You are here

E-star MID 7308P leáll.

7 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Törött érintőpanellal került hozzám. Kicseréltem, majd töltést követően jöhetett a próba. Nos indul, de utána "unfortunately, launcher has stopped." üzenettel zaklat. Ha leokézom, egy pillanatra megjelenik a normál kezdőkép, majd visszaáll erre a hibaüzenetre. Próbáltam egy resetet, de nem hatotta meg. Ilyenkor mi lenne a teendő? (mármint földhöz vágáson kívül...
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Én egy MID7338-hoz jutottam hozzá, ahol a hiba azonos. Firmware újratelepítése, azaz teljes nullázás után is.
Mivel az eszköz memóriája kevés, kezdtem egy root-tal, majd töröltem belőle a felesleges dolgokat:
-minden ami google (play, play services, kereső, gmail, tube, ...)
-minden, amit víruskereső kémnek ír: updater és hasonlók

Azóta bár lassú (mert kevés a RAM), de nem akad ki a gyári launcher (kezdőlap).
De a RAM fele így is foglalt üresjáratban is. 500MB RAM, 300MB indulás után már foglalt. Ehhez számold még hozzá a play services legújabb verzióját, ami 170-240MB RAM-al van a háttérben + az áruházat, ami ugye az eszközzel együtt indul és máris látszik, hogy elfogyott a RAM, tehát kilövi azt, ami szerinte nem kell... és ez a launcher, amit ugye szerinte újra tud tölteni, amikor megnyomod a home-t... de a példánkból is látszik, hogy mégsem tudja.

Play nélkül sokan nincsenek meg, akik áruházból vásárolnak vagy mindenből a legújabbat használják (pl. skype régebbi változatai függetlenek voltak a play-tól), ám root esetén ha az xposed is felmegy (nekem bootloop-ot eredményez, így nálam nem működik), akkor abban lehet play imitáló kiegészítőket telepíteni, így a program max figyelmeztet, hogy frissítsd, de ettől még elindul. A figyelmeztetést meg egy másik progival lehet eltávolítani.

Én mindent APK változatban telepítek, play független vagyok, így 1-2 dolog nem fut el (pl. youtube kids, de 40 évesen nem is érint a dolog). TomTom helyett is van megannyi más navigációs program, ami nem play-függő, azaz meg lehet lenni play nélkül.

Nem mellesleg play-t futtató teló 1 napot bírt, play nélkül 2-2,5 nap a futásideje azonos használattal. És a kémkedés is megszűnt (a háttérben folyó napi 50-300MB adatforgalom eltűnt). Nem kapcsolgat be a GPS magától, stb. Szóval én meg vagyok elégedve a play-független készülékemmel, mindenki más pedig mérlegelje, hogy valóban szüksége van-e rá, hogy lekövessék minden lépését, hogy merítsék az aksiját, hogy adatforgalmat generáljanak a háta mögött.

Na de eltértem a tárgytól... a lényeg, hogy a RAM ürítésével a problémád megoldódik!

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

...hát ez tök jó. Beállításoknál mindent elvégeztem (ami eszembe jutott) már csatlakozik nethez, Magyar a szöveg, stb, de mindig visszaugrik oda, hogy az indítási alkalmazás leállt. 

0

KTomi
KTomi picture

Másik launchert próbáltál esetleg?
 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem, mert nem tudom hogyan kell.
Üdv,Z.

0

KTomi
KTomi picture

Ha megy a Play, akkor onnan tölts le egyet... 
Pl:: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher
A home gomb megnyomásával megkérdezi, melyik legyen az alapértelmezett.
Akkor válaszd ki az újat...
Ha így is leáll, akkor nincs ötletem.
Bár írtad, hogy csináltál resetet, de az egyik képen látszik a háttérben a hill cilmbing, annak nem szabadna rajta lenni...

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Most eljutottam odáig, hogy sikerült elindítani, aztán ismét előjött a hiba. Addig nyomogattam, míg most épp újra megy... megnézem PLAY-on amit javasoltál, hátha sikerül másikat telepíteni. Köszi!
Üdv,Z.

UPDATE: telepítve az ajánlottat, úgy tűnik megszűnt a hiba.

0