You are here

Düwi távirányítós konnektor nem kapcsol ki (MEGOLDVA!)

4 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Adott egy 4db-os Düwi távirányítós konnektor szett, amiből egy darab nem kapcsolható ki.
Korábban működött rendesen. Most behúzni tud, de elengedni csak áramtalanításkor... és a LED is ezt jelzi, hogy kapcsolva van, tehát nem a relé ragad össze.
A távirányító jó, mert 2-2 konnektort kezel egyszerre (A-B jelzésű konnektorok ABCD csatornákon válthatóan), a másik B jelű működik vele mind a 4 csatornán.

Leégve nem látszik semmi, kondik nem púposak, melegedés jele sem látható sehol.

Mi okozhatja a hibát?
 

Comments
Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Meg kéne mérni mekkora egyenfeszültség van a relé melletti fekete elektrolit kondenzátor lábain amikor még nem húzott be és amikor már behúzott. Nagy valószínűséggel a relé 24VDC, tehát ekörülit kéne látni. Ha behúzás után jelentősen leesik, akkor táp baj van. A relé ettől még maradhat behúzva. A fekete kondenzátor feletti barna C5 egy sorosan kötött kondenzátor, ő (is) felelős a megfelelő értékű feszültségesésért. Ha elveszíti a kapacitását, akkor már nem lesz meg a tápfeszültség. Általában ezekkel szokott gond lenni.
VIGYÁZAT! Nincs galvanikus leválasztás, a panel bármely vezetőjének érintése áramütést okozhat!

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Relé melletti:
OFF: 20,8V
ON: 6,2V

C5 330n a száma szerint, de 180n az értéke, kicseréltem egy fellelhető kimért 333n-esre, azzal működik, csak 3x akkora, így nem fér el, de akkor a hiba megoldódott, köszönöm a segítséget!

3

Inhouse
Inhouse picture
*

Szívesen. Ide nem árt a 400-450VAC X2-es kondenzátor, bár sűrűn ezzel a megoldással szerelik őket, ami a tiedben van.

0