You are here

CASTONE CPA1200B végfok védelem hiba

11 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok! Az erősítő végfok rész működik, de a végfok panelre szerelt védelmi rész, ami a relét is vezérli nem működik, relé nem kapcsol be. Már ebben a részben több alkatrészt cseréltem, mert barkácsolták és mivel a "szerelő" nem tudta megjavítani, így kikötötte az egész relés részt. Rossz tranzisztorokat rakott bele, ellenállásokat, kondikat is cserélt, de feladta. Az általam megjavított védelem sok órás munka után jó lett, de pár nap után megint nem akar bekapcsolni. Valakinek van erről a részről kapcsolási rajza? A CPA1200B erősítőről van rajzom, de azon nincs rajta a védelem rész. Ez nem 1-2 alkatrészből álló elektronika, hanem a koppanásgátló meg a DC figyelő rész van egybe építve a végfok panelen. Mellékelem az erősítő belső fényképét a végfok panellel együtt. Ez azért fontos, mert van olyan végfok, ahol a panelen ennek a résznek az alkatrészei hiányoznak, a védelmet külön építették ki.

Comments
Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!

Vagy ilyen, vagy hasonló volt pár éve nálam. A védelem külön tekercsről ment a nagy trafón.  Kicsit vastagabb vezetékkel tekertem rá újat.  A BC-t én is zárlatban találtam, (talán) azért füstölt el a trafón a tekercse. Egyébként nem bonyolult,. Pár perc alatt visszarajzolható.

üdv.
T.

0

nayan
nayan picture

Szia! Nem annyira bonyolult, de nem is annyira egyszerű. Akkor, ha valami szakadt, vagy zárlatos, az könnyebben kimérhető. Ebben az erősítőben viszont össze-vissza mászkált a feszültség a védelmi relét vezérlő tranzisztornál. Elkezdtem cserélgetni a tranyókat benne, egy ideig jó volt vele, majd megint vándorolt a feszültség, utána már a relé be sem kapcsolt. Így jó lett volna egy rajz, ami alapján a több helyről összeszedett jelből kialakuló hibajelet végig tudnám követni.

0

Guest
Guest picture

Az alanti bejegyzésem vedd tárgytalannak! Megtévesztett az ennél régebbi széria felépítésének hasonlósága. Az is emeletes elrendezéssel TESLA KD502 tranzisztorokkal volt építve de a plusz végfok tranzisztorok emeletén mindegyikhez ott volt a saját külön meghajtója is. A '90 -es években vissza is rajzoltam, talán megvan még valahol. Annak még külön panelen volt a védelme.
A renfe kolléga által csatolt visszarajzolt panelen a nálad lévő, a végfok panelre integrált változattal látok egyezést persze más elrendezéssel. Szerintem nagy segítség. 
Próbálkozhatsz a gyártónál esetleg rajzot kérni, pénzbe nem kerül. Korábban (2014) közvetlenül vettem tőlük szétégett panel pótlására komplett panelt.
https://castone.hu/hu/kapcsolat

0

nayan
nayan picture

Tettem egy próbát, de nem segítenek kapcsolási rajz részlettel.

0

nayan
nayan picture

Szia! Köszönöm, próbálok írni nekik, hátha segítenek.

0

Guest
Guest picture

Üdv!
Így néz ki a védelem/lágyindító panelje?

 

0

nayan
nayan picture

Szia! Amit keresek, az teljesen más panel, azért köszi.

0

renfe
renfe picture

Tavaly volt hasonlóhoz szerencsém,nekem az egyik kis bc tranzisztor cseréje után kapcsolt rendesen!

File csatolás: 

0

hamby555
hamby555 picture

Szia!

Castone akadt már az én kezembe is, ott az egyik régi szaki javaslatára az összes BC-t cseréltem 2SA, 2SC Japán megfelelőire, és láss csodát hibátlanul működik minden :-).
 

0

nayan
nayan picture

Szia! Ezeket a cseréket kezdtem el én is és jó lett pár napra 4-5 tranzisztor cseréjével. Mivel barkácsolták mindkét oldalt, ezért akartam rajzot hozzá, hogy az eredeti állapotba építsem vissza.

0

Sponsored links