You are here

Dalco BC-4305 DVD Autórádió nem olvassa be a lemezeket!Megoldva!

8 posts / 0 new
Last post
morfeus
morfeus picture

Sziasztok!

A fent említett autórádió nem olvassa be a lemezeket amik lehetnek gyáriak vagy írottak teljesen mindegy neki, annyit ír ki hogy error!
Van benne egy szalagkábel amivel csatlakozik a dvd egység az alaplaphoz (fólia kábel) és azon van olyan fólia csík ami mintha fel lenne jöve,pontosan nem tudom,hogy meddig megy be az aljzatba és érintkezik e ott benn.Nem tudom,hogy okozhatja e ez esetleg a be nem olvasási hibát!
Amúgy minden funkciója tökéletesen üzemel a gépezetnek!Ha esetleg valakinek lenne ötlete hogy rajzot merr4e keressek azt megköszönném!

UI:Az a problémám,hogy ilyen kábelem nincsen csak keskenyebb ez ha jól számoltam 20-eres,ha más nem lesz akkor kiváltom valami mással csak nem biztos,hogy ez miatt nem olvas lemezeket de lehet hogy igen!Amíg ezt nem küszöbölöm ki addig nem tudom sajna a választ!De ha van tippetek mit nézzek meg akkor köszönettel elfogadom!

Üdv:morfeus

File attachment: 
Comments
morfeus
morfeus picture

Sziasztok!
Sajnos nem hozott eredményt a lemezforgató motor vezérlő IC-nek a cseréje sem ,sajnos továbbra sem olvassa be a lemezeket.Teljesen mindegy,hogy gyárit vagy pedig írott lemezt rakok e bele,időközben a tulaj azt mondta,hogy neki így is jó ergo visszakérte!
Részemről be is fejeztem mondtam neki legyen türelemmel de úgy látszik ez nem az ő műfaja :sick:
Mindenkinek köszönöm a hathatós segítséget!További szép napot!

Üdv:morfeus

0

morfeus
morfeus picture

Sziasztok!
Talán megleltem a hibáját de nem biztos,az a helyzet,hogy a tetejét levéve és úgy behelyezve a CD vagy DVD látom,hogy a fej ugyan próbál olvasni de nem forog a lemez!Ha minden igaz amennyire egy teleszórt SMD-s panelről visszakövettem és az AA15954-es IC vezérli a motort!Szerintetek honnan lehetne ilyen IC-t beszerezni mert csak Amerikai oldalon találtam,de mint ismeretes sajnos angol tudásom hagy még kívánni valót maga után.Aki esetleg tudna ebben segíteni az kérem jelezze,köszönök minden segítséget előre is!

UI:Róla van szó! :bow:

Üdv:morfeus

0

Oszi11
Oszi11 picture

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Probald meg a veget 1 elesebb olloval-szikevel kisse megröviditeni, s az erintkezö felületeket megtisztitva ujra bedugni_nincs esetleg kontaktus maradek-törmelek a foglalataban?
Kari

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Én is gondoltam a levágásra de nem mertem megtenni,de ezek szerint lehet.Nem néztem még meg a maradékot a foglalatban de éppen most van előttem átnézem tüzetesen és jelzem mi az eredmény de mindenképpen rövidíteni kell ez tuti!
Ezek szerinte addig lehet levágni amig biztonságosan van rajta érintkező felület!

Üdv:morfeus

0

Kari
Kari picture
*****

Hali Morfi!
"Ezek szerinte addig lehet levágni amig biztonságosan van rajta érintkező felület!"
Nem igy mondanam-hanem; nezd meg, hogy az ellendarabban holvan a kontaktust ado szakasz (a csati belsö feneketöl hany_tized-mm-re), s ha betolod a flex-nyakot akkor mèg tudjon biztonsaggal erintkezni_azaz a nyak "homloka"-tol ez a kimert erintkezesi tavolsag tuti a nyakvegzödes rezfelületere essek! :-)...
Kari

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Na sikerült az operáció tökéletesen érintkezik a szalagkábel,viszont a probléma fenn ál továbbra is.Semmilyen lemezt nem ismer fel hallom,hogy pörgeti aztán ki írja hogy error vagy csak keres folyamatosan.Amúgy a rádiónak minden funkciója tökéletesen münködik(érintő képernyő,automata hangolás,némítás,videó bementek stb...)csak a lemez része valamiért nem hajlandó olvasni,nagyitó alatt átnéztem a fejet de nem láttam rajta hibát viszont a kis fejpanelen van 2darab poti ami nem tudom mire valók?!
Átnéztem még a CD egység panelját is hibás kondit vagy más egyébb alkatrészt nem találtam rajta sajnos :weep:

UI:Rakok fel képet a CD egységről!

Üdv:morfeus

0