You are here

Celeron procival kapcsolatos kérdés . Megoldva , pupos kondi csere

25 posts / 0 new
Last post
Balta.István
Balta.István picture

Szevasztok !

Nem tudom mennyire releváns az alaplap típusa ,ezért nem is írom le. Kivett elemmel indul a gép , zsír új elemmel viszont nem ad képet  ,de a táp  indul , hibajelzésem nincs ! Rámérve az elem csatira 0 , 27 V-ot mérek ? Kérem a segítségeteket , mi a teendőm ? És még egy kérdés általánosságban . Bármelyik socket7-es-be illő , 2  V-os Celeron proci cserélhető bármely más típusú Celeron procival ? Tesztelni szeretném néhány elfekvő  Celeronomat . Köszönöm .

Comments
poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia.

Egy kis érdekesség a könnyebb megértéshez.

http://www.thg.ru/mainboard/20000714/print.html 

Üdv.
PZ

Amit elfelejtettem említeni. Az elem a BIOS beállítás megőrzésére szolgál. Általában van mellette, körülötte 3tűpár (CMOS reset) A hibajelenség, ami előfordul nálad (behelyezett elemnél nem ad képet), szinte tipikus. A Jumper nem lett áttéve?! Mert behelyezett elemmel így lehet törölni. Próbáld meg az (persze áramtalanítva) felcserélni a gyűrűt. Ha most a 2-3 pint zárja rövidre, akkor tedd át az 1-2-es tűkre.
Remélem, csak ennyi, és nem hardveres a probléma...

Sok szerencsét!

0

Balta.István
Balta.István picture

Szia !

Esküszöm hogy nincs CMOS  feliratú jumper ! Az előlapra menő RST nyomógomb van ,de tudtommal ez nem azt a célt szolgálja .Találtam viszont a RAM foglaltok mellett az egyik stab. kockánál egy enyhén púpos kondit ,ezt még cserélem ,hátha . Azota egyébként elindul elem nélkül ,de kb.20 sec .után eltűnik a kép és sárga lesz a monitor LED-je .

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia!

Hagy legyek őszinte, ezért nem kell sértődöttséget érezned!

Ezeket a lapokat már nem használjuk tesztelésre, mert örül az ember, ha elbírja indítani... és apróbb hibákkal is, de egy működő gépet varázsol belőle.
Segítséget kértél, én úgy látom mindenki igyekezett ebben támogatni! A magam részéről itt megállnék, mert nem vagyok látnok.
Milyen típusú lapról beszélünk? Ez a legrelevánsabb, amit már rég le kellett volna írnod! Enélkül minden igyekezet hiábavaló. 

Előfordul olyan eset is, amikor az elem okoz zárlatot vagy épp lemerültnek látja, és ezért nem indul, de van még egy pár alternatíva. Ami biztos, hogy a BIOS-t elem nélkül is törölted! Gondolom, bekapcsoláskor előjön az F1-F2, vagy Állítsd be a BIOS-t felírat "clock error" miatt... Már ha BIOS, itt lehet ellenőrizni a feszültségeket is, sőt, ha működne elemmel, talán annak is kiírná az értékét.
A púpos kondikat cseréld le, de csodákat nem kell várni (bár előfordul). Az eltűnő képet valószínűleg túlmelegedés okoz, amit ha integrált videokártya, akkor a BGA chip okoz. De a mobil kártya is szóba jöhet, ha az van benne, ez a legvalószínűbb.

Részemről ennyi, a távsegítség nehéz "szakma". 
Elnézést, és minden jót kívánok!

Üdv; PZ
 

2

Jaca
Jaca picture
****


Csak kínai manual volt, a jumpernek az 1-2 -n kell lennie.

File csatolás: 

0

Balta.István
Balta.István picture

Szia !

Köszönöm szépen !

