You are here

Digi TV Budapesten a nem HD adásokat mindenhol MPEG2-ben adja? A válasz: NEM!

7 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
Azt már hallottam, hogy a Digi kábelen országosan nem egyforma módon adja a TV műsort. Vidéken, egyes helyeken már nem adnak MPEG2-ben...

Budapest északi részén a nem HD adások MPEG2-ben jönnek.  Valaki felhívott, hogy a Nagyvárad tér környékén a nem HD adásokat egy régebbi MPEG2-es box-al nem tudja venni, azaz hang van, de kép helyett kiírja, hogy nem jogosult venni ezt az adást. Ez valami helyi hiba lehet, vagy itt már áttértek az MPEG4-re?

Szerk: Úgy tűnik, hogy meg van a válasz. Budapest 5 db. kerületében már átálltak, és nem adnak párhuzamosan SD és HD adásokat is. A 9. kerület benne van az 5-ben. Feltételezem, hogy itt már mindent MPEG4-ben adnak, és ezért nincs ott, a 9-ik kerületben ezen a box-on  kép, csak hang.

Köszönöm: formasu

Comments
Csaba1002
Csaba1002 picture

Minden BOX nélkül, egy szál Philips tévémen MPEG2-ben jön az összes adás a DIGI kábelen.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az biztos, hogy az amúgy fizetős, de promóciós céllal ingyenessé tett csatornák nem jönnek a régi beltérivel. 

0

formasu
formasu picture
*

Szia! Nem értem, hogy mire vonatkozik, amit írtál!

A fizetős csatornák természetesen nem jönnek, de a 16. kerületben a nem HD TV műsorok jönnek MPEG2-es régebbi box-al. A HD adások H.264-ben vannak, azok nem jönnek. Most találtam egy "Digi kábel  "frekvenciakiosztás 2022. szeptember" táblázatot, és ott MPEG2-ben írják a "normál, azaz nem HD adásokat". Nem értem, hogy a 9. kerületben, miért írja ki a TV, hogy nem jogosult a vételre? Tud a nem hozzáértő tulaj a TV-jén valamit átkapcsolni, hogy ne vegye az adást AV kábelen? Áthozta hozzám a Box-ot, nálam jönnek a nem HD adások, nem nyúl semmihez, bekapcsolja, AV-re és nála, a Nagyvárad térnél nem jönnek, csak a hang... 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A nagy TV-m MPEG4-es, azzal néha bejön a Nat Geo, vagy valamelyik filmcsatorna, ami fizetős, de átmenetileg szabaddá teszik. A konyhai TV-n MPEG2 box van, azon ezeket az ideiglenesen szabadon nézhetőket nem tudom nézni. 
Arra akarok utalni, hogy ha két készüléken nem egyforma a lista, akkor ez is lehet az oka.

0

formasu
formasu picture
*

Szia! Egyidőben írtam, a fölötted lévőbe... Tehát: az MPEG 2-es adásokról van szó, nem fizetősekről. Nem tudom eldönteni, hogy a tulaj a "béna", vagy OTT tényleg nem jönnek azok az adások rajta, amik nálam jönnek. Ezért is kérdeztem, hogy egész Bp-en MPEG 2-ben vannak a nem HD-s adások? Ez a Box csak MPEG2-ben tud venni.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Most esett le, hogy ez nem a mindig TV, hanem a Digi. Elvileg lehet hálózati hiba is. E-mailra előbb reagálnak, mint ahogy ügyintézőt tudnak kapcsolni. Ezek szerint a box hiba kizárva, így a kábelben lesz a hiba. A TV-n nem lehet elállítani semmit.
 

0