You are here

Dugvilla öntéssel foglalkozik valaki kis országunkban?

55 posts / 0 new
Last post
szegjano
szegjano picture

Üdv. Mindenkinek!

Ez lehet sokaknak "buta kérdésnek" tűnik.

Minek az - kérdezik sokan - gondolom én.

Olyan céget, gyárat, xy valakit keresek, aki vezetékre gyári eljárással dugvillát önt, sajtol, müanyagfröccsönt vagy ami.

Az jó fogyasztóvédelmünk, meg törvényeink ott szorít ahol már nem vártuk, hogy még ezt is elveszik, nehogy megélj valamiből. Régi cégem ahol még dolgozgatok megkeresett egy ilyennel hogy nem-e tudok ilyenről. Angliából hozták be a rengeteg szinte új, használt, olcsó, és nem kínai gépeket angol dugvillával. Pár éve kitalálták, hogy a szerelt, szétcsavarozható dugvilla nem szabályos, kikerülték, át a kiskapun, adtak mindenhez átalakítót. Most kitalálták se átalakító, se angol dugvilla, se szerelt dugvilla nem jó.

Erre kellene megoldás.

Első ötletem a készen kapható dugvillával fröccsöntött kábelt megvenni, azzal kicserélni. De az is horror áron van, az eladandó gépek árához képest. Plusz munkadíj, mindenről burkolat le, kicserél, visszatesz.

Már időközben átálltak EU-s termékekre, de elég sok van amit eladtak ezidáig, és a kiskerekből jönnének vissza.

Comments
Halk61
Halk61 picture

Szia!
Van Kisszálláson (tudomásom szerint Nyíregyházán is) egy nagyobb cég, amely régóta foglakozik Angol viszáru feldolgozásával. Ők fröccsöntik (nem biztos hogy helyesen jelöltem meg a technikát) a hálózati csatlakozót minden egyes megjavított termékre. Talán érdemes lenne megkeresni őket. Sajnos a cég nevét nem tudom, de támpont a tulajdonos neve. Papdi József.
Közben a neten böngészve találtam: 06309453011
Remélem sikerrel jársz.
Üdvözlettel. Halk

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
Jelen szabványi környezetben hordozható készülékeket nem lehet szerelhető csatlakozóval forgalmazni, sőt hibája esetén csak azonos kivitelűre cserélhető.
Az, hogy valaki a megvásárlása után levágja és egy minőségi, vagy nem minőségi szerelhető dugvillára cseréli, az legyen az ő nyűgje. A készülékgyártók minden esetben szakszerűtlen beavatkozásnak minősítik a dugvilla cserét és többnyire a garancia is érvényét veszíti.
Sajnos a legcélravezetőbb, ha készre szerelt csatlakozót építettek be, mert csak abba nem fognak tudni belekötni.
A szabvány a minőségi kérdésekre nem tér ki, ezért bármelyik típus megfelelő, amin rajta a CE jelölés, de az bizonyos, hogy sok a piacon fellelhető gyatra minőség (forrasztott kábelvég).

Szép napot!
„Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!”

0

Kis Kíváncsi
Kis Kíváncsi picture

Szia!
Esetleg normál szerelhető dugó, biztonsági fejű csavarral összerakva, vagy összeszerelés után a csavar fejéből a hornyolást enyhe megfúrással eltávolítva is bonthatatlan dugóhoz juthatunk.
(Egy így elkészített vezetéket az előzőleg kritizáló szervnek bemutatva kikérném a véleményüket.)
Üdv.: István

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Biztonsági csavar, és egyéb dolgok, vagy egyáltalán, hogy ott egy fémes valami benne, szerintem szúrja a szemüket.

Egy csavar bárhogy csinálod bontható marad; biztonsági csavarhúzó készleteket fillérekért lehet venni szinte bárhol.

Ha már biztonsági csavar, az olyan kemény anyagból van, hogy ha azt megfúrod, vagy megsorjázod, az vagy a szerszámot teszi tönkre, vagy kimelegíti a környezetét, elolvad a dugvilla azon része. ( a dugvillát tartó csavart összerakott állapotában kell megfúrni, különben nem tudni behajtani)

Vannak olyan emberek, akiknek nem számít hogy spéci csavar, nekiül a sarokban egy fél óráig maszatol, de kiszedi azért is.

