You are here

Csak úgy mutatóba

5 posts / 0 new
Last post
yohnsee
yohnsee picture

Sziasztok, 
nem tudtam elmenni az alábbi szépség mellett, úgy, hogy ne osszam meg veletek. 
LG 32LD750, a kreativitásra ötöst adok, a kivitelezésre egyest.
Jobb fórumot nem találtam neki. 

Comments
Cormyus
Cormyus picture

Sziasztok! Nekem is volt hasonló megoldásom egy saját monitorra. Az egyik COF chipje ha kissé bemelegedett a kijelzőn egy széles sávban elment a kép. Próbáltam hűteni rézlappal, a végén már ledesre alakítottam hogy kevesebb hő érje a háttérvilágítástól.... de csak az időt sikerült kitolni a probléma mégis elő jött. Aztán oda tettem egy kis 30mm eres ventillátort ami a háttérrel indul azóta nem volt vele probléma... :)
 

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
Ismerős megoldás. :-)   Hasonlót én is csináltam a sajátomba. Lomiban vettem használtan egy Targa 32'-ost úgy 8-10 éve. 2005-ös gyártás, azt hiszem. Télen vettem, hidegben ment egy garázsban. Otthon véletlenszerűen lefagyott hosszabb idő után, ment a műsor rajta, de semmire sem reagált ilyenkor, csak az áramtalanítás segített. A hátlapba belefaragtam a proci fölé egy 12cm-es PC ventit kívülre, befelé fúj. 7808-ról megy, szinte hangja sincs. Azóta is használjuk. Semmi baja. Csak HD Ready felbontás, de nekem elég.  Igaz 174W-ot zabál, de dobjam ki? Télen fűti a nappalit smiley Mondjuk most nyáron nem hasznos...

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Pont ilyen (csak más ragasztóval volt rögzítve) járt nálam nemrég. Vélhetően a BGA meg lett melegítve, amitől ideiglenesen megjavult, és gondolták egy laptop venti majd nem engedi ismét "kimelegedni". Megjegyzem én is raktam már be ventilátort hasonlóba, miután "BGA gépben" megtörtént a reflow.
Üdv, Z.

0

yohnsee
yohnsee picture

Nem tudom, nagyon furcsa történetet adtak elő előző gazdái. Sebaj, megkockáztattam, megvettem. A procin már rajta csücsülnek az új ólmos 0.6-os golyók, holnap visszarakom az alaplapra. Utána teszt! Nagyon izgulok. Egyébként még nem volt nyoma reflow-nak, ez az egy ad reményt :) Még ki kell derítenem, mit mókoltak a tápegységgel, mert ott meg 2 szál vezeték van forrasztva félúton, és csodaszép zöld-sárga szigetelőszalaggal betekerve. 
Holnap megírom, mire jutottam!
Üdv,
János

0