You are here

Cooler Master Gx650 pc tap javitasa

10 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. lett egy hibas pc tapom, a cimbeli modell. Nem indul, semmi eletjel nincs benne. Elsore azt gondoltam, hogy biztos a standard hiba, sok pupos kondi. De nem, egy sem pupos. A bemeneti 12A bizti szakadt, a diodahidak jok, megis a + es - kozott 10ohm ellenallast merek. Most ott tartok, hogy: a primer korben 4 fet van, ebol 2 a szelso labai kozt 20ohm ellenallast mutat; a hutobordat kikinlodva  a 4 fettel es a diodahidakkal, a + es - kozott a 10 ohmos ellenallas megszunt, de a 2 fet forrpontjaira ramerve megvan a 20 ohmos ellenallas. Rovidzar nincs egyik fetnel sem. A kerdes az lenne, hogy ez a 20 ohmos ellenallas normalis? Vagy meg tovabb kell kutakodjak? Amugy az eredeti problema az lehetett, hogy az egyik fet gumi alatetje atutott, rovidzar van a fet hutozaszloja es a borda kozott. Valszeg emiatt szallt el a 12A bizti a bementen. 

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: teszterrel megy-nem megy mérés
Később is jó lesz

Az ellenállás mérés nem ad biztos értéket, függ a FET-től, a műszer mérőfeszültségtől, áramtól, ilyenkor egy új fettel való összehasonlítás adhat  közelítő értéket

Az n-és p fet mérővel a bekapcsolási Ugs feszültséget tudod  ellenőrizni, a potmétert lehet skálázni, ez összeválogatáskor is hasznos
Érdemes egy 1A-es tápot használni

Bálint

0

pika75
pika75 picture

Szia. A 4 fet (tulajdonkeppen igbt - 20N60C3 tipus) azonos, de sima meromuszerrel merve eleg kulombozo ertekeket mutatnak. Az igazi az lenne, ha kicserelnem mind a negyet, de ez gazdasagi totalkar lenne, annyi penzert mukodo tapot kapok. Udv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nézőpont kérdése
Milyen gyártmány?
Tápba nem szoktak IGBT-t tenni

Bálint

0

zsugori
zsugori picture
***

0

pika75
pika75 picture

Nem tudom eldönteni, hogy infineon vagy intersil, van egy stilizált i betű rajta. Érdekes, hogy e két gyártó ugyanarra a kodra mas-mas típusú tranzisztort ad meg, különböző jelolesekkel. 

File csatolás: 

0

zsugori
zsugori picture
***

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez olcsóbb, igaz csak 1 db

https://www.hqelektronika.hu/hu/kereses/20N60C3

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

kovacsna
kovacsna picture

Infineon!

 

0

Sponsored links