Én is voltam hasonló helyzetben egyszer, mikor hozzám került egy liftes kenyérpirító; beteszi az ember a kenyeret, kapcsol egy motort, ami szépen leviszi, majd felhozza a szeletet. És nem jól működött. Olyan biztonsági csavart életemben nem láttam. De szerszámkereskedésbe sem, néztek mint borjú az új kapura.

A csavar feje félgömb alakú, 5mm átmérővel, és 6db pici 0,5mm szer 1mm-es rovátka hatszög alakban a csavar fej szélén, nagyjából mint egy lencsefejű csavar, de mégsem az, mert a félgömbben se más furat, se horony, semmi. Hosszúcsőrű, műszerész fogóval 2 óra alatt kiszedtem 4db csavart. Nincs lehetetlen, csak türelmetlen.

Üdv.: szegjano

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , "Egy így elkészített vezetéket az előzőleg kritizáló szervnek bemutatva kikérném a véleményüket."
Az a szerv csak alkalmaz a meglevő szabályzatot ami feketével le van írva fehéren és nem kompetens minősíteni eltérő megoldásokat .

0

huzitibi
huzitibi picture

Szia !
"Az a szerv csak alkalmaz a meglevő szabályzatot..." De hogyan ?! Épp' e topikkal kapcsolatban mesélte üzemvezető rokonom: A gyári karbantartók kettős szigetelésű kézi fúrógépén megtört a villásdugónál a zsinór. A vill.szer. levágta, szabbványos védőföldeléses vill.dugót felszerelte. Jött vizsgálódni a tűtoltó vagy katasztrófavédő vagy éppen minek hívják, és mondta, hogy az ott nem jó, mert nem szabad leföldelni a kettős szig. gépet. De hát nics leföldelve, az az eredeti két eres a vezeték, csak a dugó földeléses. "Akkor szedjék le a dugóról a földelőérintkezőt !" És Ő a hivatalos személy, Ő mondja meg a tutit. (Amúgy tudok olyan szakmunkás csoportról, ahol a csop.vez. egy első munkahelyes betanított munkás, amúgy a csoport legfiatalabbja. Ő bírálja felül szakmailag az öreg szakikat.) Mert sajnos sokszor kerülnek döntéshozói helyzetbe olyanok, akik csak ugatják a témát, de most hatalmat kaptak a kezükbe, amivel baromira tudnak élni.
üdv.
Tibi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
" "Akkor szedjék le a dugóról a földelőérintkezőt !""
Légy erős! Neki volt igaza. Csak az vitatkozzon, aki ismeri az előírásokat. Mondd meg az üzemvezető rokonodnak, hogy nyert a tűzoltó!

