You are here

Dell M5010 kijelzőhiba

5 posts / 0 new
Last post
drobi
drobi picture

Üdvözlet mindenkinek!
Segitséget szeretnék kérni ezzel a laptoppal kapcsolatban. Ha külső kijelzőre kapcsolom , tökéletes képet produkál de a belső kijelzőjén a szinekkel van gondja . A fehér enyhén világoskék, a pirosban pedig fekete csikok jelennek meg.A képek olyanok mint ha nem megfelelő fölbontásban lenne a videókártya. Én kijelzőhibára tippelek, de szeretném ha ti is adnátok rá valami tippet. Előre is köszönöm!

Ez a cím, így félrevezető. Ez nem képhiba, hanem a kijelző hibája. Fogalmazd át a címet.

Comments
gyorgy1960
gyorgy1960 picture

Szia!

Szerintem szalagkábel szakadás. Ha fel le hajtogatod a kijelzőt változik valami? (Mert akkor szinte biztos)
De mielött foglalkoznál vele, elmondom, hogy én hogy jártam egyszer. Hasonló hibával rendelkező laptop ezen hiba javításáért 22 ezer forintot akartak elkérni szervízben. Amely összegből már hibátlanul működő másik használt jobb gépet vásárolok bármikor. Így nem biztos hogy érdemes vele tovább foglalkozni. Szóval szerintem nem kimondottan kijelző gond, hanem szalagkábel, amely a kijelzőt vezérli, egyszerűen elfáradt a sok fel le nyitogatástól.

Üdv, György

0

drobi
drobi picture

Lett másik szallagkábel. Ki is cseréltem ,semmi javulás. Valakinek valami más ötlet?
drobi

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!

Ez az integrált vagy a dGPU-s verzió? Egyébként esélyes, hogy az RS780M kuka. Ki kéne másik kijelzővel próbálni, mert az is tud ilyent okozni.
Ha a kijelzőcsere nem segít, próbaképpen melegítsd meg picit az RS780M-et, és ha megjavul tőle, akkor ő a hunyó.

0

drobi
drobi picture

Szia György!
Lehet hogy fletkábel,bár nem változik semmi sem a mozgatásra. Lehet hogy már annyira átszakadt, hogy egyáltalán nem érintkezik valamelyik szál. drobi

0