You are here

Corolla műszerfal hiba

5 posts / 0 new
Last post
LittleSV
LittleSV picture

Sziasztok.
2002-es Corolla műszerfal "kontakt hiba" problémába futottam. Teljesen random körülményeknél a műszerfal (és csak az) mutatói fel alá járnak-kerregnek, viszont néha a km számláló nem alszik ki. Az üzemanyagszint jelző lomha, így a hiba után percek kellenek míg visszaáll az aktuális állapotba (addig üreset jelez, és világít a narancs led).
Gondoltam sima kontakt hiba. Műszerfalat kiszedtem, de nem tudtam szétszedni (anno seat ibizanknál volt immo hiba és a műszerfali szalagkábel csatlakozó forrasztása volt törött, itt is erre tippeltem), szétszedési videot csak a 2002 előtti modellekhez találtam, ott teljesen mások a csatlakozások.
Néha másodikra indul csak (indítózik, teker de nem indul be, aztán újra gyújtás indítás és gond nélkül megy). Nem tudom mi idézi elő a hibát, kátyu rossz út nem feltétlenül váltja ki. Állóhelyben terhelés (klíma bekapcsolás pl) hatására jellemzően sűrűben jelentkezik.
Mostanában már olyan is előfordul hogy gázadás majd kuplung benyomásra ránt egyet az autó mint ha egy pillanatra teljesen megszűnne az áramellátása a motornak is. Azért nem értem a dolgot, mert a rádió egyszer sem megy el, amikor ezt a hibát produkálja akkor csak a műszerfalon van ez a gond. Ütögetés rángatás nem segít sem a műszerfalnál, sem a biztosíték táblánál a műszerfal alatt.
Akkusarukat felcsiszoltam, mert elég rövid idő alatt vastagon bezöldülnek. Lehet sarut kéne cserélni mert teljesen meghúzva összeérnek a saru pofák, lehet nem 100% a szorítása (bár akkor 1 évig miért ment el hibátlanul). A testelő kábelt (ami az alvázhoz megy) is leszedtem felcsiszoltam. A motorra csatlakozóhoz nem nyúltam, ott nem tűnt problémásnak.

Autóvillamosságis azt mondta ülne rajta 1 hetet és próbálgatna, gondoltam ezt én is meg tudom tenni...

Látványosabb infó a hibáról, látott már ilyet valaki? 

https://www.dropbox.com/s/2cpthnmur92yaf7/MOV_1282.mp4?dl=0

Köszönöm!

Üdv, Gábor

Comments
glmikc
glmikc picture

Hello.Két dolgot nézzél meg:A kuplung pedálnál nem-e ér hozzá a kábelköteg a fémhez-ez magyarázná a kuplungolásnál fenáló hibát.2:A müszeregység kisebbik csatlakozó 1,2 lábánál-
barna,ill fehér-fekete elvileg a szine- kap testet,ezt mérd ki,

File csatolás: 

1

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Az akkusaruk nem zöldülnek rendszeresen vissza csak úgy. Ott valami gond van, meg kellene vizsgáltatni az akkumulátort. Valamiért szökik a sav, vagy túltöltés, vagy sérült edényzet, vagy cellazárlat (lehet, hogy csak kezdődő) miatt... Ha fogy az elektrolit, akkor egy idő után alacsony lesz a szint, szárazra kerülnek a lemezek, az meg másodlagos szulfátot jelent és az akku teljesítményének, élettartamának romlását. A kinyúlt sarukat is illik cserélni, nem egy nagy összeg és házilag megoldható a csere.
Testelés több ponton is van az autókban, a motortérben is (kaszni, motor) és az utastérben is. A préselt saruk idősebb autóknál tudnak cifraságokat okozni, idővel a nedvesség (ha sav is, akkor még rosszabb) beszivárog a sodrott szálak közé és belül, akár kívülről láthatatlan módon eloxidálja a rézszálakat. A kontakt romlik és véletlenszerűen változó módon lesz rossz, vagy még rosszabb.
Aztán ott van még a többi komponens, amit már írtak.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Berti
Berti picture

Szia!
Be kéne határolni, hogy az óracsoport, vagy annak a tápja (testelése) okozza a hibát.
Kéne (bontóstól) kölcsönbe 1 óracsoport, belepróbálni. Csatin égést nem látsz?
Ha óracsoport hiba, a stabkockát vizsgáld meg.(látom, a kézifék nem villogott)
Ha az óra jó, talán  a gyújtás-kapcsoló egyik szegmense, táphiba.
Keresd meg az órák biztijét, köss rá egy izzót, hogy lásd ott stabil-e a táp.
Sok sikert, a kontakthiba keresése időigényes...
Berti
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano picture
****

Sziasztok !
Annyit tennék,hozzá,hogy használj órás nagyítót ,fejlupe-t,....
Jano

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content