Üdv! Kalex

0

huzitibi
huzitibi picture

Szia Kalex !
Ha a típusengedélyes (remélem jól írtam) villásdugóról lefabrikálom a védőföldelést, akkor én a dugót átalakítottam az eredeti, engedélyezett állapotához képest, tehát ugrott a típusengedély, mert ez már nem az a dugó, amit gyártani/forgalmazni engedélyeztek. Gyárilag védőföldelés nélküli dugót kell (szabad) felszerelni. Kapni is ilyen "szerelhető piskóta-dugót",
http://orfeusz.unas.hu/spd/EL_EURO_22/Halozat-EURO-dugo-fekete
legalábbis mi így hívjuk egymás között, de ezek a dugók 2-3, esetleg 4 A-t bírnak, az meg sokszor kevés a gépnek.
A tűzoltónak abban igaza volt, hogy védőföldelés nélküli dugót kell(ene) használni, de azt a szabbvány nem engedélyezi, hogy ezt én "reszeljem otthon". Még a laikus vásárlóknak szóló használati utasításokban is benne van, hogy a (villamos) berendezést TILOS átalakítani. Úgyhogy ne haragudj, de most visszaütöm a labdát: ""Csak az vitatkozzon, aki ismeri az előírásokat."" A rokonom nyert, nem a tűzoltó, mert arra Ő sem adhat tanácsot/utasítást, hogy egy gyári alkatrészt átalakíts.
Ami a szabványon kívüli véleményem, hogy a földelt dugó felszerelésével nem alakítottak ki balesetveszélyt, csak munkavégzési lehetőséget. Merthogy egy nagy, éppen ezért baromi nehézkes beszerzéssel rendelkező cégről van szó, ahol persze elvárás, hogy a termelőeszközöket seperc alatt megjavítsák. Az illetésekek közül senkit nem érdekelnek a részletek. Már az nyerő, hogy egyáltalán volt a cseréhez új villásdugó. De ismerőseim történeteiből tudom, hogy ez nem egyedi, hanem inkább jellemző eset a mai Magyarországon.
üdv.
Tibi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"akkor én a dugót átalakítottam az eredeti, engedélyezett állapotához képest, tehát ugrott a típusengedély, mert ez már nem az a dugó, amit gyártani/forgalmazni engedélyeztek."
Láttad Te azt a típusengedélyt? Nem hiszem, hogy erre a megoldásra adták ki. Így aztán a védőérintkező leszerelése a kisebbik rossz. A szabványnak nem a betűjét, hanem a szellemét kell betartani. Mint már jeleztem a szabvány használata csak ajánlott nem kötelező. Viszont az alkalmazott eltérésért Te vagy a felelős. Ott a labda.

Üdv! Kalex

0

huzitibi
huzitibi picture

Szia !
""a védőérintkező leszerelése a kisebbik rossz"" Ahogy az ügyvédek mondják: Álláspontom szerint nem. A be nem kötött, csak jelen lévő védőérintkező nem okoz balesetveszélyt, csak megtévesztő lehet, bár egy gyakorlott szakember ismeri a magyar viszonyokat, tudja, hogy ilyen helyen az ember örül, ha a szigszalaggal körbetekert zsinór nem szigszalaggal körbetekert dugvillában végződik.
Megnéztem az első kezembe kerülő villásdugót: ha én abból kifeszegetem a védőérintkezőt, ami eddig a merevséget, a "tartást" is adta neki, egyrészt mechanikailag annyira kigyengítem, hogy rövid időn belül összeroskadna, másrészt az oldala lyukas lenne, ahol egy húsvillával simán bele lehetne nyúlni, ami életveszélyes lenne, és ""az alkalmazott eltérésért Te vagy a felelős"".
""A szabványnak ...a szellemét kell betartani"" Én úgy tudom, az egész szabvány alapvetően a műszaki biztonság, az áramütés elkerülése érdekében van (legalábbis a tv-ben az illetékesek mindig ezt hagsúlyozzák). Éppen ezért (és erre hivatkozva) próbálják visszaszorítani a házi barkácsolást, márpedig a villásdugó farigcsálása az.
"Láttad Te azt a típusengedélyt?" Bizalmi elvvel élek, mint a KRESZ. Feltételezem, hogy ha már végigment nagyker, kisker, stb., a fogyasztóvédelem szeme előtt, akkor az megfelel az előírásoknak. Vagy Te mindent úgy veszel a boltban, hogy azok biztos át akarnak verni ?
"Nem hiszem, hogy erre a megoldásra adták ki." Ebben egyetértünk. Én sem hiszem, hogy a dugvillát arra adták ki, hogy én átalakítsam.
üdv.
Tibi

0

uniman
uniman picture
***

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
" de földeltnek tűnő dugóval"
Ez nem tűnik földeltnek, mert nincs védőérintkezője. Viszont 10A terhelésre megfelelő.

