You are here

DAEWO CP185 alacsony sortáp,halk ciripelés

5 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Ezzel a fentebb emlitet tv vel van gondom,kevés a sortáp,29 volt,és halkan ciripel.
Felemeltem a proc,power lábát,a sort beterheltem egy60 as égővel,a hiba megmaradt.
Ha a power vonalat leteszen földre,akkaor megjelenik a 3,3 volt,iletve a s/b6 volt.Megpróbáltam kivenni a tirisztort,ugy inditani,semmi változás.
Szekunder oldalon az elkókat átnéztem jók.
Még egy érdekes adalék,ha leveszem az égőt,és ugy inditom,akkor ha hozzáérintem az égőt a sortáp pluszához,valamikor beugrik,és akkor mindenfesz rendbe van.

Comments
ELKO4
ELKO4 picture

Üdv,

izzó helyett próbálj valami más műterhelést, nem minden táp szereti. A sortáp kondikat javaslom cserélni. Kapacitásmérővel nézted vagy ESR-re?

Üdv.

Tamás

0

marosi
marosi picture

Szevasz ELKO4
Igazad van a terhelést illetően,meglett a hiba a c806,33mf kondi kapacitás vesztése okozta,de izzóval most sem indul,csak pulzál,de már nem ciripel.
Visza téve a proc lábát,rögtön indult.
A kondikat csak kapacitás mérővel mértem.
Köszönöm a tanácsot.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Ez az oka annak hogy hasonló hibák esetén mindenféle hibakeresés előtt kicserélem a sortáp szűrőkondiit és ha nem indul akkor következik a hibabehatárolás. Pár kondit már biztosan kicseréltem indokolatlanul, de megkíméltem magam felesleges köröktől.

Üdv.

Tamás

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Az izzó nemlineáris ellenállása (hidegen tized része a névleges meleg ellenállásnak) miatt a táp rövidzárvédelme induláskor letilt. Megoldás: az izzót indulás után kell rátenni, mert ekkor a feltöltött szűrőkondik biztosítani tudják az izzó hideg áramfölvételét.

Üdv:
Fülesmester

0