You are here

Digi beltéri fekete-fehérben

6 posts / 0 new
Last post
Imyke
Imyke's picture

Sziasztok!

Egy érdekes hibával nem jutok igazán dűlőre. Digi társkártyás előfizetés, hyundai beltéri (asszem), ezüst szinű, megtört előlapos, a társ nézőnél "egér"-távirányító.

A "fő"-nézőnél semmi gond, tökéletes a kép. A "társ"-nézőnél túlnyomórészt fekete-fehér. Arányaiban kb 2-3 hét ff, aztán 1-5nap színes. Ha a társ-tv antenna kimenetére dugom a fő-tv-t, akkor azon szines, ha visszadugom rá a társ-tv-t megintcsak ff. Koaxot átmértem, szigetelésre, rövidzárra jó. A társ-tv-n a helyi kábeltv jó, szines.

Társ-tv-n nézem a digit, ff. Tv-nek a menüjébe lépek, hogy közben látom a digi képét is, akkor a menü színes, a kép alatta ff. Ha a digi menüjébe lépek, akkor a digi menüje is ff. A tv egy Thomson szerkezet, kb 3-4 éves lehet, de a pontos tipusát nem tudom.

A "fő"-tv-vel ugyanebben az időben nézve az adást, a beltéri csatlakozójáról színes a kép.

Amikor kimentem a hibára, akkor éppen szines volt a digi. Azonban, amikor kikapcsoltam a távirányítóval a digit, majd újra be, utána már csak ff maradt. Most is úgy nézik. A kép egyébként éles, jó jelszinttel, de nem mondhatom teljesen tisztának, talán mintha lenne egy kis interferencia jellegű dolog a képen. De nagyon halványan!

Mióta társkártyás előfizetésük van, azóta meg van ez a hibajelenség. Azóta már kétszer cseréltek digi beltérit, ez most a harmadik. Elmondásuk szerint, csere után 1-1,5 hónapig jó minden, aztán egyszer csak ff lesz a világ.

Találkozott már valaki ilyen hibával?

Köszi!
Üdv!
Imre

Comments
Jaca
Jaca's picture

Szia!
Cseréld fel a két tv-t, hamar kiderül, miben van a hiba.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

lapatnet
lapatnet's picture

Üdvözlet !

Igaza van az elöttem szólónak mert nagyon úgy tűnik, hogy TV hiba lessz. Azért csak a társkártyás előfizetés óta van a hiba mert addig ezen a TV-n nem nézték. Egyébként milyen TV tipusról lenne szó mert lehet, hogy ismert a hiba és gyorsn megoldható lenne. Pl: RZ21FB55RX fekete fehér majd idönként jó majd űjra FF a megoldás a kvarc SMD kondijainak cseréjére megjavúlt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tibor239

Szia!
Szerintem Tv lesz a ludas. Hasonló hibám volt, Rf-n, RCA-n ff kép, scarton is, viszont itt a kimenetet RGB-re állítva már volt szín. A régi készülékkel semmi baj nem volt, egyedi antennával is minden ok, de beltéri csere után már ff kép. Fél óra után az ügyfél végre elmondta, hogy se videot, se dvd-t nem tudtak ezen a tv-n nézni mert csak ff kép volt. Egyébbként Thomson volt az a tv is. Ja és a saját kis LCD tv-men viszont tökéletes kép volt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Imyke
Imyke's picture

Megkaptam a tv tipusát, Thomson 25DG170G.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia! :)

Csak kiegészítésül írom:

TX807CS sasszi

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content