Üdv! Kalex

0

huzitibi
huzitibi picture

Szia Kalex !
1. Kettőnk "labdajátékát" Uniman-nek sikerült frappánsan lezárnia: egy teli hengeres, az egész konnektort "kitöltő" dugót egy laikus vagy kezdő, (vagy rövidlátó) védőföldelésesnek lát, mert "úgy néz ki", csak a szakember figyeli, hogy nincs rajta védőérintkező.
2. Nem akarok továbbrágódni, de időközben az említett rokonom is elolvasta a polémiánkat. Mivel Ő már/még nem regisztrált a tanyán, az email-jét átmásolom ide. (A rokonomról annyit, hogy vill. üzemmérnök Ex-es tervezőivel és igencsak mostoha, ipari körülmények között gyakorolja a szakmát.)
üdv.
Tibi

"na, cikk lett belőlem...

a megoldás egyszerű:
1.: le kell vágni az eredeti dugvillát
2.: szépen szakszerűen meg kell szerelni a végét (érvéghüvely, stb.)
3.: rákötözni/ragasztani egy cetlit: “csak fixen bekötve (beépítve) használható!”
“csak szakember kötheti be!”
4.: kezelési utasításban ugyanezt leírni
aztán mindenki csinál, amit akar – írd meg nekik!
a pógár úgyis rak rá dugvillát (a szomszéd Jóska olyan ügyes, tehenet is tud fejni...)
és ezzel ugrott is a garancia, meg a felelősség (merthogy a gyártó/forgalmazó szólt,
egyébként meg mindenkinek szíve joga hülyének lenni).
üdv: Gy"

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Szép is lenne, ha csak ennyi lenne az egész.

Az egyik gond az, hogy ez a vállalkozás gyerekcipőben jár, hiába már tizenéve csinálják. Tehát nem egy Saturn, Mediamarkt, meg Euronics, meg mitodomén-elektonix ..... áruház.

A garanciakezelés teljesen máshogy megy.

Hiába teszünk a termékekre saját kis ragacsos garancia cimkét, van olyan hülye kiskeres, hogy bár nem ért hozzá, nem szakmája, de szétszedi, hátha majd ő meg tudja javítani. Aztán ha nem, akkor sincs gond, úgyis visszahozza, összevissza barmoltan is.

Mert nem tudjuk rábizonyítani, hogy ő szedte szét. Inkább mindegyre vesszük, megjavítjuk a hülyéjének, visszaadjuk, "tessék itt van, de ne szedd már szét legközelebb".

Tehát a garancia nálunk nem a dugvilláig terjed, hogy pl. megcsináljuk ahogy írtad, aztán ő tesz rá dugvillát, és ugrott a gari.

A másik gond, hogy próbálj meg úgy eladni bármit, hogy 2 vagy 3 szál drót fityeg a levegőben. Tessék, itt van, működik.

Kipróbálni nem tudja, hacsak ki nem alakítjuk asztalon sorcsatlakozóba. Aztán még ő vegyen dugvillát is hozzá. Olcsó termékekre, hajszárító, habverő, konyhai kisgépek, vasalók, 1-2-3EFt nem éri meg.

Üdv.: szegjano

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A kenyérpirító...fixen bekötve, azt a Szerv nem venné be!
Ellenben anno, a müncheni Schillerstraße hemzsegett a "Nur für export" speciális elektromos kütyüktől, amelyek használata tilos volt az országban, azonban az árusítását nem tiltották a kapitalista törvények...

Üdv.: uniman

0

huzitibi
huzitibi picture

Szia Uniman !
"A kenyérpirító...fixen bekötve"
Nem voltál elég figyelmes: "Csak szakember kötheti be". A szakember meg nem köti be, mert tudja, hogy nem szabad. A nem szakember meg tesz rá dugvillát és használja, de azért már nem a szakember a felelős. Így már érthető ?
üdv.
Tibi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"Öntött dugvillás" kapcsolós hosszabbítómat muszály megmutatnom:
"Védőföldes"!!! kéteres "speciáls" kábelével :

(A kék vezetékek 1,5-ös keresztmetszetűek, csak az arányok miatt)
A piros vékony vezetékek a kapcsoló és az 5 db dugalj közti "gyári" drótok...

Bő egy évig vasalóhoz volt használva!...szerencsére a 16 Amperes biztit is gyakran lecsapó hegesztőm 10 perc alatt "kivégezte".

Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

isoram
isoram picture

Szia!

