You are here

Combo Philips 14PV385 TV+VHS, VHS 11mp-ig müködik.

4 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Play-re pontosan 11mp-ig mukodik addig minden jó, majd megáll és kidobja a kazettát, és lekapcsolja a TV-t.
Elejibe azt hittem TV táp hiba, de a TV mukodik ha nincs bekapcsolva a VHS rész, meg ha kazetta nélkul berakom (infraszenzor eltakarasaval) akkor is megindul mivel nem forog majd kidobja és kikapcsol. Mivel nincs LED-je amivel a hibát jelezné igy kikapcsolással jelzi a hibát, mert ezután nem lehet visszakapcsolni csak áramtalanítással.

Ha csak bent van a kazetta (STOP) akkor nem jelentkezik a letiltás hiba.

Ha tekerem elore (FWD) vagy hátra (REW) akkor összesen megy kb 20mp-ig. Ilyenkor megindul tekerni majd átvált szupergyors tekerésre, majd 5mp mulva átvált ujból lassu tekerésre, majd hibával kidobja a kazettát és lekapcsol.

2 gumiszij van (lift, capstan tekerés) azt próbára kicseréltem, idlert azt fogaskerékkel oldották meg. Program forgókapcsolót megtisztitottam.

Infra adóból 2db van az oldalán hogy a kazetta bent van-e, 1 db infra hogy forog-e a lukas fogaskerék, és ezekre 1db prizmával közösített infra vevô dióda, ezek mind jók letakarva ellenôriztem.

Capstan motoron van egy hall szenzor azt nem néztem meg, nemtudom hogyan ellenôrizhetném le.
Más szenzort nem látok, nedvességszenzort sem (száraz minden nem az hibázna).

Annyit tudok még hogy a tv része az Funai TV-2000 mk12.

Nem tudom mi nem tetszik neki, miért kapcsol ki?

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Egyet értek az előttem szólókkal, de! Sajnos lehet, hogy szkópot kell elővenni. Tudom hogy macerás, de mással nem fogsz rájönni, hogy hol a hiba. A leírtak szerint a szalagvég érzékelő infra ledek működnek, mert ha valamelyik nem lenne jó már az elején kidobná a kazettát. Itt valószínűleg a szalagtovábbítást figyelő optikai rendszer hibás. Ez lehet LED hiba, mármint vevő LED. Azért kell a szkóp, mert a LED-en lehet mérni a forgásból eredő impulzusokat. Ha kellő nagyságú, akkor követni kell a jel útját a processzorig. Ha ott is megvan a kellő nagyságú jel és mégis kikapcsol a készülék, akkor processzor hiba lehet. Nekem már volt ilyen hibám! Csak proci cserével lehetett javítani.
László

0

george
george picture

szia.

A magno közepén van a fenyvezető kikel veni es kitisztitani. Esetlek a ledeket a mechanika alat
üdv Gyuri.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Amikor elindul a szalagtovábbítás a szalaghossz vagy játékidő kijelzés az pörög? Ha nem, annak kellene utána nézni miért nem teszi!
Másik kazettával vagy a szalag más szakaszán próbáltad? Nem egy "lukas" szalag ver át?
Laci

0