You are here

Denon DCD-800 utolso track re ugras nem mukodik.

24 posts / 0 new
Last post
joepapa
joepapa picture

Van egy Denon dcd800 as cd jatszo, nagyon makulatlan allapotban, de aprora szedtem, ki is pucoltam, de a hosszabb lemezek konkretan 70 perc nel hosszabbak utolso tracmjeire, ami a 75 perc utan van akar 3 4 track is lehet nem tud menet kozben odaugrani, elveszti a fonalat es nodisc allapotba kerul.

A szan ekszijhajtasu menetes szaron hajtja, ez az ekszij cserelve ujra.
AZ OSSZES ELKO CSERELVE LETT.
Az osszes forrasztas ujjra lett forrasztva.
Lencse tiszta.
Irto gyorsan stabilan olvas be es lejatszas kozben utogetve sem ugrik, sot az oldalara forditva, mozgatva tetejere forditva sem ugrik meg lejatszas kozben.
Ha 1 es track rol elso 70 percen levo track ekre ugralok azonnal pontosan mukodik.
A szan aprora lett szedve lepucolva, ujrakenve, a lemezmagassag jo valoszinu, a lencse kozepen munkapontban dolgozik kenyelmesen.

Ha a 70 perctol vegig gyorstekerem tokeletesen lejatszik, ha egesz heten repeat ban megy egyet sem ugrik vegigjatsza a 81lerces tulirta 24x es lemezt is.

Ha viszont a 70 perc utanni reszen trackelejere ugrast, vagy masik 70 perc utani track elejere ugrok megbolondul.

Vezetekek megmozgatva, csatlakozok kipucolva. Mjnden javitas utan kicsit javult, mert eloszor a 60 perc utani resz volt most kb 74 percig tokeletes.

A motorokra tettem kis folia kondit hatha szikra kontakt stb, semmi valtozas, a mechanika pozicio kapcsoloi kipucolva, kenyszerpalyas kerek kipjcolva ujrakenve.

Comments
atis76
atis76 picture

0

joepapa
joepapa picture

Szereztem másik jó motorokat, kicseréltem ugyanaz.
A lemezmotor tengely derékszögben.
Ha a mechanikát lóbálom a kezemben is beolvassa a lemezt és a 23 track ig lépkedhetek is, sosem ugrik, csak a 24 re ugrás nem megy, ill 25 26... De ha rögtön 26 al kezdem a lejátszást akár fejenállva is beolvas pontosan kezd.
Ez valami protokol lehet, azt hiheti a lemez végén van kimozdul a lézer a szabadba, gyorsan letiltja, nehogy megvakuljon aki fölé néz, vagy fogalmam sincs.
Repeat disc el 3 napig teszteltem simán végigmegy a 81 perc végére és kezdi elöről. A 26 os al kezdve is tökéletes, sőt onnét hibátlanul ugrik 23 elöttiekre, csak 24 25 26 nem megy az adott lemezen.
Más ilyen direkt hosszúra írt lemezen sem.

A Sony 770 SM ben illetve sok Sony manualban szerepel a PLL freki állításnál, a 4,3218MHz ha ASY-t GND re teszem, ebben ha ASY GND re van téve 3,5MHz körüli frekire zár le.
Viszont ha lemezt játszik le 4,3215MHz körüli frekin szépen zárt a PLL.
Na ehhez kellene az eredeti manual, hogyan és mennyit kellene betekerni.

0

balage
balage picture

Ez jellegzetes hibája a KSS152-nek.Már több ilyennel találkoztam,még mikor lehetett működő KSS152,-t, vagy 212-t kapni.

0

joepapa
joepapa picture

A tobbiek altal irt ennyit tud ra gondoltam, a 74 perces cd szabvanyra. De a te hsz ed elbizonytalanit, hogy rossz... Valamint en mechanikai kopasra gyanakodom meg, de a szan tengelyeket is lemostam fektisztitoval, volt mar szilikonzsirral, es muszerolajjal is kenve, mert eloszor a vege fele szorosabb volt, most mar a vegen is siklik. A lemez a vegen nagyobbat ut, lehet ne eleg gyorsan tudja kovetni a kss152, vagy a motorok elgyengultek... De 74 perces cd szabvanyt tudja.

A denonokat miert ne szeretitek, en is Philips parti vagyok, de ez nem nez ki gagyinak, a kiszedett elkokeszletbol egy volt elszaradva felkapacitasra, full nikichon.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A Denon letiltatta a rajzokat a tanyáról, mert nekik az úgy jó! Ezért a Tanya kollektív állásfoglalása szerint a Denon cuccokat dobd ki, mert arra való... Ennyi.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

jakyg
jakyg picture

Szia!
"Ezért a Tanya kollektív állásfoglalása szerint a Denon cuccokat dobd ki, mert arra való... Ennyi."