Ezt úgy hívják: "Foglalkozás közben elkövetett szándékos, vagy gondatlan veszélyeztetés" és símán megáll a vád a forgalomba hozóval szemben, aki persze bele vonhatja tettesként vagy társtettesként az EU-ban bejegyzett importőrt, gyártót. Ha viszont Ő hozta be a terméket a távolkeletről, a felelősség kizárólag az övé, kivéve ha egy akkreditált labor ellenőrzését követően, Megfelelő minősítésű bizonylattal rendelkezik a termék. Viszont akkor is a forgalmazó a felelős, ha idő közben a gyártó megváltoztatja a belső tartalmat a bevizsgált mintához képest, mint ahogy erre számos példa volt már.

0

Kis Kíváncsi
Kis Kíváncsi picture

Sziasztok!
Milyen érdekes a szabvány, hogy ilyen selejt , de öntött dugós vezetéket elfogadja, az ellenőrizhető bontható dugót nem?
Itthon legalább kilenc hasonló hosszabbítóm van, úgy látszik érdemes lesz mindegyiket ellenőriznem.

István

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Ráadásul a védőföld fémérintkezői ott vannak a dugón is és az aljzatokon is, de a kéteres kábelben már hiányzik az őket összekötő vezeték...bár az egyik vezeték színe ugyan zöld/sárga, de azon a nulla, vagy a fázis "tartózkodik". Még annyit felfedeztem, hogy a hátulján ott a CE jelzés, valamint a 15A / 250V felirat, de az valójában 1.5A, ugyanis ott van egy alig látható "pötty" a két szám között! Persze németül rá van írva, hogy kizárólag váltóáramhoz használható...ennye!!! Persze valószínűleg "occó" vásárban jutottam hozzá.

Üdv.: uniman

0

VaZso
VaZso picture

Most, hogy mondod, múltkor volt némi probléma itthon - gyakorlatilag "megszakadt" az egyik körhöz tartozó nullavezető /végül is egy csavaros kötéssel volt gond/.

Hibakeresésnek egy a fent leírtaknak megfelelő, gyári, öntött dugós hosszabbítóval álltunk neki - meglepetésre védőföldelés sehol sem volt benne - fázis és nulla persze igen. El is könyveltem magamban, hogy a villanyóra szekrénynél lévő dugalj földelését át kell majd nézni.
Nem sokkal később egy másik dugaljból ment tovább a hibakeresés, meglepetésre itt sem volt védőföld - közvetlenül ellenőrizve lám, ott volt az, csak a vacak hosszabbítón nem jött át.

Ugyan a hosszabbítót eddig még nem berheltem szét, de már van egy sejtésem, miért is nem volt bekötve rajt az a bizonyos védőföld, noha megtévesztésre alkalmas módon a dugalj és a hosszabbító tartalmazta a szükséges érintkezőket.
Amúgy nagy valószínűség szerint valamely üzletláncból származik.

Klassz. Szerelt dugasszal nem szabad terméket árulni, de olyan hosszabbító lehet a polcokon, ami életveszélyes!?
Elkeserítő.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Pár éve reklámtáblákhoz kellett egy rakás "magnózsinór", egyik fele lapos, védőföld nélküli dugó, másik fele meg a magnókon található 2 pólusú laposka..

Egyik tábla nem ment, méregettem, nem kap villanyt. Beledugtam egy új kábelt, fura szag lett, meg a picács is elhalványult picit a műhelyben, de fél másodperc, minden rendben, még mindig nincs villany. Mint az orosz gyufa teszt a MEO-nál, 5 ilyen kanócot végeztem ki. Olyan vékony volt benne a réz, hogy a 10A B-s kismegszakítót nem verte le a tök zárlat, csak elolvadt benne a kanóc valahol. Külsérelmi nyom nélkül.

Másik: Nyáron jöttek csatornázni, a gödörásók a járólapot, meg betont nagyflex segedelmével végták fel. Vágták volna fel, de a sarokcsiszolóban nem volt lágyindítás, és közvetlen az óra alatti aljzatba dugva verte a kismegszakítót. Semmi gond. Hoztak egy szép "fűnyírókhoz" árult 3m hosszabbítót, azt a szép narancsospirosasat, abba dugva már ment. 3m! nem 30! 3m! Na abban mennyi réz lehetett???

