You are here

Ditec S.P.A-IP1653-BIS kapunyitó teljesen halott, nem működik

11 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Egy vidéki barátomnak szeretnék segíteni (ha tudok). Van egy Ditec kapunyitója, ami semmit nem csinál. egy ottani házmester már bíbelődött vele, de eredménytelenül. Az ottani szervízek nem vállalták, a budapestiek nem mennek le vidékre.  Mivel barátról van szó, lemegyek, megnézem, de szeretnék kicsit felkészülni. Mivel nem ismerem a szerkezetet, szívesen vennék tanácsokat, hátha javított már valaki ilyet. Tipushiba, javítási tipp, milyen alkatrészt érdmes kikészíteni, stb., mert egyelőre semmilyen infóm nincs a gép állapotáról. A kezelési, beállítási utasítást már letöltöttem szükség esetére.
Köszönettel:
Attila
 

Comments
Mosószaki
Mosószaki picture

Az az igazság, hogy a kapunyitó szerkezetek szerelése és szevízelése egy teljesen külön szakma.
Pl elvileg én is értek hozzá!... Elvileg. 
De semmi pénzért nem nyúlok hozzájuk. 
Sem gyakorlatom, sem alkatrész bázisom, sem tipus ismeretem, sem bejáratott beszerzési forrásom nincs. 
A tanácsom az, hogy az egyszerű hibákat (vezeték szakadás, kontakthiba, törés), amit 1 csavarhúzóval és 1 kombinált fogóval meg tudsz csinálni, csináld meg. Minden egyéb esetben hívj hozzá értőt! 
Nyugodtabb lesz az álmod. 

1

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Teljesen egyetértek Veled, és én sem vagyok járatos a dologban. De már eddig sikerült két, utamba kerülő szerkezetet megjavítani. Az egyikhez itt kaptam segítséget. Józan paraszti ész kellett hozzá a sgítségen kívül, ellentétben a kiszálló márkaszervízes megállapításával, aki több tízezer forintért akarta kicserélni a panelt. A másik a sajátom volt. Ebben az esetben is csak azért próbálok segíteni, mert a barátomról van szó, és hátha szerencsénk lesz, valamint, mert a hozzáértő siófoki szerelők nem mennek ki,nem vállalják, a budapestiek pedig nem utaznak le. Tehát vagy teszünk egy próbát, vagy kuka, és cserélni kell, gondolom, nem pár fillérért...
Üdvözlettel:
Attila

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Nehéz ügy..
Előre sajnállak. 
De van előnye is. Kényszerből beletanulsz! 
Sok sikert! 

0

attilacsep
attilacsep picture

Ebben is igazad van! ...és a barátság is megmarad...

0

uniman
uniman picture
***

Ha csak a gyártót nevezed meg, az édeskevés a segítségkéréshez.
Ráadásul, ha letöltöttél hozzá dokut, akkor a pontos típust ismerned kell...sad
 

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Igazad van, e-mailben küldte el a barátom egy másik barátja, és azt töltöttem le. Amit látok a lapok alján: DITEC S.P.A-IP1653-BIS.
Csatoltamaz elküldött anyag első két oldalát is, ha az segít beazonosítani. Van még 6 oldal összesen, amit át tudok küldeni.
Köszönöm az észrevételt és a segítséget.
Üdvözlettel:
Attila

0

uniman
uniman picture
***

Hello! Így már valami "rémlik"...nade ezt nem nevezném "kapu"-nak. smiley

Ehhez  "specialista"  kell...sad

File csatolás: 

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Elég kacifántos a dolog. Egy biztos: utcai kapuról van szó, tavaly láttam működni. Egyenes vonalban mozgatja a kaput  (nem körívesen). De akkor jó volt, így nem vettem szemügyre. Azt is el tudom képzelni, hogy aki megszerezte a doksit, amit kinyomtattam, nem is hozzávaló. Ha majd lementem, többet tudok. Azt gondoltam, egyszerűbb lesz...
Köszönöm a hozzászólást.
Üdvözlettel:
Attila
 Kiderült a félreértés: nekem kapunyitót mondtak, aztán most már ajtónyitót, tehát valóban üvegajtóról van szó, az épületben. Elnézést kérek a nevükben is.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel:
Attila

0

Sponsored links