You are here

Clarion WXZ468RMP (PE-2758E) kódfejtés dumpból vagy sorozatszámból szoftveresen /Megoldódott/

5 posts / 0 new
Last post
rn09
rn09 picture
*****

Hello!

Egy Clarion WXZ468RMP (PE-2758E) 2 DIN méretű rádió akkucsere után kódot kér. A szervizkönyvében természetesen nincs benne sem a kód, sem a kódkártya.
Lehet sorozatszámból visszafejteni?
Annyit találtam, hogy EEPROM tartalomból (IC605 93L46F) lehet visszafejteni.
Kérdéseim: a dump mely pontos címén található tartalmából lehet visszafejteni, hány byte, ezt még kell-e további (pl. a Tanyán található Clarion Code Calc.exe) progival tovább kezelni?
Köszönöm a segítségeteket!

üdv.
rn09

File attachment: 
Comments
balage
balage picture

Helló! Első lépésként olvasd ki, és töltsd fel ide.

0

rn09
rn09 picture
*****

Hello!

Igen feltöltöm, de még nem volt időm szétbontani (hétvége, kert stb.). Közben a neten böngészve egy fizetős oldal (www.radio-code.co.uk) felkínálta a CLxxxx sorozatszám és a típus alapján a szoftveres visszafejtést. Ezek szerint létezik tisztán szoftveres megoldás vagy csak átverés? A kezelési utasítás alapján ez nem gyári egyedi kód, hanem opcionális, felhasználó által regisztrálható és törölhető négyjegyű pinkód (a tulaj bekódolta, azután elfelejtette :x , ezért nincs benne a szervízkönyvben). Vagy ezeknél a típusoknál van egy sorozatszámból szoftverrel generálható kód is, amellyel fel lehet oldani? Te már találkoztál ezzel a típussal?

üdv.
rn09

0

balage
balage picture

Javítani már javítottam, de keresgéltem a tartalmaim között, de valószínű elfelejtettem kimenteni belőle. De azért olvasd ki, és majd meglátjuk, szerintem nem bonyolult a megoldás.

0

rn09
rn09 picture
*****

Hello!

Megoldódott. Megtalálták a kódot, így a dolog okafogyottá vált. Köszönöm a segítséget.

üdv.
rn09

0