You are here

Dimarson DM-5010 hűtő nem kapcsol be MEGOLDVA

9 posts / 0 new
Last post
Ízirájder

Sziasztok!
A saját hűtőmről van szó, én nem szoktam ilyen készülékekket javítani, de ezt ugye muszáj.
A gép hibája, hogy nem kapcsol be, világít a piros figyelmeztető lámpa. Ha direktbe hűtést kapcsolok akkor elindul és hűt is. Két hőfokszabályzó van benne, levettem róla a veztékeket és mindekttő minden érintkezője vezet egymáshoz. Ezt nem tudom, hogy így jó-e, de sztem nem. A hiba tegnap kezdődótt akkor szintén világított a piros lámpa és nem ment a motor, ami elég forró is volt. Elvileg nem volt áramzünet, ha jól tudom az megzavarhatja a működését.
Mi okozhat ilyen hibát?
Üdv.: Ízirájder
Nos már két órája megy így azt hiszem ez jó lesz. A hibát a kis panelon levő egyetlen elkó okozta (22/50V). Cseréje után satbilan megy a gép.
Köszönöm segítségeteket.
Üdv.: Ízirájder

Comments
feci

Ha forró a motor de nem hűt akkor biztos klixonol mert nem tud elindulni. A piros arra figyelmeztet, hogy nincs elég hideg benne, szólni kell a szerelőnek. Addig is csináld azt amit írtak. Ha nem fog elindulni akkor szerelő kell hozzá.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ízirájder

Sziasztok!
Köszi a tanácsokat. Szóval akkor volt forró amikor tegnap reggel nem indult. Ha most elindítom a direkt kapcsolóval akkor működik. A klixon a motoron van?
Azért kérdem, mert ha az hibás akkor mégis, hogy indul el? Az nem a motor áramkörével van sorbakötve? Azóta kihúztam, de idő kell neki míg lehül. Sokaig nem akarom így hagyni, mert megromlik benne a kaja. Így néha elindítom, néha kikapcsolom. Az viszont nyugtalanító, hogy ha nem indul akkor nem kéne kihülnie a motornak ha feszültség alatt van a hűtő? Meg tudom mérni a klixont?
Üdv.: Ízirájder

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia:igen, hidegen vezet, ra van irva hofok, ha eleri kikapcsol, ha lehul alacsonyabb hofoknal vsszakapcsol
Hasonloan mukodik, mint a vasalo hofokszabalyzo, ,  de hiszteresise van

Balint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ízirájder

Azóta kihült kézmelegre, de hiába dugtam be nem indult el. Sztem ez lehet a hunyó, gondolom megnőtt az ellenállása, beéghetettek a pogácsai. Most elindítottam, de reggel megnézem, ha jól átom rajta van a klixon az oldalán a kompresszornak.
Köszi nektek, megírom a tapasztalatokat.
Üdv.: Ízirájder

0

Vote up!

You voted ‘up’

dankasan

Szia! Ha a direkt kapcsolóval beindul,de "magától"nem megy,hőfokszabályzó baja van! Ha nem vagy biztos magadban inkább hÍvj egy szerelőt! Az pikk-pakk megcsinálja. Mert a hőfokszabályzót is el tudod dugni...
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ízirájder

Szia!
Nos kicsit belemélyedtem. Szóval a két hőfokszabályzó jelei mennek egy kis panelra, ott egy triak kapcsolja a kopresszorra feszültséget. Ha a hőfokszabályzó lenne rosz akkor sem hiszem egyszerre mindekttő feladta volna a harcot. Amit pedig érzékelőnek néztem az egy váltószelep lehet.
Valószínűleg a panel a hibás, holnap azt veszem górcső alá.
Egy rajz...
Üdv.: Ízirájder

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Ízirájder

Szia!
Nos nem vagyok HTG-s, de műszerész vagyok én is, 10 évig csináltam vállakozásban egy tv szervizet. Hűtőt talán egyet ha javítottam. Sajnos annyira nem egyszerű ez a készülék. Van benne ugye 2 hőfokszabályzó, plusz egy elektronika is, ha jól láttam akkor a nyomóágon is van valamilyen elektronikus érzékelő. Egy rajzzal gyorsan menne, ettől azért jóval bonyulultabb dolgokat is megjavítottam már. Sajnos rajzot nem nagyon találok róla, de nem ismeri a sini sem. Rengeteg vezeték kuszálódik benne átláthatalan kötegben.
Üdv.: Ízirájder

0

Vote up!

You voted ‘up’

dankasan

Szia! Fagyasztó,nem hűtő!Ha forró volt a motor akkor kap áramot.Nem hőkioldózik?Próbáld kihúzni addig amig el nem hűl a motor,ha szerencséd van újra beindul...
Ja most látom,hogy kombi-hűtő.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content