You are here

DMX vezérlő beállítása/progamozása problémakörben kérnék segítséget hozzáértőktől

1 post / 0 new
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Normális magyar nyelvű részletes leírás (vagy oktató videók) hiányában teszem fel a kérdést, főleg mivel nem úgy használnám, ahogy azt szokták (egy vagy egyforma eszközökkel).

Adott 2db különböző led par lámpa más-más vezérléssel és csatornakiosztással, tehát 1 programon nem ugyanazt csináják, illetve van egy lézer, amit együtt egyetlen vezérlőről szeretnék működtetni.
Jelenleg FIXTURE módban tudom vezérelni az eszközöket egyesével a potik segítségével, vagy SHOW módban beállított (eltárolt) értékekkel, de ott is csak egyesével.

A 2db par lámpának egyszerre kéne pl. fehéren világítania, de csak egymás után működnek.
DMX1: par1:
1-R
2-G
3-B
...
7-fényerő

DMX13: par2:
1-fényerő
2-R
3-G
4-B
...
7-színváltás

Tehát 1-2-3-7 maxon az elsőnél fix fehér fényt ad, a másodikon piros-zöld kombót, ami váltakozik.

Megvan a magyarnyelvűje, de inkább azt részletezi, ami mozgó fejes, de az én példámra (3 különböző vezérlésű eszköz (master-slave mód nem működik az eltérés miatt)) egyszerre történő vezérlésére nincs sehol videó vagy leírás.

A kérdéses DMX vezérlő egy Martin Freekie.

Show programozása úgy működik, hogy megnyomom az 1-es csatornát, akkor az 1-es par 7 csatornája állítható a potikkal, elmentem az állásokat.
Show 2. eleme: 2-es csatorna, 2-es par 7 csatornája, beállítom, elmentem.
Ez már 2 jelenet és ha ezt ismételtetem bármilyen gyorsan, max vibrálás lesz belőle, mert 1x ez megy, 1x az, de együtt a kettő nem.
Egyazon jelenetbe pedig nem tudok 2 eltérő vezérlésű (1-7 funkció) eszközt menteni, mert mást csinálnak.

Hogyan lehetne megoldani, hogy a show lefutása után tartsa az utolsó képet a par1 (és ne legyen kioltva), miközben a másik kapja a vezérlést, ami szintén ha lejár, égve maradjon a következő parancsig?

Tehát ne ez legyen: _-_-_-_-, hanem ez ======.

1 kép (pl. fehér) megoldható lenne pl. a stoboszkóp funkcióval, mert akkor 1 eszközt a másiktól függetlenül tudnék kezelni, de csak egyetlen beállított színnel, így a példában szereplő fehér kihozható mindkettőből egyszerre, de utána csak az egyikre lehet más programot küldeni, a strobi címén levő csak a van-nincs parancsot kapja a beállított fehér színre, így ez sem megoldás, csak végszükség esetén.

Bár kevés itt a "diszkós", fénytechnikus, de hátha találkozott már a problémával és megoldást is talált rá.