You are here

Denon Javítása

2 posts / 0 new
Last post
Tomy27
Tomy27 picture

Üdv.Van egy Denon PMA-757 típusú erősítőm aminek a felelőtlenségemnek köszönhetően tönkrement az egyik oldali végfoka.A két végtranzisztor (2SA1303,2SC3284)
ment zárlatba meg 5db ellenállás szakadt meg.A multkor vettem bele a HQ-tól és az is szintén (sanken) gyártmányú volt mint az eredetiek.Átmértem a panelt majd kicseréltem a tönkrement alkatrészeket és fejhallgatóval índítottam.Be is indult szépen majd rákötöttem hangfalakra negyed hangnál és kikapcsolt loudness és hangszín mellett szólt egyformán de ahogy rákapcsoltam a loudness gombot abban a pillanatban zárlatba mentek az új tranyók és füst szált fel belőle.De nem értem mi okozhatta főleg ilyen kis hangerőnél?Kérem ha valakinek van valami használható ötlete azt szívesen venném mert nem szeretnék tucat számra venni a tranzisztorokat bele.Válaszát erlőre is köszönöm... Tomi

Comments
Jantsika
Jantsika picture

Szia ! müveleti erősitő csere, / njm 2068 / én TL 081 -et tettem bele , difrenciál erősitő mindkét tagja csere ,/ 2sa988, 2sc 1841 / akkor is ha jónak méred . Valamint a visszacsatolás 10 ohm 1w, 220 nf , mert lehet hogy kisfrekin gerjed . A +- 16 v tápot ellenörizd , nem baj ha a zénereket kidobálod . Most javitottam egyet, nekem kétszer szállt el kis hangerőnél. A végfok tranyók B-E -be 100 ohm 1/2W -okat forrasztottam . Igaz kicsit lebutítja , de azóta nem szállt el . Sok sikert !

0