You are here

Dynavolt 6-GMEV-38 12V 38Ah akku helyett keresek jó ár érték arányút

6 posts / 0 new
Last post
Inhouse
Inhouse picture
*

Sziasztok!

Édesapám 4 kerekű elektromos rokkant mopedjéhez keresek munkaakkumulátort (2x12V38Ah). Tapasztalati infó érdekelne, hogy honnan érdemes, milyet. A közelünkben levő boltban nézte, sajnos típust nem írt fel, de 45000Ft/db lenne egy 40Ah-s. Létezik ebben a méretben 36-38-40-44Ah is.
Az eredeti akku Dynavolt 6-GMEV-38 12V 38Ah volt. Ennek a típusnak a mérete 195x170x165 (széxmaxmé), 6mm-es csavaros sarus, J+.
Nekem ezek jöttek szembe:
https://batteryempire.hu/12-v-os-akkumulatorok/2354-green-cell-batterie-agm-12v-40ah-olomakku-szuenetmentes-energiatarolo-akku-hajo-kaszalogep-robogo.html#additional-info
https://www.pcx.hu/njoy-akkumulator-ge4012ff-12v-40ah-t6-zart-gondozas-mentes-gel--815362?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwMqvBhCtARIsAIXsZpYxoB89MVj_0K-UUF9ulKPpZLFbjYh2_D1oApZQittiSBwkyyhpE8oaAlXuEALw_wcB
https://elektrohungary.com/spd/35254/AGM-VRLA-gondozasmentes-olom-akkumulator-akku-12V?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwMqvBhCtARIsAIXsZpZUYBC0z09r88dcjWauauOTY2cK0aVQqhqb5beXre7i88oqlvDfP8YaAsynEALw_wcB

Eléggé csapongóak az árak, de mind kedvezőbb, mint ami helyben lenne.
Amit nem lehet tudni, hogy mikori gyártásút kap az ember, nagyjából egyformák-e...vajon hol figyelnek erre?

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A pcx-es akkut felejtsd el. Az nem munka akku, hanem ups-be való stand-by rendszerhez való. Nem bírja a sok ciklust, meg a nagy terhelést. Vékonyabbak a lemezek, stb..

Neked munka akku kell.

Minden alku tetején van egy bele sütött szám, leggyakrabban év, hó, sorszám, vagy év hó nap sorszám verzióban. Abból tudod, mikori.

Amelyiken katyvasz van, azt meg kell guglizni, adatlap mindig tartalmazza a megfejtést.

Túltároltat, nem egyformát valóban kerülni kell...

Új akkuval érdemes a töltőt is ellenőrizni, biztisan nem tölt -e túl, stb...

 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Minden alku tetején van egy bele sütött szám, leggyakrabban év, hó, sorszám, vagy év hó nap sorszám verzióban. Abból tudod, mikori.

Autóakkuban benne vagyok, garanciáztatom sok éve. A legtöbb gyártó kódolja az akku gyártási dátumát. Utoljára a JÁSZ volt, aki dátumot gravírozott, már évek óta ők sem. Rá lehet keresni, de elég ellentmondásos, gyakorlatilag igen nehéz megmondani a valós időpontot (JÁSZ-nál tudom napra, de a Bosch, Varta nekem nem egyértelmű)...2 éven belül fordul, így lehet ez is és az is.
Munkaakkunál nincs tapasztalatom.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Én az akkuk adatlapján mindig megtaláltam a megfejtő kulcsot.

Nyilván, biztos van kakukktojat, de én még nem találkoztam megfejthetetlen besütéssel.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Évekkel ezelőtt néztem párszor, de a betűk által meghatározott év nekem nem volt egyértelmű, mivel talán 2 éven belül körbefordult a jelölés...

Az elektromos járgányba végül 2db Ritar EV12-50 került. Ehhez jutottam hozzá korrekt áron helyben, már be is van üzemelve. Ebben a méretben 36-50Ah-ig elég sok a variáció.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  hívd fel a

https://www.auto-motor-akkumulator.hu/munka_akkumulator?gad_source=1&gcl...

Biztos ajánlanak hozzávalót, barátom csónakhoz vett náluk

Bálint

0