You are here

CRT TV - Philips GR2.1 (AA) hidegen csak 15perc mulva ad képet, hang jó

12 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Jelenség:
A66 képcsôvel van ellátva, bekapcsoláskor megjön a hang,de a kép sötét, de ha jobban megnézem alig látszódó homályos-mosott zöld, kék lila szivárványszeru fókuszálatlan körkörös képféleség van. Majd 15 perc után megjelenik fent a legtetején 1cm fehér (vagy inkább szürke) vízszintes fehér sáv, na ezután már csak 1-2 perc és megjön a kép, de kb 20Hz-el villog majd kb 1-2 perc mulva megáll a villogás, és tökéletes a kép. Éles és a szinek is jók.
Ezután ha kikapcsolom a TV-t, viszakapcsolom a kép azonnal megjön, ha kb 5 perc mulva kapcsolom be akkor úgy kb 5 perc mulva is jön meg a kép.

Gondoltam hogy a képcsô rossz, külön táppal fütôttem 9V-al 20 percet azután bekapcsoltam a TV-t, de akkor is csak 15 perc mulva jött meg a kép, katódokat is már lehuztam 50V-ra ellenállásal GND-re, de akkor is 15perc. Igy én kizárnám a képcsô hibáját.

Cseréltem a vertikálist is már TDA2579B-t is mert a megjelenô fenti csik miatt erre gondoltam.

Az RGB panelon 2db elko kifojt C2432(47µF/16V) meg egy 1000µF, egy vezetéket szétevett a sav, azt helyrehoztam a többi vezeték jó.
Marosi is egy hónappal ezelôtt szenvedett ilyen hibával (csak neki jó lett a 47µF cseréjével) kicseréltem T7391 (BF423)-at de nem segített semmit.

Még van valami hibája nem tudom hogy van-e köze ehhez: kiirja a képernyôre TXT ERROR (függetlenül hogy benne van-e vagy nincs a TXT modul), raktam uj eprom tartalmat akkor meg nincs hangja és kiirja NICAM ERROR.
Nekem is szintén a szerviz menube csak Demonstration Mode van nem lehet állitani semmit sem, akár uj eprom vagy üres eprommal is.

Az RGB panelon van egy kivezetés (CUT OFF) ami lemegy a TDA4680 video processzorra, itt 8.3V kell hogy legyen nekem 3V-van majd 15 perc mulva felmegy 8.3V-ra (valami impulzusos jel) próbáltam 8.3V egyenárammal becsapni de nem lehet. A cut off vezetéket egy SMD BC848 vezérli amit a bázisára összegyüjtött leosztott katód áramok összessége szabályoz.

Arra gondolok hogy a "homokvár" impulzus nem megfelelô, mert volt hogy valahogy véletlen megszünt a Cute off védelem és zöldeslila nagyon életlen kép (TV müsor) jelent meg.

Tápfeszültségek jók (oszciloszkóppal mârve)
Próbálgattam Freeze spray-el az RGB-n keresni a hibát, de nem lett meg.

Most azt nem tudom hol keressem a hibát RGB/TDA4680/vertikális/proci..

Comments
marosi
marosi picture

Szevasz Shizo,
Nézd át tüzetesen a képernyő panelt,nekem ilyen hibám volt,kifolyt elektrolit miatt eledte a nyákot,sok helyen kellett áthidalást csinálni,mig elindlt.Aképernyő panelen a 2c20 as ponton,mikor jó akkor 9 volt körül kell lenni cut-off amikor nem jó és pislog akkor nekem olyan 6 volt körül volt.Ja még valami a 7345 ös tranzisztoron öszeszedett stabilizátort is nézd meg illetve a kimenetén lévő 47 mikróst is nézd meg.

0

Huber LY
Huber LY picture

Szia! Én termikus hibakeresésbe kezdenék! A 10-15 perc arra utal, hogy van valahol egy kiszáradt elko.Azt javaslom, ha elindul a gép akkor menj végig a táp elkoin hűtősray-vel. A Cut-off áramkörében is vannak elkok. Mi van ha a sugáráram referencia hiányzik időlegesen? /KH/ üdv, jó munkát!

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

tömegével vannak benne szemmel láthatóan kifolyt elektrolitkondik, néha a fóliát is megmarja.

Üdv.

Tamás

0

Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Ma csak mértem-mértem minden tápfeszültség jó, elkók jók, arra rájöttem ha üres csatornára váltok akkor 15 percet kell várni, ha erôs adásra akkor 10 percet.. nem nagy vigasz..

A TDA4680 fele lábain teljesen mást mérek amikor rossz, és mást amikor jó.(pl. RGB kimenetek, sugáráram korlátozás, white level, hue control..), vertikális részt is már hibátlannak tartom..

0

t.guru
t.guru picture

Szia!
A függ. kőrben az elkókat is cseréld ki.
Nekem volt,hogy az öreg képcső okozott nagyon hasonló indulást.
Üdv.: Laci

0

Istvan78
Istvan78 picture

Sziasztok!

Nekem a múlt héten volt egy ilyen TV készülékem ugyan ilyen hibával.
Hol szivárványos sötét képpel indult, hol meg fél képes sor hibás képet adott. mikor milyenje volt. Samsung volt a drága.
2db kondenzátor okozza a hibát 2,2uF és 10uF kondi 50V kiszáradása.
Ez az eltérítő fokozatban lakik.
Mivel találkoztam már korábban hasonló hibával tudtam hogy mi a teendő.
Üdv Istvan78

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Ennek a típusnak nem ismerem a segédrács beállítását, de ahogy írod hasonlít a Samsung KS3-ra. Ott segédrács beállítás teszt ábrával kell csinálni, szerviz menü video-adjust3-ban g2.
RGB cut off + RGB drive + G2 ezeket együtt kell állítani ,nem egyszerű.
De lehet trafó hiba is ez, mégpedig hidegen a segédrács feszültség más mint melegen.

Info ami lemaradt, RGB cut off RGB drive,az egyik a videojel egyen szintet állítja, a másik a váltó szintet.
A videojel tápfeszültség 250V-os kondit nézd meg még az alaplapon.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Csatolmányok!

Üdv:
Fülesmester

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia Fülesmester!
G2-ot szervízmenuben nem tudom beallitani, mert nem akar beengedni (DEMONSTARTION MODE)

A listádon a hibaeseteknél mindenhol vollog a LED, nálam nem villog.

Lehetséges hogy a kifojt elko trutymoját ugy kellene lemosnom az RGB-n, hogy szedjem ki az SMD-ket.. jaj ne.. de megpróbálom

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A DEMO mód valamelyik menüpontban kikapcsolható. Ha nem, akkor EEPROM-ot kellene cserélni.

Üdv:
Fülesmester

0

fecomuvek
fecomuvek picture

Szia.

Évekel ezelőt volt ilyen hibám Philips tv-vel, úgy emlékszem táp szekunder oldali elko.

0

Sponsored links