You are here

Dacia logan autórádió nem kapcsol ki.

12 posts / 0 new
Last post
Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Üdv!

A kocsiban egy Renault Harn 1003 rv2d c3000e-p típusú autórádió üzemel. A hibajelenség annyi, hogy ha kiveszed a kulcsot kiszálsz lezárod az autót akkor is szol amig az aksi bírja. Ha manuálisan kapcsolom le kinyitom az ajtot kiszálok becsukom és bekapcsol. Ha leveszem az aksi sarut és visszarakom akkor kéri a kódot, ha nem adom meg akkor amint kiszálok és lezárom a kocsit elmegy a kijelzés tehát ilyenkor leáll. De amint megadom a kódot  működik a szerkezet minden funkciója, de leállításkor  nem áll le és kikapcsolhatatlan újra. De hát igy használhatatlan a rádió. szóval a Dacia szervízben azt mondták 130ezerért kicserélik a rádiót. Nos kissé sokallom és jó lenne inkább megjavítani. Szóval elsőre egy bekötési útmutatónak is örülnék mert azt sem találok, vagy bármi ötlet jól jönne.

Comments
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Ez a bekötése.

https://pinoutguide.com/Car-Stereo-Renault-Dacia/Dacia_Duster_pinout.shtml
Az ACC meg a + kéne nézegetni, mikor milyen delejek vannak ott, és esetleg szimulálni az asztalon.

File csatolás: 

0

tono60
tono60 picture

Szia! A Facebook-on keresd "Krogergo Medianav Loganos"-t. Kishazánkban az egyik legjobb ezen a téren. És ha tud, szívesen segít megoldást találni távgyógyítással is.

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Köszi

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hello!
Egy fényképet a hátoldali csatlakozóiról kérhetek a rádiónak ?

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Vam benne cd, akkor is csinálja? Ha kikapcsolva beledugsz egy cd-t bekapcsol?

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Ezt nem próbáltam.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Akkor próbáld ki :) Nem viccből írtam.

Van olyan, hogy a CD-t érzékelő mikrokapcsoló széthullik, és a rádió úgy veszi, hogy toszogatod be a CD-t, erre pedig be kell kapcsolnia.. Mivel miindig azt érzékeli, hogy toszogatod a lyukat, megy mindig... Viszont ha van benne CD, akkor azt másik mikrokapcsoló érzékeli, és esetleg ignorálja az elsőt.. (esetleg, mert SW dolog..)

Opelnél gyakori a CD30 rádióknál.. Nem modnom, hogy ez is ilyen, de egy próbát megér..

3

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Köszi! Tényleg a cd csinálta. Kivettem és működik. Kapcsolók átnézve mech helyrerakva és cd vel is működik. Még egyszer köszi a tanácsot.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Na ugye :) Néha az ökörség is megoldás :)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nem hiszem, hogy a rádió hibája. Nézd át a bekötést. A + tápnak le kell kapcsolódnia, ha leveszed a gyújtást. (időzítve).

Kalex

1

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Köszi! Igen mérni szeretnék. De ma voltam a márkaszervizben és azt mondták rádió hiba. de nem hiszem, hogy mértek benne, csak rámondták 15000lért.

0

Sponsored links