Azért ezt én nem teljesen értem... Az elektrotanya fő célkitűzése, hogy megmentsük a világot az e-hulladéktól, legyél te is JUGAAD stb. Most akkor a Denont meg mégis dobd ki? Az oké hogy senkinek nem tanácsolom, hogy Denon-t vegyen, de ha már vett és elromlott csak meg kéne javítani! Vagy nem?

0

Kari
Kari picture
*****

Hali jakyg!
Mit nem ertesz ezen; a Denon/Marantz, s masok is nem engedelyezik (jogdij követelnek) a doksik közzetetelet, de kiadni azokat is csak egyedi summak lerovasa utan hajlandok_ÜZLET politizalnak(nomeg ügyvedeik fenyegetödznek), s nem szervizt szolgaltatnak-ennyi!
Mint BB is irta, vidd a markaszervizükbe, vagy mereg dragan megjavittatod velük avagy elhiszed, hogy akarmilyen alkatresz hianya miatt nem javithato, s majd ök/te kidobhatjak_ez a mai "nagyok" csak bevetelre hajto teves üzleti fölfogasuk_vagy legalabbis a jog-örököseiknek...

Kari

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Ezt tudom és értem én. De ha vesszük pl. a Sony-t akkor ők nem fenyegetőnek ugyan ügyvédekkel, de ők sem szórják két kézzel ki a szerviz utasításokat és a márkaszerviz hozzáállásuk épp olyan kutyaütő mint a denon/marantz satöbbié, én csak annyi különbséget látok, hogy ők fenyegetőznek és nem adnak szerviz utasítást, a többiek meg nem ennyire vérmesek, de egyik se akarja, hogy megjavíts akármit is.
A másik meg, ha valaki vett 5 éve valami Denon készüléket (amikor még nem keménykedtek ennyire) most elromlott akkor én mint elektrotanyás a ,,közös nézetünk'' szerint hajtsam el a tulajdonost, mert szemét a cég aki a készüléket gyártotta? Én nem azért javítok, mert valamire az van ráírva, hogy panasonic vagy sony, hanem a hibakeresés és aztán a sikerélmény miatt. Ha megkérdezik tőlem milyen márkát vegyen valaki én sem ajánlom a denont és társait, de ha van egy rossz készülék azért csak belenézek, hátha meg tudom javítani leírás nélkül is. Én csak ezt az eleve elzárkózós hozzáállást nem értem...

0

Kari
Kari picture
*****

Hali jakyg!
" Én csak ezt az eleve elzárkózós hozzáállást nem értem... "
Sorry, de sztem nem igazabol erted, ez ugyanis OKOZAT, s nem ahogy irtad.
Aztan meg; hiaba szeretnel akarmennyire is a falon atmenni =(többnyire) nemfog menni.

Kari

0

jakyg
jakyg picture

Szia!
CD játszót már nem egyet megjavítottam, de egyre sem emlékszem ahol a szervizleírásban találtam meg a probléma igazi okát, mondhatni elő se veszek leírást CD játszóhoz, a kimenet mindig két esélyes, akkor most mit számít az, hogy Denon vagy nem Denon?
Egy saját eset: 220-at kötöttek egy Denon erősítő bemenetére, szétpukkant a bemenetválasztó ic, nem lehetett bele kapni megfelelő típust, ha Sony lett volna az erősítő lehetett volna bele ic-t? -Aligha! Biztos én vagyok értetlen, de ha egy Tektronix szkópban tönkre megy a hibrid mindenki lenyeli, hogy ez van, kell venni bele másikat a gyártótól méreg drágán, ha a Denonban elmegy a processzor akkor mindjárt micsoda rohadék és még rajzot sem ad! Ja, hogy a Tektronix sem ad? Tudom, nem egy szektorban mozog a két cég de számít az? Én azt mondom mindegy ki gyártott egy adott készüléket, mindig van olyan, amit meg lehet javítani rajz nélkül is és mindig van olyan is amit rajzzal sem lehet. Megpróbálni meglehet...

0

Kari
Kari picture
*****

Jakyg, csak kiegesziteskent jegyeznem meg, hogy pl. a Tektronix müszerek szervizelese tudtommal jol megoldott, a regiekhez pedig az AMIktol elfogadhato aron lehet szinte mindent venni_meg ide szallitva is(es akkor meg nem regeltünk a klf user groups-rol)_ de nem szeretnem a tanakodast folytatni...
Kari

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Vidd márkaszervízbe! Ott majd kidobják neked...

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

joepapa
joepapa picture

Mar ertem, akkor ezentul semmi Denon t nem veszek, sem ismeroseimnek nem javasolhatom.

Ezert ne talaltam ra sm et sehol. A sony cdp 770 vaby 590 es sm alapjan egy eve allitgattam, de direkt ravalo tenyleg nincs.

