You are here

COF fóliapanel cserét ki vállal?

23 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Van egy 24"-os monitorom, amiben a kijelző panelhez menő flexibilis szalagkábel megszakadt, sajnos mechanikai sérülés miatt. Tudnék szerezni egy ugyanilyen törött kijelzőt.
Az a kérdésem, hogy van-e olyan vállalkozás, amely át tudná műteni a törött panelről a COF-ot az ép panelre?

Üdv, lcsaszar

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia! Alább valaki belinkelt valamit nem tudom megnyitni. De Békéscsabán van egy cég akinek van gépe hozzá, és eredményesen használják. Bontott, és ha van új természetesen azzal  is 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!  Yes !

0

robis01
robis01 picture

Szerintem nem éri meg elvinni javításra, mert többe kerül mint venni egy másik használtat.
De ha tudsz kondit cserélni szinte fillérekért kaphatsz ilyeneket. Néhány hónapja vettem 10e Ft árért, 6 db hibás 22-24 közöttit. Ebből 3-ban csak kondit kellett cserélni, 1-ben CCFL csövet kell majd, a maradék 2-öt még nem néztem meg.

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Igen, ez nagyon esélyes, de nem ez volt a kérdés, hanem hogy lehetséges-e, és van-e olyan cég. Meg kell érdeklődni, mit mondanak rá, de 90% hogy nem lesz gazdaságos a művelet, és van még egy olyan lehetőség is, hogy nem barkácsolnak, hanem újat tesznek fel rá.

Hiteles infókat szívesen várunk róla.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! https://www.ledtvhatter.hu  A szerviz az országban elsőként javít és ezáltal vállal LED tv kijelző és pixelcsíkjavításokat.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Csak kérdezem, van tapasztalatod ezzel kapcsolatban???
Üdv, Z.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia! Az általam említett cég eredményesen, garanciával , és nem amatőr géppel dolgozik.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Kapcsolatba léptem velük. Ha lesz konkrét infóm, leírom itt.

Szerk: megvan az elérhetőség, kaptam árajánlatot is. Azt hiszem, nem lenne etikus itt ismertetni.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia! Folyamatosan használják, többszáz tv-t hoznak havonta elvileg ezért fektettek be ennyi pénzt a gépbe. Gyűjtenek be törött nagyméretű kijelzőket a "coffokért"

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Akkor lehet, hogy mégis megcsináltatom velük. Te dolgoztattál már náluk, vagy honnan van róluk ennyi információd?
Ami kicsit visszatart, az a biztonságos szállítás: hogyan csomagoljam be, hogy ne sérüljön? Na meg a postaköltség (csak az odaküldést kell nekem állni, de az is húzós).

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Plazmákat javítottam nekik, nem igen szeretik nem is igen hoznak. Azért néha belekerül néhány darab ami  már "okosabb" és még eladható.  A csomagolással kapcsolatos kérdésedre, szerintem két 2-5cm-s hungarocell lap között jól érzik magukat. A  súlyuk sem növekszik számottevően. Honnan küldenéd egyébként ,hogy sokba kerül ?

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

A javítási ár feléért hirdetnek a Jófogáson 24"-os LED monitorokat. Szóval még erősen gondolkozok.
A COF fólia "masszírozásával" egyébként sikerül eltüntetni a függőleges színes csíkok nagy részét. Talán 1 vagy 2 piros és/vagy kék marad, attól függően, hogy hogyan nyomom. Ha sikerülne úgy nyomni, hogy minden szakadás összeérjen, akkor csak le kellene ragasztani, és annyi. Vagy nem ilyen egyszerű?

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Magadnak, otthonra de... de erre nincs gari, meddig jó...

Nekem erre régi lcd kijelzőkből mentett zebra gumi, vagy a Rotring tégla extra puha radírból vágott hasáb jött be... pl a konyhai tv ilyen radíros "javítással" 7 éve hibátlan. De kuncsaftnak nem adnék ilyet..
 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sikerült szereznem donort, amiről leszedtem 6 db COF-t.
A felragasztást azonban nem tudom megoldani. Ahhoz, ha jól olvasom a neten, z-irányban vezető nyomásra megkötő szalag kell. Anisotropic Conductive Film, 3M gyártja. Az egy dolog, hogy nem beszerezhető, de egy egész tekercs nem is kell, túl drága lenne. A másik a pozicionálás, amit mikroszkóp alatt kellene végezni. Az LCD oldali ragasztástól is tartok, az eléggé kockázatosnak tűnik.
Ha lenne valakinek ötlete, megoldása (az említett békéscsabai cégen kívül), azt megköszönném.

0

pumi
pumi picture

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Köszönöm! De nem biztos, hogy elég ügyes vagyok hozzá. Főleg az üveghez ragasztástól félek.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Általános infókat azért írhatnál, elküldöd-e hozzájuk, gazdaságos-e javíttatnod az elhangzottak alapján, vagy majd ha elkészült megosztod a tapasztalataidat a javításról?

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Még nem döntöttem el. Nem olcsó. De a tudást és szakértelmet, felszerelést meg kell fizetni. Egyelőre megnézem, hogy megyek-e valamire, vagy találok-e segítő tanyatársat, akinek van ebben gyakorlata.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Eddig csak beszéltem velük, de elég drága árakat mondtak, még nem volt olyan kijelző, amit kértek volna javítatni az ügyfelek.  Akit hozzájuk irányítottam, olyan még nem jött vissza, hogy hogy sikerült-e vagy sem. Szóval őket tudom, hogy csinálnak ilyent, de tapasztalatokat szívesen vennék.

0

proba
proba picture

Azt szinte 100%-ra mondanám, leszedett fóliát senki nem hasznosít újra. Azt szépen leszedni, még a számológépekről sem sikerült, pedig az egy mérettel nagyobb volt.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Erről mindenki mást mond, aki látott már ilyen gépet működni, sőt van is neki, de egyelőre még nincs beüzemelve, és nincs megfelelő kezelő embere hozzá, azt mondja megoldható.

0

Sponsored links