You are here

DVB-T kódolt adások felvétele [megoldva]

19 posts / 0 new
Last post
kontur
kontur picture

Sziasztok!
DVB-T set-top-box-ot keresgetek. A választás az Alcor HD-2800-ra esett, de még vásárlás előtt kérdeznék. Egy helyen azt olvastam, hogy a kódolt (fizetős) csatornákat is tudja rögzíteni, de csak akkor játssza le, ha a CONAX kártya a lejátszáskor is benne van. Szeretnék kódolásmentesen rögzíteni.
Van erről valakinek tapasztalata?
Létezik olyan STB, ami ezt tudja?

Szerk: Egy másik fórumban kiderült az igazság: az említett stb a felvételt kódoltan rögzíti, így nem lehet kártya nélkül lejátszani :(
Tehát a rittzo által javasolt Columbia THD2500 Plus lesz a kiválasztott. Köszönöm a javaslatot!

Köszi mindenkinek - kontur

Comments
morfeus
morfeus picture

Sziasztok!

Lehet nem pont idevágó a kérdésem de azért felteszem,van nekünk a UPC-től Thomson DVR DCI62-tipusú merevlemez beltéri egységünk.A kérdésem az lenne,hogy miképpen tudnám az általa rögzített felvételeket kinyerni,mert állítólag a rajta lévő USB-csatlakozót lekötötték legalább is ezt mondta a srác aki telepítette?!
Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!

Üdv:morfeus

0

uniman
uniman picture
***

Hello, Morfeus..

Az a gyanúm, hogy sehogy...de kutakodj a neten, sokan "dolgoznak" az ügyön.
..egy másik "normális" USB-s, felvevős, kártyaolvasós beltéri egységgel, amibe bedugod a kártyádat, simán menne. Nem nagy pénzért lehet is venni ilyet...

Üdv.: uniman

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Akkor szerinted lehet elég lenne lecserélni a beltérit amit adtak a UPC-sek egy olyan kártyaolvasósra amit én vettem?
Végül is nem is rossz dolog lenne,ezek szerint a másik is felismeri a UPCkártyát és ugyan úgy megy minden tovább mint eddig!Csak kérdés,hogy a központban nem e szúrják ki,hogy az ő kártyájuk egy másik beltéribe van beledugva!?

Üdv:morfeus

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Hivatalosan külön kártya is vásárolható, ugyananniért, mintha cuccal együtt kapnád.
Ez már DVB-S(atelit) téma ugyan.
http://forgat-sat.hu/webshop/muholdvevo-muholdvevo-belteri-egyseg-c-51_3...
Üdv.: uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Talán idevágó a kérdésem: Tudja-e valaki a FullHD 1080p "őrületről" azt, hogy így érezik-e egyáltalán jel a "levegőből" az antennára, vagy "kamu" az egész, és csak a "dobozok"(SetTopBox) alakítják "p"-re az "i"-ként érkező jeleket? Az a gyanúm, hogy igen.
Műholdas kivitelben tudok olyan fizetős szolgáltatóról(nem magyar), amely talán valóban 1080P-ben "nyomja" a FullHD-t.
Üdv.: uniman

0

rittzo
rittzo picture

Szia!

A "levegőből" nem érkezik, "csak" 1080i felbontással. A jövő állítólag a 720p, mivel jobb képet ad mint az 1080i és sok szolgáltató ezt támogatná a sávszélesség miatt is.
üdv:
rittzo

0

Furmany
Furmany picture

0

kontur
kontur picture

Szia!
Köszi a linket! Az a bajom, hogy ez a felvétel dolog is véletlenül jött elő. Pl. először a Telefunken 280C-vel szemeztem, és a netet böngészve találtam egy fórumbejegyzésre, ahol írták, hogy a kódolt adást nem is engedi felvenni. Én korábban azt gondoltam, hogy ilyen korlátozás nincs, ezek után kezdtem célzottan keresni erre. Nagyon nehéz ilyen kérdésre hiteles választ találni a neten, ezért is kérdeztem itt. Bízom benne, hogy itt korrekt választ kapok. A fórumokon sok laikus hozzászólás olvasható, ezekre nem alapoznék egy vásárlást.
kontur

0

rittzo
rittzo picture

Szia!
Az Antena Hungária régen úgy kérte a készülék gyártókat ill. a forgalmazókat, hogy kódolt csatornákat ne lehessen felvenni a készülékekkel és csatornákat se lehessen rendezni. Manapság már nem ilyen szigorúak. Felvenni fel lehet, de csak élő kódkártyával lehessen lejátszani a felvett kódolt műsorokat és már csatornát is engedik, hogy lehessen rendezni. Van pár készülék amihez nem kell a kártya a lejátszáshoz. pL: Columbia THD2500 Plus
Ime: http://www.betacom.hu/mindig-tv-vevo/columbia-t-hd-2500-cx-plus-pvr-fold...

0

kontur
kontur picture

Szia! Köszönöm az ajánlást, rákerestem a neten, a fellelt infók alapján meg is felel.
Tehát a Columbia THD2500 Plus által felvett kódolt adás lejátszásához nem kell a kártya? Magyarul, ha átviszem PC-re, ott is megnézhető? Szeretnék pár adást jó minőségben felvenni, majd reklámokat kivágni belőle.
kontur

0

rittzo
rittzo picture

Szia!

