You are here

Denon PMA-757

8 posts / 0 new
Last post
Tomy27
Tomy27 picture

Üdv.Ezen típusú erősítőnek (Denon PMA-757)vagy(Denon PMA-777)kellene a kapcsrajza mert a felelőtlenségemnek köszönhetően tönkrement az egyik oldali végfoka.A két végtranzisztor (2SA1303,2SC3284)
ment zárlatba meg 5db ellenállás szakadt meg.A multkor vettem bele a HQ-tól és az is szintén (sanken) gyártmányú volt mint az eredetiek.Átmértem a panelt majd kicseréltem a tönkrement alkatrészeket és fejhallgatóval índítottam.Be is indult szépen majd rákötöttem hangfalakra negyed hangnál és kikapcsolt loudness és hangszín mellett szólt egyformán de ahogy rákapcsoltam a loudness gombot abban a pillanatban zárlatba mentek az új tranyók és füst szált fel belőle.De nem értem mi okozhatta főleg ilyen kis hangerőnél?Kérem ha valakinek van valami használható ötlete azt is szívesen venném mert nem szeretném tucat számra venni a tranzisztorokat bele.Válaszát erlőre is köszönöm... Tomi

Comments
Jantsika
Jantsika picture

Szia ! Nem biztos, de lehet nekem van a céges gépemen doksi. Ha ráér, hétfőn megnézem. Régebben szenvedtem egy példánnyal, azért szállt el kis hangerőnél is , mert alacsny frekin gerjed . A végén a visszacsatolo kindikat és a 10 ohmos ellenállasokat cseréltem , minden végtranyó B-E 100ohm -ot tettem , azóta nem hozták vissza. Persze a DC beállitásoknak rendben kell lenni . Ha jól emlékszem 12 mA nyugalmi áramot kell állitani neki , de ez nem tuti . Remélem segítettem valamit !

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jantsika
Jantsika picture

Csak a PMA 520 -as van , ha kell elküldöm ! Üdv !

0

Vote up!

You voted ‘up’

sfx232
sfx232 picture

Üdv,
egy PMA-560 doksid lenne esetleg, nagyon megköszönném....
Csaba

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori picture
**

szia
mindenhol van csak a monitor alatt

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest picture

Beszállsz egy időgépbe, beütöd: 2016.05.17. Ha szerencséd van, még ott éred. :-)

0

Vote up!

You voted ‘up’

aviator
aviator picture

Egyébként a HQ-nál azsem kizárt, hogy hamis tranyókat kaptál... Próbáld meg az SA1943/SC5200 párost (toshiba), azokat kevésbé hamisitják.

0

Vote up!

You voted ‘up’

dav53
dav53 picture
*****

Szia. Rajzom ugyan nincs, de én csere után először külső tápot adok neki, áramkorlátozással. Ellenőrzöm a kimeneti DC színtet, nyugalmi áramot (keresztezési torzítás). Ezután kezdem fokozatosan terhelni, a melegedésre és torzításra odafigyelve.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content