de ilyen Tesco gazdaságos hosszabítót én is szedtem már szét, abban minden kanóc fehér volt. Mind a 3 :) Hogy a kínai minden darabnál kimérte, melyik a védőföld, vagy pont az enyémnél szerencséje volt, sosem tudjuk meg. Ugyan ilyen szép vastag rezekkel. Ki is vágtam a kukába.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Csak azt nem értem, hogy miért nem a legegyszerűbb megoldást választjátok?
Hozzávalók:
1. Gumi dugvilla.
2. FBS ragasztó
Az elkészítés menete:
A csatlakozót szétszereljük, a vezetéket bekötjük, majd enyhe dörzsölő mozdulattal a peremeket megtisztítjuk.
Ezt követően az FBS ragasztóból ízlés szerint cseppentünk a felületre, majd összezárjuk, a csavart meghúzzuk.
Kéz meleg sütőben, vagy az asztalon állni hagyjuk 10-15 percet. Ezután örülünk, mert kész egy gép.
A csatlakozó ezt követően nem bontható, csak roncsolással!
Jó étvágyat.

Üdv! Kalex

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Ezt az ötletet a Tisztelt Fogyasztóvédelemnek is elő kellene adni.

Szerintem az meg a diplomát, szakbizit kérné utána egy szecskagépen átküldené.

Sőt meg is dícsérne. :)

Én meg azon rágnám a körmöm, mikor tépik ki a dugaljból, pl. és elengedne az fbs, emberkét agyonvágná, nálam meg kopognának hogy jöttek visznek hűvösre.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Szerintem meg feleslegesen aggódsz. Az előírás az, hogy roncsolás nélkül nem lehessen megbontani a csatlakozót, elkerülendő a szakszerűtlen beavatkozást. Ezt sikeresen, és olcsón tudod teljesíteni az ajánlott megoldással. Mivel nem minősített termékekről beszélünk, elég a nyilatkozat. Amennyiben biztosra akarsz menni, akkor kiöntöd a dugó belsejét az FBS-el, vagy más hidegen vulkanizálódó cuccal. Persze nekem mindegy. Vidd a fröccsöntőhöz, de ha akarnak, abba is bele tudnak kötni. (csak az drágább lesz.)

Üdv! Kalex

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Elsőre, de még másodikra is elég kókány megoldásnak tűnik. Vagy kevés a képzelőerőm.

Ha drága lesz a fröcsizés, megemlítem ezt is nekik. De ők nem akarnak kockáztatni.

Így is elég egy apró bukfenc, aztán minden oda lesz, amit évtizedeken keresztül összekapartak.

Üdv.: szegjano

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

1 darabot be kéne nekik adni véleményezésre. De nem elárulva a technológiát.

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Elsőre, de még másodikra is elég kókány megoldásnak tűnik."
Te tudod. A fröccsöntés = meleg vulkanizálás. Amit ajánlok, az hideg vulkanizálás. Részemről a fáklyásmenet.

Üdv! Kalex

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Értem én, látom fejben.

De nem én döntök.

Én csak a megoldást kell keressem.

Nem akarok s..get csinálni a számból, hogy azt mondom úgy csináljuk, aztán jön egy ellenőrzés, megbukik a dolog, én meg elsunnyogok, hogy hát én nem tehetek róla...

Maholnap kiderül.

Üdv.: szegjano

0

VaZso
VaZso picture

Ha jól értettem, alapvetően csavaros rögzítésű a dugvilla, csak ezt szándékozott "szétszedhetetlenné" tenni, ha már az "összerakható" csatlakozást megtiltották.

0

VaZso
VaZso picture

Én attól tartok, a jogszabályokat nézve még ezt is elmeszelhetik...
Elvégre a csatlakozó szerelhető, csak éppen (az összeszerelés módja miatt) nem bontható.

Persze ne legyen igazam.

0

hajkar
hajkar picture

Üdv!
Ennél olcsóbbat nem találsz:
http://www.argep.hu/trend/HALO/Halozati-kabel.html

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Igen erre is gondoltam.

Fel is vetettem, mint ötletet, hogy PC-tápkábelt venni és a másik végét levágni, és bekötni a másik helyére.