Igen a Columbia THD2500 Plus egy új chipes készülék megnövelt memóriával. Ha megnézed ebbe kb 4Mb sw kell, míg a régiekbe kb 2Mb. Tegnap direkt kipróbáltam és a felvett kódolt műsorok lejátszásához NEM kell kártya. A felvett anyag .TS kiterjesztésű.
A .TS kiterjesztésű anyagot pl. a KM player lejátssza vagy át lehet konvertálni mpeg-be és DVD-re kiírni.
Ja és TTR-280C készüléket nem ajánlom. Sok rossz van köztük és szinte mindegyik megfordúl nálam.

rittzo

0

hashas
hashas picture

Szia!

A kódolt adások felvétele és visszajátszása pc-n most is működik?
Itt van egy áprilisi hozzászólás, hogy nem tudja csak stb-n visszajátszani és csak kártyával.
http://tskonvertalas.blogspot.hu/2012/03/amit-en-vennek-dvb-t-vevok.html

Köszi!

0

uniman
uniman picture
***

Hello Hashas.
Kódoltként vagy kódolatlanként is beállítható a felvétel:

Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

hashas
hashas picture

Szia!

Megnéztem a Columbia T-HD 2500 plus használatiját. Ott nem volt a PVR-nél ilyen beállítási opció. Viszont a Synaps THD_3000-es tud ilyen beállítást, de ott én űgy értelmeztem, hogy ha szabad csatornát veszel fel akkor no és csak yes állapotban tud kódolt adást rögzíteni. Én szeretnék kódolt adást pc-n szerkeszteni és nézni. Ehhez keresem azt a beltérit, amelyik tudja ezt a funkciót.

Record as Scrambled
NO: a felvételt CI modul vagy kártya nélkül lehet lejátszani (szabadon
fogható)
YES: a felvétel kódolt, csak CI modul vagy smart card behelyezése
után lehet lejátszani.

Üdv: Tamás

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A Synaps angol leírásából: NO: Means you can play the record file (Free) without the CI module and the card...Magyarul tényleg úgy hangzik: http://sat.hu/download/um/User_Manual_Synaps%20THD&CHD%203000_HUN.pdf
Valószínű, hogy kódoltlanul veszi fel az előfizetős csatornákat. Igaz, úgy sejtem, hogy te a DVB-T kódolt adásról érdeklődsz...erre előfizetés hiányában nem tudok válaszolni.
De nálad szóba jöhetne akár valamilyen PC-bedugható eszköz...

Üdv.: uniman

0

kontur
kontur picture

Szia!
Nagyon köszönöm, hogy megnézted nekem! A 280C nálam már az elején kiesett, ahogy írtam is, de azért köszi a megerősítést!
Letöltöttem a 4MB-os frissítést, ha belenézel, a fele üres, szerintem ez nem mérvadó.
A fw a benne levő leírás szerint rátölthető a következő készülékekre: Alcor-HD 1800, DPS HD-100, Columbia 2500-HD-CX, Wayteq HD 90 CX. Ebből nekem az jön le, hogy ez a négy készülék belül nagy valószínűséggel ugyanaz.

Az ALCOR HD-2800-ról itt azt írják, hogy: "A HD-2800 beltéri a korábbi Alcor HD-1800 továbbfejlesztett változatának sorolható be", továbbá "a készülék szoftvere hasonló pár korábbi modelléhez (Alcor HD-1800, WayteQ HD-90CX, Columbia 2500, DPS-100)". Innentől egyértelmű, hogy HD-2800 az újabb.

Az HD-2800 mellett szól, hogy tudja az 1080p-t, míg a másikak csak az 1080i-t. Az Alcor a felnti teszt alapján több formátumot képes lejátszani.
Végre megtaláltam a HD-2800 felhasználói kézikönyvét, ahol is azt írják, hogy lehet választani a felvétel módjánál a ts és a ps között. A leírásból számomra az is kiderült, hogy a ts-ben benne vannak a teletext, subtitle, epg információk, míg a ps (Program stream) formátumban ezek nincsenek benne, és ezek a felvételek lejátszhatók számítógépen és egyéb eszközökön. Akkor a ps formátum nem kódolt? Nekem nem egyértelmű.

Még bizonytalan vagyok, jobban tetszene a HD-2800-as, de a felvételről biztosat csak a HD-2500-ról tudok.

Ha volna még információtok pro/kontra a két készülékről, azt nagyon megköszönném!

kontur

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Általában a settop box menüjében be lehet állíttani hogy kódoltan v. kódolás nélkül vegye fel a műsort. Ha igaz az állításod, akkor azt a típust felejtsd el. A sajátom sat-combo típus (akár 4 kártya is beledugható), ezért nem adom meg a típusát. Mielőtt bármilyet megveszel, a boltban nézd meg a menüjében, mert néha a használati más mint a valóság, mert frissebb a firmware bennük. Meg én arra is figyelnék, hogy legyen hozzá firmware támogatás a jövőbeni frissíttéshez.
P.S.: Ebből a típusból pont hiányzik ez a menüpont..passsz(és gyanús).
http://www.digiportal.hu/page.php?122
Üdv.: uniman

0

kontur
kontur picture

Szia! Arra, hogy a menüben be lehet-e állítani, hogy kódolva vagy kódolatlanul vegye fel a műsort nem találtam utalást sehol. Kipróbálni nem tudom, ehhez a típushoz nem férek hozzá, csak a neten található adatokból tájékozódom. A lírásában sincs benne.
Ha netán valakinek volna a birtokában ilyen készülék, megírhatná, hogy mi az igazság!
kontur

0

Sponsored links