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Az, hogy melyik alaplap milyen bios verzióval, milyen processzort támogat itt meg lehet nézni:
https://www.cpu-upgrade.com/

0

Balta.István
Balta.István picture

Szia !

Köszönöm szépen !

0

Jaca
Jaca picture
****

Nem tudom mennyire releváns az alaplap típusa

Szia!

Enélkül nem is lehetne topikot indítani. Meg nekünk se kellene találgatni, sőt, meg tudnánk nézni a leírását.

1

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Szerintem nem Socket7 hanem Socket370 !
Ugyemlekszek volt egy határ 450MHz, nem mindegyik alaplap tudta a nagyobbat is kezelni, jumper volt valahol 66/100/133MHz
 

0

Balta.István
Balta.István picture

Szia !  Bocsánat , valóban PGA 370 van ráírva ! Köszönöm.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

És az alaplapra mi van írva?

0

Balta.István
Balta.István picture

Szia !

mellékelem a fotót .

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Na ezzel kellett volna kezdeni. Ez S478-as foglalat, Pentium 4 osztályú. Ebbe a P4-esek és a P4 alapú Celeronok mennek bele. A BIOS elem CR2032-es. 

0

zsoca33
zsoca33 picture

0

Attee
Attee picture
*

Üdv! 

Ez egy kissé zavaros. A Socket7 az Pentium (osztályú) foglalat, a legnagyobb Intel proci, ami berakható, az a Pentium 233MMX. Ettől már csak egyéb gyártó (pl. AMD, Cyrix) kínált nagyobb órajelű procikat , de azt nem minden alaplap támogatta (super socket7, 100MHz rendszerbusz). A Celeron az már a PII korszak, Slot1, ill. később Socket370 foglalat. P1-ből még nem volt "olcsósított" kivitel. (A PII Covington magos Celeronok simán butított, visszafogott (66MHz rendszerbusz) és csökkentett L2 cache-t (0 vagy 128KB) tartalmazó Deschutes PII-esek voltak)   

A PII-PIII alapú Celik belemennek a Slot1-Socket370 lapokba, sőt van Slot1-Socket átalakító, amivel a socketes proci a slot1-es lapba is belemegy. De igazából BIOS függő, hogy egy adott lap mit ismer fel, és mit nem. 

Ha az elemcsatin 0,27V-ot mérsz, ott nyilván nem oké valami. 

Vagy CR2032-es elem kell bele, ez lítiumelem,3V-os, vagy NiCd "hordó"akkumulátor van benne, az 3,6V-os. Esetleg DALLAS RTC lehet még benne, amiben beépített lítiumelem van...1,5V-os BIOS elem nincs, az nem elég a RTC/RAM áramkörnek.
 

2

Balta.István
Balta.István picture

Üdv !  

Köszönöm a válaszod ,  eredetileg 2032-es elem van benne .

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:

Bálint

File csatolás: 

0

KGL
KGL picture

Szia!

Socket7 foglalatú celeron processzor nem létezik. Nincs a CMOS-reset jumper törlés állásban? Ilyenkor rövidre zárja az elemet!

1

Balta.István
Balta.István picture

Szia ! Nem találtam ilyen jumpert az alaplapon , van viszont egy olyan , amin az elem típusait lehet beállítani (  a CR 2032 nem szerepel a felsorolásban )  Jövő héten megpróbálom levenni a  jumpert ,hogy akkor mi történik és veszek 2032 méretű  1,5 V-os elemet .

0

KGL
KGL picture

A manual szerint márpedig van ilyen jumper... 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
A CR2032 az 3V -os, ha jól rémlik....

0

Balta.István
Balta.István picture

Szia ! Igen , jól rémlik , egyébként rá van írva ,én 1,5 V-os ilyen méretűt akarok beletenni ,hátha az a nyűgje .

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: miért?
Oda 3V kell

Bálint

0

Balta.István
Balta.István picture

Szia ! Nem néztem még ezt a jumpert , köszönöm .

1

Sponsored links