You are here

Denon TU-260 nem áll be sztereoba és nem találl csatornákat.

4 posts / 0 new
Last post
isti03

Sziasztok. A címben szereplő készüléket javítom és elakadtam. A tuner nem szól sztereoban és automata keresés esetén nem találl csatornát csak keres egyfolytában. Ha manuálisan beállítok egy csatornát akkor az szól de csak monóban. Nem vált át sztereora. Az IC1 LA1851 cseréltem de semmi változás. A kissebb kapacitású elkokat is cseréltem de semmi. Táp ic-t is cseréltem. Mi lehet a hiba? Rajzot sajnos nem találtam hozzá. A segítséget előre is köszönöm.

File attachment: 
Comments
isti03

A TC9227p ic-t is kicserélném, hátha... De nem nagyon lehet beszerezni. Csak az ebay-on találtam. Valakinek nem volna egy elfekvőben?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Szerintem nem a TC9227 IC hibás!

Ha a PLL IC (TC9227P) hibás, akkor kézi hangolással sem talál állomásokat, mert a tuner nem hangol. Ilyenkor a varikap diódák hangoló feszültsége általában nem változik.

Ha érzéketlen -mert pl. a tuner, vagy a KF hibás- akkor nem tudja a sztereó jelet azonosítani. Ilyenkor az automata hangolás sem működik, mert kevés a jelszint hozzá.

Ha valamilyen állomásokat frekvenciahelyesen kézi hangolással talál, akkor az FM tuner oszcillátora és keverője is megy.

Tehát az előerősítő, vagy valamelyik KF fokozat (esetleg kerámia szűrő) hibája okozhatja az érzéketlenségét.

Ha nincs benne gyakorlatod, a tunerbe ne nyúlj bele!

Ha elküldöd megnézhetem. (Cím az adatlapomon)

Ui: talál (egy l-el írandó)

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

isti03

Nem turkáltam benne. Csak azt csináltam amit leírtam.

0

Vote up!

You voted ‘up’