You are here

Dell Latitude C800 Battery module javítása (+ kijelző zsanér javítása)

21 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
A fenti akkucsomag javításához kérnék segítséget. Két akku hibás volt benne, kicseréltem, a többi jó. Legalábbis külön-külön töltve működnek a cellák, vesznek fel töltést. Viszont beszerelve, a saját töltőáramköre nem tölt. Vagy rajzot kérnék hozzá, de inkább szakmai tanácsot. A tápon kívül igényel-e valami mást is (a szaktudáson kívül) a csatlakozóira, vagy egyszerűen hibás? Tipusa:Li-ion, P/N75UYF 14,8V, 3800mAh
Köszönettel
Attila
A zsanérral kapcsolatban: pár hete kerestem, és hozzávaló, jó zsanérja senkinek nem volt. Az új kb. 15 ezerbe került volna. Hátha valakit érdekel a technológia: a gond az volt, hogy az edzett acél csap recés vége eldarálta a spiáter öntvény bordáit, mert összeragadt(-korrodált) a fékje. arra gondoltam, hogy az edzett acél tengelyt kifúratom valami szakival, és egy csappal rögzítem, de senki nem vállalta a 3mm átmérőjű tengely fúrását. Azt csináltam, hogy köszörűvel belevágtam egy ék alakú csatornát, a helyére toltam a tengelyt, és most már a sokkal puhább spiáterbe fúrtam egy 1,2mm átmérőjű lyukat a csatorna mentén, majd a fúró sima végét letörtem tőben, kis IS-el rögzítve. Törpös lett, mindkét zsanér. Ha valakit érdekel, le is rajzolom. Ha nem , nekem akkor is működik.
Sziasztok
Attila

Comments
dodoroli
dodoroli picture

Szia!
A zsanérral kapcsolatosan bár nem ez a típus,de megszívtam én is Sony vaio lapos minkét zsanérja spiáter eltört,ahogy a képen is látszik.Sikerült egy kis saválló lemez bilincset készíteni és csőszegeccsel összefogatni,remek lett a végeredmény

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A "szaktudással" bírók ilyenkor beleírják a "töltőáramkör" eepromjába azt a tartalmat, amelyel az eeprom az akku "újkorában" bírt...

Persze vannak "szakik", akik a kiolvasott eeprom tartalmat módosítani is tudják, hogy újra "0-kilométeresnek" tűnjön az akkupakk...

Itt te akkupakkodhoz is van megfelelő eeprom-tartalom...csak a letöltéséhez kéne 1,5 pont...

Üdv: uniman

0

BlackForce
BlackForce picture

Ha ezzel segiteni tudok,nekem akad ezen a fórumon még pár pontom.
Itt a kért eprom tartalom

0

uniman
uniman picture
***

Hello BlackForce.

Köszi a közbenjárást. Akár a Tanyára is feltölhetnéd...(az ott "elvesztegetett" pontért kapnál itt egy kis kárpótlást...)
(Ha beválik a dolog és sikerül az akkupakkot használható állapotba hozni ezáltal, akkor ez volna az első eset a Tanya "akkupakkos" történelmében! ....vagy nem?)

Üdv: uniman

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Köszönöm én is a segítséget. Nem tudom, kárpótolhatlak-e, és megoldható-e, ha utalok én is itteni pontokat (talán Kalexék, vagy valaki tud segíteni).
De ez csak az egyik fele. Említettem, hogy én sosem foglalkoztam eprom írással, kellene valaki, aki ebben járatos, és meg tudja oldani.
Köszönettel
Attila

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Attila!

"megoldható-e, ha utalok én is itteni pontokat"
Persze. Itt a Tanyán minden megoldható. :)
Ráklikkelsz az illető usernevére és megjelenik az adatlapja, majd lefelé görgetve a "Pontok" alatt találsz egy piros "Felhasználói pont utalása ... részére" szöveget. Erre ráklikkelsz és értelem szerűen az "Amount" alá beírod a küldeni szánt pontokat majd megnyomod a "Pontok utalása" gombot...
Vagy másik megoldás: bal oldalon a "Navigácónál" a "Pont utalása" és egyből ott vagy, de akkor az usernevet is be kell írnod a felső rubrikába.

