You are here

DeLonghi Nespresso EN 165 CitiZ csöpög

8 posts / 0 new
Last post
szilard

Sziasztok!

Nagy mellénnyel elvállaltam a gépet, bár soha nem kávéztam és nem is ismertem ezeket, de a kíváncsiság. ;)
Ez egy kapszulás kávégép, aminél az a hiba jött elő, hogy elkezdett a kapszula részénél (tipp) folyni, a gép alatti asztallap állt a híg barna löttyben. Jutott a csészébe is de alig.
Vízkőre gyanakodtak, ezért gyári Nespresso adalékkal, elmondás alapján a gyári utasítást követve vízkőmentesítettek. Kb így: https://www.youtube.com/watch?v=Y9v3Od0d5xk
Ez nem segített, akkor kerültem én képbe.

A gépet szétkaptam és eljutottam odáig, hogy a víz a kapszula modulból jön. Ez az MBU modul.
https://youtu.be/uaWXrxdIj8I?t=62
Ebben a modulban van egy O gyűrű, ami megakadályozza, hogy hátrafele folyadék kerülhessen.
https://youtu.be/uaWXrxdIj8I?t=88
Ezt cseréltem, de nem oldódott meg a helyzet.

Ha kapszula nélkül indítok egy főzést, akkor dől belőle a forró víz, pedig a vízkőmentesítés is kapszula nélkül történik és csak csöpögő víz lesz gyűjtőjében.
Az a gyanúm, hogy valami tömítésfélének még kellene lennie a gép elejénél az orrban is (piros téglalap), mert a dugattyú ami a kapszulát előre nyomja kemény anyag és az orr is az.

Jól gondolom, hogy ott is kell lennie valaminek?
A modul kiszedve pihen, bármilyen képet tudok mutatni róla. Nincs másik készülék a közelemben, hogy megnézzem ott.
Köszönöm!
 

File attachment: 
Comments
esaman

Üdv!
Egy hasonló gép volt már a kezeim között, nem konkrétan ez a típus, de ott a fém kazánház és a (belepréselt vagy bele fröccsöntött) műanyag elem közül csepegett a víz.
Ezzel nem lehetett mit kezdeni, mivel a kazánt nem lehetett jobban szétszedni egy új kazán ára meg egy új gép ára lett volna.
Érdemes azért a vízcsöveket is átnézni, szoktak azok is szétnyílni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

nilsmasterson

Szia! Szedtem már szét párat hasonló miatt, de nem jöttem rá hol a gond. Darabjaira szedtem, látható hibát sehol sem találtam. Szerintem a műanyag kapszula ház reped valahol ami nyomás alatt megnyílik. 
Ott elől nincs tömítés, maga a kapszula tömít. Én donor gépből bontottam ilyen egységet és azt tettem be. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

szilard

Szia!
Nekem is eszembe jutott, hogy esetleg maga a kapszula tömít, de ezt elvetettem azzal, hogy a vízkómentesítés is kapszula nélkül történik és akkor sincs folyás jó gép esetén.
De ha azt mondod, hogy ott nincs semmilyen peremes tömítés, akkor passz. Belógok valami áruházba és megnézem van-e kint hasonló gép. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

nilsmasterson

Szia!

Nekiálltam és szétkaptam egyet, nincs elől tömítés. Hátul van egy nagy O gyűrű, de nem ott ereszt. Mellékelek pár fotót a főzőegység elülső részéről. 

1

Vote up!

You voted ‘up’

szilard

Itt van a 2237-es képen látható kerek "csatornafedél" lámpa felett.

Az egyik lyukon átszuszakoltam egy tűt, azt pirossal megjelöltem. Kávéízű por lett a papíron. wink
Látszik, hogy sokkal nagyobb lett mint a többi. A tű feje nem ment át, erőltetni nagyon nem akartam. Nem tudom eldönteni, hogy ez milyen anyagból van. Ha fémből, akkor merném még erőltetni a lyuk tágítását, de ha valamilyen műanyag, akkor inkább nem. A külsejét karcolgatva elég keménynek látszik, de ettől a belseje még lehet műanyag. Ha műanyag, akkor lehet, hogy a sok év alatt a hőtől felkeményedett és  ezért nem tömít?
 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

szilard

Igen, azt a hátsó O gyűrűt korábban cseréltem újra, de semmi.
Viszont! A2237-es képeden a "csatorna fedél" kinézetű alkatrészen hatalmas lyukak vannak. Megnéztem az enyémet és látszólag semmi. Aztán alátettem egy lámpát, és tűhegynyi icipici fényeket láttam, hogy mégiscsak van ott lyuk. Lehet, hogy az van marhára eltömődve?
Korábban 45 percig ultrahangoztam egy Aldis tisztítóban a komplett fejet, többször világosbarna lett a lé.
Próbálok képet csinálni róla...

0

Vote up!

You voted ‘up’

nilsmasterson

Szia!

Azt a kerek szűrőt ki lehet nyomni előről. Egyébként valami nagyon kemény hőálló műanyag, nem fém. Megmértem mekkorák a lyukak rajta, kereken 0,5mm. Egy ilyen vastag tű épp átment rajta. 
Igazad lehet, ha ezek a lyukak szűkülnek, akkor a kávé könnyebb utat talál magának és másfele folyik. Lehet meg is találtad a hibát. Ha van otthon 0,5-ös fűrószárad akkor nyugodtan pucold ki vele a lyukakat. Ha gondolod szívesen elküldöm neked ami itt van nálam.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content