You are here

CRT Grundig Lissabon ST655 TOP,CUC5350 nincs képtartalom, OSD van [MEGOLDVA]

2 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Hang van, kép teljes képernyőn tele van visszafutásos csíkokkal. OSD (program neve, hangerő) kiírás jó. Ha RGB jelgenerátort ráteszem jelalakoktól függően a visszafutásos vonalak egymás közti távolsága  5mm-5cm ig változik de stabilan áll.
Háttérben sem remeng semmi képtartalom, se havazás.
SCART-on is ugyanez a helyzet.
SCREEN potira normálisan reagál de a csíkok maradnak.

Azzal hozták a TV-t hogy nem világít a STby LED nem lehet bekapcsolni, primer átkondizása után megjavult.Szekunder feszültségek jók.
Távírányítóra nem reagál de azért néha (nem mindig) le lehet kapcsolni távirányítóval, valószínű az infra szem hiba de ezzel most nem foglalkozok. Előlapon van PR+/- meg VOL+/- azokra reagál.
 

Comments
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Jól megkínzott a Horiz/vert IC TDA8241B volt a hibás, a 19. lábán a videojelből készít homokvár jelalakot, és kicsi volt a jelszintje 4V helyett 0,8V, de viszont a processzor belecsomagoltra az OSD-t rendes jelszinttel, ezért volt az OSD jó, de mögötte kép semmi és a video signal processzor gondolom nem tudta értelmezni és visszafutásos csíkok lettek.

PS. A távirányító meg jó lett a CEDAR kínai cinkes elemnek annyi ereje volt, hogy 10 percenként egy értelmes utasítást tudott csak , pedig az elemek 1,3V-osak voltak.

2