Üdv: Laci

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm a segítséget, megtörtént, remélem, elég lesz. Csak még az a fránya eeprom-írás nem akar megoldódni.
Üdvözlettel
Attila

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Most már akkor látjuk (ahogyan az sejthetó is volt a lengyel fórumból), hogy a SL220 IC tartalmát kell átírni...

Üdv: uniman

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm. Éppen azon rágódtam, hogy nem találom a 24C01-es IC-t.
Üdv
Attila

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Én még a vezőrlő chippet is látom a panelon: BQ 8011
Kéne egy kis "okosító number" ehhez a progihoz...senkinek nincs a "puttonyában"?

Pár-szor már emlegetve volt...

Üdv: uniman

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
A BQ8011 linken találtam egy érdekesnek látszó hozzászólást ("Az info által Alan Delon helyes") Sajnos nem tudom értelmezni, mert nem igazán van magyarul (természetesen ez nem az Ő hibája), másrészt nem ismerem ezt a területet. Segítenél, hogy mit jelent?
Köszönettel
Attila
Ui.:
ppeti84 jelezte, hogy akkor a küldött epromtartalom sem lesz jó. Tulajdonképpen logikus, de mégsem figyeltem fel rá.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"a küldött epromtartalom sem lesz jó"...részleteket láthatnánk erről? Az "SL220" eeprom-ot ismerjük...
A neten a BQ8011 chipről annyit írnak, hogy ugyan az adatlapja beszerezhetetlen, de feltételezik, hogy van belső memóriája is, de...ha csatlakozik hozzá egy 24Cxx eeprom is, akkor a BQ belső memóriája nincs használva, minden a külső eepromba íródik...

A BQxxxx chippek programozásához (ha jól láttam, kb.3200 USD-ért) lehet kapni "kütyüt"...de még ezzel sem egyszerű a művelet, mert a BQ chippek belső tartalma (akár többszörösen?) jelszóval is védett...

E témában itt is érdemes "olvasgatni"...

Üdv: uniman

File csatolás: 

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Egyre rosszabb a helyzet! Illetve! Ha jól értem, valahogy csatlakoztatni kellene hozzá a 24C01-et, megírva, és akkor elméletileg jó lesz. jól értettem?
Attila

0

BlackForce
BlackForce picture

Köszönöm a pont utalást,de nem ezét töltöttem le,és tettem ki ide a kért anyagot,csupán mivel akadt még pár pontom,és megtehettem.Szerintem erről szól ez a szakmai fórumozás,hogy ma én segitek valakinek,máskor meg más segit másnak,esetleg nekem.Önzetlenül.Szerintem összefogásban hatalmasabb az erő.
Mégegyszer köszönöm a pontokat,de legközelebb senki ne utaljon pontot.Ha tudok segitek és ennyi.
Üdv mindenkinek.

0

attilacsep
attilacsep picture

Nnna sziasztok!
Akkor most keresnék olyan szakit, aki ezt meg tudja csinálni. Én nem foglalkoztam eeprom írással olvasással, ha kellett nagy ritkán, akkor a TV-knél megírattam. Mivel kikerülni nem lehet, ilyen irányú segítséget kérnék.
Köszönettel
Attila

0

ppeti84
ppeti84 picture

Szia.
24C01 úgylátom az eprom.
Ha elküldöd megírom neked.

Üdv: Peti

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Nagyon köszönöm. Kérlek, küldj PÜ-ben árat és címet. Ha újat küldök az is jó, vagy szedjem ki a régit?
Üdv
Attila

0

ppeti84
ppeti84 picture

Küldtem

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv! A Laptop hibásnak jelöli ?
Általába ezeknek az akkupakkoknak van egy eeprom ami ha rossznak nyíványítja az akksit akkor bármit tehetsz nem lesz jó.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
A lap-top nem jelez hibát, csak én láttam, hogy nem jó, és szétszedve találtam benne a rossz cellákat.
Üdv
Attila

0

Sponsored links