You are here

D-LINK DIR-X1560 router újraélesztése

3 posts / 0 new
Last post
lzoli74
lzoli74 picture

Tisztelt Fórumtársak!

A tárgyban lévő router került hozzám, kolléga nyomta a kezembe hátha életre tudom kellteni. Előéletét nem ismerem, véleményem szerint firmware-t próbáltak cserélni rajta és ez nem sikerült. A lényeg az, hogy a router bekapcsolását követően a készülék előlapján egy led kigyullad, úgy 30 másodpercenként kialszik és ez megy körbe-körbe...

A d-link oldalára felmenve letöltöttem egy gyári firmware-t és a leírás alapján a routert recovery módba kapcsoltam. A számítógépről el is tudom érni a felületet, ki tudom választani a feltöltésre kerülő fájlt... Itt állt meg a tudomány, mert nem hajlandó frissülni. Azt írja, hogy a felötlésre kerülő firmware nem megfelelő... Egyszerűen nem értettem.

Aztán a google segítségével keresgéltem mi lehet a probléma. Szóval azt hámoztam ki a találatokból, hogy a d-link kódolja a firmware fájlokat és azt valamilyen - számomra kicsit magas - módon ki kell kódolni vagy dekódolni.... és ezt követően már eltölthető a készülékre a frissítés. 

Ebben a videóban is erről beszélnek és próbáltam is megcsinálni sajnos sikertelenül. Nálam valamiért nem megy hiába csinálom utána lépésről lépésre.... 

https://www.youtube.com/watch?v=M31hT9tR3j0

Meg szeretnék kérni valakit, aki csinált már ilyet kérem segítsen. Ha kell elküldöm a bin fájlt és megkérem végezze el a dekódolást.  

Vagy valamilyen egyéb ötlet amivel életre lehetne kellteni a készüléket.

Köszönöm előre is a segítséget!

Comments
Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Én még nem csináltam ilyet, de ha pontosan leírnád, hogy melyik lépés nem sikerül, esetleg tennél be képernyőfotót a hibaüzenetről, akkor lehet gyorsabban kapnál segítséget.

0

lzoli74
lzoli74 picture

Köszönöm a gyors választ, holnap visszatérek a problémára. Mindent leírok ahogy csináltam... 

0