You are here

DELL töltő

7 posts / 0 new
Last post
selindion
selindion picture

Sziasztok Kollégák!
Egy Dell Latitude D410 laptop töltőjével van probléma.A töltőről működik a gép de nem tölt.3 pólusú csatija van.2 póluson megy ki a 19V a 3. pólus egy tranyó kinézetű valamire megy.Ez a töltőben van,2929 és B4381 van rajta.Gondolom ez kapcsolná át a laptopot töltésre.Na de mi ez?Kérem segítsetek.Előre is köszönöm.
Üdv:selindion

Comments
selindion
selindion picture

Halihó!
Hát ezt az oldalt megtaláltam én is. Meg is venném az IC-t,mégcsak szereznék is töltőt.Na de az írás-olvasás?Nem egyszerű az élet!Boldog Karácsonyt mindenkinek!Üdv:selindion

0

selindion
selindion picture

Szia!
Sajna a vezeték és a csati jó,azzal kezdtem.Kisípoltattam és mozgatásra sem változik.Nyomozok hibás töltő után.Köszönöm a segítséget.Üdv:selindion

0

selindion
selindion picture

Hali!
Bocsi bocsi!Nem írtam,hogy a gazdája kért kölcsön egy töltőt és azzal feltöltötte az akkut.Ennek a programozható 3 lábú IC-nek 2 lába van bekötve.
Akkor a következő kérdés:lehet ilyen IC-hez hozzájutni?Üdv

0

greatman
greatman picture

Szia!
A két bekötött láb normális. Az egyik a GND, a másik a DATA. A 3. NC, tehát üres. A tápot a DATA lábon keresztül kapja meg.
DS2502 van a Farnell -nél. Durván ezer Ft. + 1500 posta. Azonban ez még ÜRES !
Ebbe bele kellene égetni a firmware -t. Ezt fogalmam sincs hogyan és mivel kell. Sőt, ugye kellene az eredeti firmware is, amit be akarsz égetni. Hogy ezt hogyan tudod megoldani az passz.

Szerintem próbálj meg felhajtani olyan hibás HP vagy Dell töltőt, amiben a táp rész döglött le, így abból ki tudod termelni az IC -t.

Amúgy biztos, hogy rossz? Nem csak a vezeték szakadt esetleg?

0

szoke
szoke picture

Hello greatman!
Ha kisérletezni akar vele, akkor itt tud magának kérni ingyen, termékminta ként. Az adatlapját, meg megtaláljátok itt. Minden le van írva benne, már csak a tartalom kell, amit belepakolhat. Kölcsön kell kérni egy töltőt és abból ki kell olvasni a tartalmat és beleírni ebbe!
Boldog karácsonyt mindenkinek!

0

greatman
greatman picture

Szia!

A Dell és a HP notik azonosítják a töltőt. Amennyiben ezt valamiért nem tudja végrehajtani, akkor a nálad fennálló eset történik. A gép megy a töltőről, de nem tölti az akkut.
Az azonosítást a töltő csatlakozó középső érintkezőjén keresztül végzi. A töltőben van egy Dallas IC, ami egyébként úgy néz ki mint egy tranzisztor, de nem az. Ez egy egyszer programozható ROM. Ez az IC tárolja a töltő paramétereinek adatait, és ebből olvassa ki a gép azokat. Úgynevezett egyvezetékes kommunikáció segítségével. Amíg a gép ebből nem tudja kiolvasni az adatokat, addig nem fog tölteni.
Kérdés: A gép másik tutira jó töltővel tölti az akkut? Egyáltalán nem biztos, hogy a töltő a hibás. A gépben lévő töltőcsatlakozó, vagy annak forrasztása is lehet a ludas.

0