Denon ezekszerint a sajat gyartoja sherint is hulladek, ha majd egy muszeresz sem vallalja a javitast, es ne veszik a civilek tuti megerzik.

0

balage
balage picture

A Denon általában belül Sony.

0

city217
city217 picture

Szia.
Lehet hogy ennyit tud de az attól van hogy gyenge a fej, és ilyenkor már olyan lassan forog a spindle hogy nem stabil /ilyenkor felpörög?/. Nézd meg ha a vége fele nagyon pulzál a lézer akkor eltávolodott a lemez. Ha tudsz akkor a tányéron /motor/ vagy a végén a szánkón kellene állítani.
Üdv.

0

joepapa
joepapa picture

Mindkét motort kicseréltem olyanra amit felleltem benn, de ugyanaz a helyzet, viszont RF310 el kezdődő szánkómotor van benn, amit gyanítok nm oda való, hanem RF320-xxxx kellene bele, valaki egyszer pár éve írta nekem, az ő Denon dcd-800 asában az volt.
Lehet túl nagy DC feszre való motor van benne?

Alánézve a lemeznek a következőképp történik a lemezeldobás, amíg a 23 as track ig lépdelek gyönyörű gyors mozdulatokkal pontosan odaugrik a teljes lemezen végig közép munkapont körül mozog a lencse, azaz párhuzamos és jó a lemezmagasság, amikor a 24 es track re ugrok, miközben akármelyik másik track folyamatban van a lencsét teljesen behúzza, hogy csattan a fenéken, és ezután teljesen kimozgatja a szánt a lemezen kívülre, majd nodisc állapot és lemezt el is dobta.

Ott már nagyon kicsit kellene ugrania, de nem tud, emiatt a lencse track követése túlvezérlődhet, aztán egy hatalmasat lök a szánon.

Mivel pl 3V os motor helyett 4 V os motor van benn lehet nem mozdul meg a túl kis impulzusra, azaz nem ugrik a megfelelő helyre, nem tudja lekövetni a track et és borul az egész? De ha search ot nyomo szépen kicsiket lépdelve átmegy 24 majd 25 majd utolsó 26 track re is, ez már 81 perc.

Továbbra is ha kemezbeolvasás után egyből 24 vagy 25 vagy 26 ra indul akkor hibátlanul megy a dolog, a repeat is ment 3 napig szóval érdekes, szerintem szán mozgató motor hiba.

A fej nagyon jó állapotban van a mechanika a tesztek alatt élére volt állítva ki bekapcsolva azonnal beolvas, egyet nem ugrott magától, a lemezpörgető motor jó lehet, mert ha folyik a lejátszás és megforgatom az egész lejátszót hirtelen akkor sem ugrik, fel le előre hárta jobbra balra egyenesen mozgatva gyorsítva sem ugrik szóval, itt szán motor gyanum egyre erősebb.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

És miért nem jó ez így neked?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a szán és a lemezforgató motor derékszögben van?

Bálint

0

joepapa
joepapa picture

Jah, ha a legutolso track et beutom szammal, azaz utolsoval kezd azt lejatsza nagyon nagyon gyakran 20 bol 19x csak ha mar lejatszas kozben utok track ugrast a 74 perc utani reszre akkor hulyul meg.

a vegen amikor mar a fel lencse kilog a lemez alol ott allitottam lemezmagassagot, azaz ha ferde a szanko a vegen jo az elejen ahol nem latom lenne rossz, de az elejet irto gyorsan olvassa.

Amikor direkt utolso track en nezem a lencse kozepen szepen koveti es mukodik rendesen, csak pl a track elejere nem tudok ugrani.

A nagyon keveset fordul a spindle amire en is gondolok, az ekszijat lemostam az ekszijtarcsakat is fektisztitoval, hatha osszetapogattam, de nem.

0

city217
city217 picture

Szia.
Nincs párhuzamba a fej és a lemez, vagy már limbi-limbizik a végen. Ha tudsz állítani a szánkón akkor ess neki.
Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

DENON DCD-800 1987 !!! ...vajon milyen elvárások voltak akkortájt a CD lejátszókkal kapcsolatban...hmmm???
DENON cuccok amúgy is szeméttel azonos elbánásban részesülnek a Tanyán...EMBARGO alá helyezve, a saját gyártójuk által !!!
"E-HULLADÉK"...mindig elfelejtjük!

Üdv: uniman

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Arra nem gondoltál, hogy csak a régi 74 perces lemezekhez készült?
Egyébként, ha nem ugráltatod akkor végigjátssza akár a 100 perces lemezeket is?
Ha igen, akkor ilyen és kész... Ne akard megjavítani.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

vikica
vikica picture

Szia!

Egyetértek!!

Ez ennyit tud, ne piszkáld. :)

0

Sponsored links