You are here

crown cmc5 "mini hifi" trafó zárlatos, már külső tápról sem megy.

10 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nevezett készülék hálózati trafója zárlatos lett. Gondoltam helyettesítem... viszont kétféle feszültség jön le a secunderről amiket nem tudtam azonosítani. Mivel külső táp csatlakozási lehetőség is van benne, rákötöttem a megjelölt 13v-ot. Így többé-kevésbé (rengeteg kontakthiba) működött. Ahogy forgattam, elhallgatott és nem találom okát. Végfok dolgozik, de úgy tűnik semmi más. Sajnos a feszültség útját nem sikerült kiderítenem. Rajzot ugyan találtam a "radiomuseum" oldalán, de azt nem bírom letölteni valamiért.Szóval sötétben tapogatózok. Jó lenne tudni, eredeti trafója milyen feszültségeket adott le, hátha abból az irányból tovább jutok.. talán volt dolga ilyennel valakinek és emlékszik.
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget! 
Sikerült életet lehelni a készülékbe. Nagyon elszoktam már az ilyen régebbi típusú kapcsolási rajzoktól, a szerkezetről nem is beszélve. Kb. egy napom ment rá, de működik! A trafót helyettesítettem, ( valóban a végfok miatt lehet a "kettős táp" megoldás) közben sok egyéb hiba előjött. Rengeteg kontakthiba, kiszáradt kondi, stb. Mikor végre megszólalt, nem volt kijelzés... ki gondolta volna, hogy egy árnyékoló lemez köti össze (panelon belül) a test pontokat.. na de túl vagyok rajta.
Még egyszer köszönöm a segítséget! Üdv, Z.

2

zsugori
zsugori picture
***

szia
levélben

0

zsugori
zsugori picture
***

1

File csatolás: 

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem tudom miként varázsoltad elő, de nagyon KÖSZÖNÖM! 
Üdv, Z.

0

zsugori
zsugori picture
***

jobb oldali kis képen kiválasztod ,rákattintasz
az előjön baloldalt előnézeti képben , arra is kattintasz és végül előjön aminek kell,csak ne firkálná össze , mily nagy öröm lenne mindenki számára.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: látszik egy 25 V-os elko és egy stab.kocka (HA17x2) után egy 16 V-os elko

Bálint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Rajz már van, így nyomozni tudom a hiba forrását. Érdekes, hogy tarafóról két feszültséget állít elő két graetz segítségével, míg külső tápról simán megoldották.
Üdv, Z.

0

CRC
CRC picture

A külső táplálási lehetőség szerintem akkus (12V) üzemhez van kitalálva.
Hálózati üzemnél csak a végfok IC-k (HA1388) vannak a külön, nagyobb terhelhetőségű egyenirányítóról táplálva gondolom azért hogy a többi áramköri rész tápját kevésbé rángassa meg. Az IC elég combos, 13,2 V tápfesznél 18W-ot tud 4 Ohm-ra THD=10% -al a hídkapcsolású kimenetnek köszönhetően.
-
Találtam már rá a Radiomuseum.org oldalán szereplő képek "galériájára" teljes méretű képekként is egyes készülékeknél.
Biztos recept emiatt nincs, ha lenne, közkinccsé tenném.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Köszönöm! Én meg ott bénáztam.. közben láttam, hogy a "tagságom" is lejárt, azt hittem azért nem sikerül. Most legalább egy részét sikerült megkapnom, igaz épp a táprész nincs rajta.
Üdv, Z.

0

Sponsored links