You are here

Dell Latitude D830 laptop + Startech ECUSB3S2 USB 3.0 Expressz kártya - kombóhoz keresek kártya hosszabbító megoldást

7 posts / 0 new
Last post
GeorgeL
GeorgeL picture

Sziasztok!

Dell Latitude D830 laptop + Startech ECUSB3S2 USB 3.0 Expressz kártya - kombóhoz keresek kártya hosszabbító megoldást. A probléma az, hogy miután bedugom az Expressz kártyát a helyére, a laptop mikrofon és fejhallgató csatlakozójához nem tudok hozzáférni, magyarul: nem tudom a laptopot úgy használni hogy a USB 3.0 adapter expressz kártyát is és a fejhallgatót is egy időben használhassam.

Egy olyan expressz kártya "hosszabbítót" illetve toldót keresek amit leginkább egy olyan adapterhez tudnék hasonlítani amit embeded hardware programozók használnak programozáshoz, tehát egy kártya amit beillesztünk az expressz kártya helyére, amiből egy 5-10 cm hosszú szallagkábel jön ki és a végén rácsatlakozna az USB 3.0 expressz kártyára.

A neten próbáltam angol nyelven rákeresni olyan szavakra mint: "express card" extender, adapter, de semmi használhatót nem találtam.

Van valakinek valami jó ötlete erre a promlémámra?

Comments
Godypapa
Godypapa picture

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
...és ezt hogy lehet bedugni az ExpressCard kártyanyílásba, hogy legyen belőle USB 3.0-ás port ? :hmmm:
Üdv.:Uniman

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia
90 fokos jack is van (L)

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Köszi a tippet, megpróbálom ilyen sarok csatlakozós adapterrel megoldani a problémát. Lemértem az adapter fala és a laptop széle közötti távolságot: 7 mm, a kínai Alin láttam olyan 3.5 mm-es kábelt aminek a vége csak 5 mm-re áll ki.

Köszi még egyszer!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ötlet az lenne, de más megközelítésben: http://usb.brando.com/express-card-to-usb-3-0-4-port-hub-card-reader-com... Más kérdés, hogy vajon honnan szerzel egy ilyen "lengőkábeles" kártyát...vagy esetleg egy ilyen is jó lehet ?
Olcsóbb és elérhetőbb lehet egy USB hangkártya...a fejhallgatóhoz.
Üdv.:Uniman

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Szia!
köszi a sok tippet, az a USB hangkártyáról, ha csak hallgatnám a zenét a csatlakozókon keresztül akkor valóban ez egy szuper olcsó megoldás lett volna, de én külső mikrofonról veszek fel miközben videót is szerkesztek és sajnos az ilyen USB hangkártyáknak szerintem túl nagy lehet a latency-je.

A USB 3.0 vezerlőkártyának jó borsos az ára az AQUA-nál, tegnap még tizenvalahány ezer volt, ma már csak 9 ezer, ha most akarnék venni ilyen kártyát, ezt venném meg, tökéletes megoldás.

Azt hiszem a 90 fokos jackkel ellátott adapter kábelt fogom megpróbálni.

0