You are here

dj cd mod.

5 posts / 0 new
Last post
djlatino
djlatino picture

az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne egy dupla dj cd játszoba (Pl gemini) belebuherálni két darab vinyot, akár a cd-k helyére is, vagy mellé. nem az a kérdés hogy hogyan nem lehet megoldani, hanem az hogy hogyan lehet. vagy egy másik alternativa, a cd olvasokat alkalmassá tenni a dvd lemez, mint formátum olvasására. tudom hogy ez nem egyszerü. ha az lenne már megoldottam volna. de itt vannak olyanok akik otthon vannak ebben a témában, nem ugy mint én megrögzött analog. elöre is köszi.

Comments
boldi
boldi picture

Egy lehetőség, hogy teljesen eldobod az eddigi vezérlőt, mivel az teljességében alkalmatlan DVD vagy HDD vezérlésére. Aztán fejlesztesz egy újat. Erre vagy találsz valami kész vezérlőt, ami valószínűtlen de legalábbis valószínűtlenül drága, vagy valami bikább mikrovezérlővel (pl. ATxmega, dsPIC) esetleg FPGA-val építesz. Ezekhez tanulni kell, ilyen összetett rendszerhez pedig még többet, sokat.
Másik lehetőség, hogy emulálsz egy CD meghajtót, a forrás pedig HDD, DVD, Flash ami tetszik. Ehhez is kell mikrovezérlő, FPGA, PAL, GAL, stb (szerintem esélyesebb). A tanulási folyamat itt is hosszadalmas, főleg 0-ról. Persze nem muszáj neked megtanulni programozni ezeket, kereshetsz valakit aki már kellő tudással rendelkezik, ez viszont anyagilag problémás.
Tehát vagy hosszú idő alatt készül el, vagy nagyon drágán.
Ezért kompromisszumos megoldásként én is inkább valami miniATX-es PC vagy hasonló megoldást javallanék, ehhez már egyszerűbb lesz az eredeti perifériákat illeszteni (valószínűleg még így sem úszod meg mikrovezérlő nélkül).
Figyelmedbe ajánlom, hogy nagynevű cégek több tízmilliós készülékei is készülnek hasonló módon.

0

dav53
dav53 picture
*****

Szevasz.

Igazából amit szeretnél, úgy tűnik, pontosan az, amit DM javasolt: egy egyszerű, erre a feladatra kihegyezett PC.
Megkockáztatom: lehet ezt olyan köntösbe csomagolni, ami illik a többi cucc formájához, bele lehet pakolni valami spéci dobozba, nem kell feltétlenül PC-nek kinéznie.

Dávid.

0

djlatino
djlatino picture

az egy másik történet. az megoldott. pc, szoftver, dj kontroller.
itt nem ez volna a feladat. ha a vinyo nem is, de a dvd lemez olvasása igazán belevág egy cd játszo profiljába. persze mikor a cd-t kitalálták, még nem gondoltak arra, hugy lesz egy nagyobb kapacitásu lemez is. fillérekért lehet dvd játszokat kapni de azok egy se dj célra készült. van dj dvd játszo is de az meg képet is szolgáltat a video diszkosoknak, ezért méregdrága. meg felesleges is. a lényeg egy nagyobb kapacitásu cd játszo lenne. hogy ne keljen potkocsis ifával vinni a cd-ket a discoba egy fellépésre.

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Kitértél arra, hogy "nem az a kérdés hogy hogyan nem lehet megoldani". Nos, igyekszem magam ehhez tartani. Meg lehet oldani, de úgy, hogy a végén többe kerül, mintha vagy vennél, vagy építenél egy ilyen készüléket a semmiből.

Vegyél egy P2-P3 szintű gépet, tegyél bele 2 DVD-t/vinyót, fejlessz hozzá valamilyen interfészt ami a dj lemezjátszókon van - szerintem egy egeret át tudsz alakítani könnyedén - és írd meg hozzá a szoftot. Így biztos, hogy olcsóbb lesz és gyorsabban végzel a feladattal.

DM

0