You are here

Computherm q7rf termosztát probléma

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. 
Az alany egy Computherm q7rf termosztát. A hiba jelenség, 21.8foknál kapcsolja a kazánt, viszont alkalmanként 22.2foknál amikor ki kellene kapcsolnia, a lángszimbólum a termosztáton elalszik, de a kazán továbbra is üzemel. Ilyenkor csak manuális módba tudom kikapcsolni a kazánt. A kérdésem annyi lenne, mi lehet a probléma? 
Az adó a nappaliban van a vevő a kazán mellett a fürdőszobában, köztük egy 20cm téglafal.
Szellőztetni a kazán kapcsolás előtt szoktunk 22foknál, ilyenkor előfordul, hogy 21.5fok-ra csökken a hőmérséklet. 
Teljesen vakon vagyok mit lehetne tenni, mert elektronika téren nincsenek tapasztalataim. 
Segítségeteket köszönöm. 
Üdv. 
Gábor

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nekem bő 10 méter van az adó és vevő közt, stabil. Nem biztos, hogy az adóban van a hiba, a vevő tápja is vacakolhat, ennek javítása sem bonyolult, csak forrasztani kell tudni:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=0rHWUsmMZ74
 

1

tomirevesz
tomirevesz picture

Egy elemcserét is megejtenék és ha már szétpattintottad nézd meg a középső jumpert és tedd 0,1 fokos pozicióba.

10.2 Újrahangolás
Ehhez nyomja meg és tartsa nyomva a vevőegység „M/A” gombját mindaddig (kb. 10 másodperc), amíg a zöld LED villogni nem kezd. Ezután nyomja meg és tartsa nyomva először a termosztát „SET” gombját, miközben nyomja meg és tartsa nyomva a termosztát „DAY” gombját is mindaddig (kb. 10 másodperc), amíg a zöld LED villogása meg nem szűnik és kialszik, hogy a vevőegység „megtanulja” az adó (termosztát) biztonsági kódját. A biztonsági kód áramszünet esetén sem vész el, azt a készülék automatikusan megjegyzi.

10.3 Hatótávolság ellenőrzése
A „TEST” gomb segítségével ellenőrizhető, hogy a két egység a vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) kapcsolat hatótávolságán belül van-e. Ehhez nyomja meg a „TEST” gombot kb. 3 másodpercig. Ezt követően a termosztát 2 percen keresztül 5 másodpercenként váltakozva ki-, és bekapcsolási vezérlőjelet küld a vevőnek (a kijelzőn váltakozva megjelenik, majd kialszik a jel). A vezérlőjel érzékelését a vevőegységen a piros LED kigyulladása, ill. kialvása jelzi. Ha a vevőegység nem érzékeli a termosztát által küldött jeleket, akkor a vevőegység a vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) jeladó hatótávolságán kívül van, a két egységet közelebb kell egymáshoz helyezni.

https://computherm.info/sites/default/files/COMPUTHERM_Q7RF_HU_Manual_20...
 

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia'
Elsô próbára az adót vidd a fürdôszobába, és teszteld hogy ott jó-e vagy nem.

0