Pár gond van vele:

  • általában csak fekete, vagy csúnya szürke létezik belőle,
  • 1,5 méteres a legolcsóbb,
  • abból be kell húzni belülre vagy 30 centit, marad 1,20 kívül,
  • egy fehér színű pl. vasalón csúnya, sőt ronda
  • és még mindig marad a szerelgetés, mindent szétszedni, újra összerakni.

Mindenhogy pénzbe és időbe kerül, de a legolcsóbbat keressük, úgy hogy megmaradjon a kinézete is a dolognak.

Üdv.: szegjano

0

VaZso
VaZso picture

A hűtő/mosógép kábelei is kb. ilyen hosszúak szoktak lenni - van is vele bosszúság, konkrétan nemrég vásárolt hűtő tetejére sem ért fel a vezetéke, elmaradt 20-30 centit...

0

agressiv
agressiv picture
*

Ez komoly. Azt, hogy a szerelt dugvilla nem jó, még el-elfogadom, de azt, hogy az átalakító, ami tulajdonképpen gyári dolog miért nem jó....

Szép ez az ország. :D

0

VaZso
VaZso picture

No igen, bár én egy szerelhető dugvillával szerelt eszköznek jobban örülnék.

Mellesleg nyugtassatok meg, ugye nem azért lehet annyi szegecselt, vacak hosszabbítót kapni, mert a szétszedhető már nem szabványos? :S

0

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Üdv!

Azt ki mondta, hogy a célnak megfelelő, szakember által szerelt dugvilla nem szabványos? Én erről még nem hallottam, lehet, hogy le vagyok maradva, de kétlem, hogy így lenne. Biztos, hogy jól értelmezitek a szabályt? Láthatnám-e az erre vonatkozó jogszabályokat, szabványt?

Tisztelettel: Horváth József

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Otthon szerelgethet az ember.

De mint kereskedő, aki gépek eladásával foglalkozik, nem adhat el úgy semmit, hogy szétcsavarozható dugvilla van rátéve, még akkor sem ha neked dugvillaszerelő szakmád lenne hozzá.

És ez már 3-4 éves jogszabály. Konkrét fogyasztóvédelmi ellenőrzés volt, ahol majdnem elhasaltak, emiatt. Kaptak egy figyelmeztetést, hogy még egyet meglátnak és milliós pénzbírság a jutalom.

Nem visszaellenőrízhető, hogy ki rakta rá, hogyan, miként húzta meg a csavarokat, a földelés vezetékét hosszabbra hagyta-e, nem-e vágott bele a szigetelésbe, ill. milyen olcsó hulladék dugvillát vett.

És erre jött a következő fekete leves.

Idén talán augusztustól, már átalakítót sem lehet hozzájuk adni, újabb jogszabály.

Nem vagyok ügyvéd, meg kedvem sincs törvények után kajtatni, hogy belinkeljem ide.

De elég nagy bekaksizás van emiatt, úgyhogy nem humbuk az egész.

Üdv.: szegjano

0

VaZso
VaZso picture

Ez érdekes - ilyen alapon az is nehezen ellenőrizhető, egy cserélt vezetéket ki, miként illesztett a rendszerbe, adott esetben milyen akár a forrasztás, a mechanikai rögzítés, megfelelő keresztmetszetűek-e a szerelt dugaszhoz tartozó vezetők és maga az öntött dugó.

Az olcsó, hulladék dugvilla szerintem az öntött kivitelnél is kérdés lehet, a konkrét vezeték minősége pedig akár problémásabb.

Egyébként az átalakítók is egész széles skálán mozognak - vannak minőségi, és csapnivalóan vacak darabok is, ill. kérdés a maximálisan megengedhető áramerősség is rajt. :(

"Érdekesek" azért ezek a szabályozások... :S

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Tulajdonképp mik azok a cuccok?

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

TAKLACO
TAKLACO picture

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A Lomex olcsóbb...

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Mennyi az a drága? 850.-Ft bruttóért már kapható 3 eres öntött dugvilla. Ennél olcsóbban nem jöttök ki a gyártatással sem. Gumikábelből 1100.- Ft alatt van a 3m ára.

Üdv! Kalex

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Az már horror ár!

