötését elengedtem, nem tudom mi célt szolgálhatott.
Lényeg, más rendesen működik a kis hűtő.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

0

leweegee
leweegee picture

Szia!

Szerintem az valami utólagos tuning, egy hőmérőnek a szondája. 

0

atis76
atis76 picture

Szia!
Nekem a hőfokszabályzónak a kaplláris csövére hasonlit.
Tedd rá a hütőtestre és lássuk mit csinál.
Üdv:Attila

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Hőfok szabályzó kapilláris csöve megvan, legutóbb kapcsolt is egyet a kapcsoló, ezt a részt majd később nézem tovább. Amiról én beszélek az kinézetre (kép) egy ilyesmi és egyetlen szál réz vezeték fut fel az előbbi képen látható helyre. 
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

karaj01
karaj01 picture

Üdv.
Nekem az a kanóc kisértetiesen hasonlít a szigetelt eloxidálódott kapillárcsőhöz ami a hőfokszabályozótol jön, de mit keresne ott a komp. mellett és jellemzően ha az elengedi a közeget akkor nem megy a kompresszor tehát meleg szokott lenni a hűtőtér mem pedig fagyos.

1