You are here

Dell Inspiron 910 mini laptopra lehet Win 7-et tenni?

14 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Van egy Dell Inspiron 910 mini laptopom, amin gyarilag Win xp van. Szeretnem frissebbre cserelni, de nem tudom lehetseges-e? A driver kompatibilitason kivul meg beleszolhat a dolgba az is, hogy a neten fellelt informaciokban sehol nem tesz emlitest 2Gb-os memorialapkarol, csak 1gb-rol, meg aztan a benne levo ssd is csak 16Gb. Ujra kene tenni a win-t mert a spanyol nyelv nem igazan az esetem, raadasul 3 juzer is van rajta. S ha mar telepites lesz, tennek valami frissebbet (vista, netan 7). Szerintetek lehetseges?

Comments
Isaac
Isaac picture

Szia!
Esetleg ezt megpróbálhatod:
http://lspeed.info/index.php?topic=396.0

Ez kimondottan egy "karcsúsított" Win7 gyengébb gépekhez.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Linuxban még nem gondolkoztál? Pl. Ubuntu kevésbé erőforrásigényes, mint a Windows 7 vagy akár az XP. Szerintem egy próbát megér.

Üdv, lcsaszar

0

pika75
pika75 picture

Sziasztok. Koszonom mindenkinek a tanacsot; jo lenne, ha elmenne egy thin pc verzioval, az xp-vel meg futo bongeszok verzioit egyre kevesebb weboldal tamogatja, sok a nyug mar vele - de hat ezt ti is tudjatok. Udv mindenkinek.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"de hát ezt ti is tudjátok"...hát nem igazán, azazhogy egyáltalán nem, még sosem találkoztam XP alatt ilyen problémával ! Ha te igen, akkor ott valami más gond lehetett...

Üdv.: Uniman

0

formasu
formasu picture
*

Szia Uniman!
"még sosem találkoztam XP alatt ilyen problémával", pedig van! Főleg a böngészőknél, kiírja, hogy frissíteni kell, mert ez a verzió nem nyitja meg, nem játssza le.....stb. Frissíteni meg nem lehet!

Üdv: formasu

0

uniman
uniman picture
***

Hello Formasu.

Konkrétumokat kérek, pl. a Chrome böngésző XP alatt is "naprakész" mindig és semmi probléma vele...az egyéb "szutyok" böngészők esetében el tudom képzelni, ha valamelyik régi, elavult, neten "kallódó" példányát telepítitek a gépre...

Üdv.: Uniman

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
A vejem gépén próbálkoztam. Gondom volt az Int. Explorerrel, és a Crome-al is. Kiírta, hogy elavult, és frissítsem. Frissíteni meg nem lehetett, ill. Flash Playert lehetett, de utána is kiírta, hogy elavult, és frissítsem! Van, ami ennek ellenére megnyílik benne, de van, ami már nem.
Pár hónapja volt ez, konkrétumot most nem tudok, de a YouTube-n biztos, hogy voltak gondok, nem akarta megnyitni az oldalt, vagy mindig kiírta, hogy elavult, és frissítsem.

Üdv: formasu

0

cezar
cezar picture

Szia

konkrétan egy siemens gép chipsetjén, a skypen nem tudtam kamerát beüzemelni. A fél világnak ez a gondja azzal a chipsettel szerelt XP-s gépekkel, nem csak siemens szerelte hanem ACER, ASUS sőt egyes HP gépek is kaptak belőle..
A Cromeban pedig a gmail kompatibilis problémát jelent és váltsak frissebb verzióra ezt írja ki, pedig a legfrissebb van rajta. A Cromra már azért mentünk át mert az explorer már nem kezelte a gmailt abszolult, kompatibilitási problémák miatt.
Van egy olyan érzésem összefogtak a nagy cégek, hogy megfolytság az XP-s felhasználókat mire kijön a WIN10

üdv Attila

0

melyon
melyon picture

Szia
- rátehetsz egy Win7 Home verziót, nem lesz egy kapkodós idegbolond de elkegyeg szépen vele.
Egyébként símán lehet bele tenni egy 2 GB-os RAM-ot, itt: https://www.youtube.com/watch?v=XaSjAU1lsQc
látható a mikéntje.
Üdv.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Húzzál rá egy XP home-t. Azzal elmegy. A többit felejtsd el.

Üdv! Kalex

0

pika75
pika75 picture

Szia, ok koszi.

0

Gabor2
Gabor2 picture

Windows Thin PC.
(karcsúsított win7)

A Windows Thin PC - vagy más néven Windows TPC - a hírek szerint a Windows Embedded Standard 7 SP1 alapjaira épül és a Windows for Legacy PCs (WinFLP) utódjául szolgál.A Microsoft ezzel a lépéssel, vagyis a karcsúsított Windows Thin PC piacra dobásával arra ad lehetőséget a vállalatoknak, hogy a régi, elavult hardverelemekből álló konfigurációikat ne kelljen kidobni, hanem minden különösebb fejlesztés nélkül tovább tudják használni egy olyan, modernnek tekinthető operációs rendszerrel, amelynek futtatása nem jelent problémát az elavult konfigurációk számára sem.

A Windows TPC Remote FX és Microsoft System Center Configuration Manager támogatással érkezett és jóval kevesebb erőforrás kell a futtatásához, mint egy "normál" Windows 7 kiadásához.
A március technológiai előzetes (CTP) és a május eleji kiadásra jelölt (RC) verzió után most megjelent a végleges (RTM) változat is.
Ajánlott hardverkövetelmény 1 GHz-es processzor, 1 gigabájt memória, 16 gigabájt szabad hely a merevlemezen, valamint WDDM-kompatibilis illesztőprogrammal rendelkező DX9 grafikus vezérlő.
Üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én ezt is megpróbáltam, de az XP -nél maradtam "gyenge gépeknél", és ezekre még a vírusirtó is sok volt, nagyon leterhelte, tehát azt sem tettem fel.

Üdv: formasu

0

Sponsored links