Most olyan szinten kell gondolkozni, hogy egy mikrosütő 5000Ft-tól van, egy kenyérpirító 4-500Ft-tól, vízforraló 1000Ft-tól, mixer, kávéfőző, vasaló, minden pár 1000Ft, stb, stb,

És arra venni 5-600-1000Ft ért kábelt? Meg rá is szerelni mindegyikre. (500-1000db készülék most hirtelen). A teljes haszon oda is lenne, sőt még milliókat bukna is az ember rajta.

Szóval nem egy könnyű eset.

Üdv.:szegjano.

0

sanyó
sanyó picture

Szia. Ez már csak a tulaj kapzsisága,ne legyen 500 FT,legyen 1500, akkor is azt venném ,mint a T..C ban ,az gagyibb, valószínű.

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Nem mondanám kapzsiságnak.

Mert igen ritka manapság még egy ilyen rendes becsületes vállalkozót találni aki a szívét lelkét beleadja.

Ha neked lenne egy 1000Ft-os valamid, ráköltenél még 1000-et el-e adnád 1500-ért?

0

sanyó
sanyó picture

Hali. Nem azt mondtam,hogy profit éhes, de hidd el én már vettem ilyen angol cuccokat,inkább drágábban meg venném tőletek,mint máshol.

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Bocsi, félreértettem.

Nálam az 5 éves műanyag vízforraló naponta főz 1-2 liter vizet, és még mindig jó. Klímaszerelő havernak adtunk egy fúrókalapácsot 15E-ért 5 éve azzal veri a téglát, betont.

Meg olyan csili-vili dolgok vannak, ha tehetném mindenből vennék.

Kollégám hozott egy bosch vasalót nézzem már meg. Gondoltam hőkorlát kiment, vagy beszöszölődött a termosztát, erre fel szakadt a fűtőszál. Poén: 1,5 éves, és még garanciás.

0

marosi
marosi picture

Szevasz szegjano
Lehet komplett vezetéket is venni dugóval együtt.Nem olvastam végig az irásodat,látom ez a te fejedbe is megfordult.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Az egyik haverom pont egy ilyen cégnél dolgozik. Fröccsöntőgép kezelő-beállító. Ott a vezetékekre különböző fajta csatlakozókat fröccs-öntenek.

Össze tudlak vele hozni.

Egyébként hogy szeretnéd ezt össze hozni? A kábel végén ott fog fityegni a kütyü? Nem lesz drágább a szállítás, csomagolás, a kütyöre vigyázás, mint a kábelcsere?

Szerintem neked ez kellene:
http://lomex.hu/hu/webshop/#/group/553/kabel-huzal/page,1/fbtn,0/flist,0...

SZERELT KÁBEL HÁLÓZATI KÁBEL 1.5m FEKETE FORR.VÉGGEL 2x... [54-01-16]
szerelt-kabel-halozati-kabel-15m-fekete-forrveggel-2x
Gyártó: -
Csomagolási egység: 20 db
RAKTÁRON

Csomagolási egység vásárlása esetén: Nettó ár / db: 289.00 Ft.

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

imre.kathi
imre.kathi picture

Sziasztok!

Ez már 1db-tól tudja a Lomexes csomagárat:
http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=cable_701_1_8b

de vannak itt más fajták is...

Üdv, Imi

File csatolás: 

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Érdekelne a dolog.

Hogy helyileg merre lenne, a szállítási költséget hozzászámolni.

Mennyi pénzbe fájna 1db kábel átalakítása?

Milyen gyártási kapacitásuk van?

500db, 1000db vezetékre számolva. Ami vegyesen földelt ill. földeletlen csatlakozós.

De amilyen általában egy kis családi vállalkozás, ez is "hugyért-szarért" kellene.

Tudsz egy árajánlatot kérni?

Hogy legyen mit mondjak a főnökömnek.

Addig is előre köszönöm segítséged.

Üdv.: szegjano.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Nagy cég.

Priviben elküldöm a haverom telefonszámát.

Ő majd megadja valami döntés hozó elérhetőségét.

Veszprémben van a cég.

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

szegjano
szegjano picture

Üdv!

Köszönjük.

Fel fogjuk keresni.

Üdv.: szegjano

0

Sponsored links