You are here

Ebay vásárláshoz kérnék segítséget! LEZÁRVA! Megkaptam a választ.

13 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Ebay-ról vennék 2 dolgot is, de mindkét eladónál szerepel, hogy nem küld nemzetközileg. Egy harmadikkal pl. ezt egy levélváltással meg tudtuk oldani, 2 órán belül volt rá lehetőség (csak korábban nem jelezte, de ennek ellenére nyitott volt rá, így náluk sem biztos, hogy esélytelen).
Viszont ez a két eladó nem reagál több nap után sem a levelemre, sőt az egyiknél a termék adatai mellett olvasható, hogy több, mint egy hete nem olvas leveleket (és nála nem is aukciós, azaz nem lejáró hirdetésről van szó, tehát esélye sincs, hogy a lejárat miatt felnézne az oldalra).

Rákérdeztem a support-nál, hogy ilyenkor mi legyen, hogy érjem utol, hiszen kéne a termék, csak hát az érdeklődésem süket fülekre talál... vagy vegyem meg így és max külön számláz postázást ha bevállalja, ha nem vállalja a nemzetközit és akkor töröljük a rendelést.

A support nem fogta fel a szájbarágósan leírt kérdésemet, text/html formátumú levelekről hadovált (hogy próbálkozzak a másikkal), holott belső levelezésről van szó, ahol ilyen nincs is.

Volt-e valakinek ilyen tapasztalata és ha igen, mi lett a megoldás?

A válaszokat előre is köszönöm!

Comments
Onionshed
Onionshed picture

Tudom ,hogy lezártad ,de lenne pár megjegyzésem. Nekem volt shop-om nem is 1 az ebayen 2 éve olyan változtatásokat vezettek be ,hogy az eladók 30% elhagyta az ebayt. Le válltak a paypalrol, fizetni tudsz vele shop-ot csak saját bankártyával üzemeltethetsz, olyan paraméreteket kell megadnod a termékeknél aminek semmi értelme, a programozó csapatot leváltották valószinüleg, mert rengetegszer összeomlik az eladási felület. gondold el van több száz terméked és eltűnnek újra kell listáznod ez több hetes munka.Szerintem az ebaynek vége lesz ha nem változtatnak.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Altalaban szuper kedvezö US hirdetesekben nem hajlandok ide, de akar EU-ba sem, küldeni; eredete "Goverment ware", azaz leselejtezett-beraktarozott ellatmanybol szarmazik, ezt törvenyi tiltasuk alapjan, az "elg"-nek nem adjak, mas tema, hogy a szallitasi költseget soxor 2-500 dolcsira felnyomjak-igy kevesebb szazalek jar az epaynek...
Nemet s Uk forrasokban en is megeltem regebben parszor, hogy deklarative nem hajlandok Hu-ba küldeni, ott irhat az mber akarmit is; csak terheli vele az inhüvelyeit meg az idegszalait. De ök allitjak, hogy szabad piaci gonlkodasuk van :-(
Sztem az egyetlen esszerü megoldas ha valakid az adott orszagban, de legalabbis nyugaton, él s hajlando vele bajlodni= megveszi maganak, s ide jutattja...
Kari

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Kint nincs ismerősöm, kb. itthon se nagyon.
Vannak hirdetések, ahol külön le is írják, hogy nem hajlandóak pl. kisebb árat írni a csomagra, ez a japán hirdetésekre jellemző.
Akivel meg tudtam alkudni, annál minden rendben lett volna, csak nagyobb képernyőn megnézve a fotókat már erősen látszottak a kopások és hibák, neki ezért mondtam nemet.
Aztán ezt a 2 hibásat találtam 1 hét alatt, ami árban és kopásilag is megfelelne (a 100-110V sem gond), csak tőlük meg nincs válasz.

0

AzzA
AzzA picture
*

Együtt érzünk, de mit tudunk segíteni ebben ? frown

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Hát az volt a konkrét kérdés (amire a support nem válaszolt), hogy van-e bármi "figyelemfelkeltési" lehetőség, vagy netán érdemes-e így azt nyomni, hogy MEGVESZEM és max ha rákérdez, hogy mit csináltam, hiszen nem postáz erre, hivatkozhatok-e a megválaszolatlan levelekre... és nem kell kifizetnem a terméket, ha nem hajlandó elküldeni vagy kifizetem, de visszakapom az árát.

Tehát hogy megjátszható-e az, hogy megveszem, aztán így talán szóba áll velem.

0

AzzA
AzzA picture
*

Értem,
Ha az eladó a terméklapon korrektül tájékoztat az eladás feltételeiről, akkor nem lehet a vásárlás után semmilyen reklamációd a feltüntetett paraméterekkel szemben, ha azok valósak.
Ha megjelöli, hogy nem szállít magyarországra, akkor azt nem lehet számon kérni a vásárlás után.
Igy a support nem fog semmilyen ezzel kapcsolatos disput-ban résztvenni, ahogy az eladónak sem kell.
Az, hogy a vásárlás után sikerül megegyezned, az hazárd játék.
Mindenesetre az eladót nem terheli az sem ha a vételárat nem utalja vissza.

hivatkozhatok-e a megválaszolatlan levelekre...

Vásárlás után, ha nem érkezik meg a termék, vagy a termék ismertetése, az eladás feltételei nem voltak valósak.
Vásárlás előtt te csak érdeklődhetsz a termékről, de semmilyen formában nem vagytok eladó - vásárló kapcsolatban.
Igy semmilyen teljesítési kötelezettség nincs egymás között.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Na hát ezt kérdeztem a support-tól is, de tőled részletesebb választ kaptam, mint tőlük teljesen más témában.
Köszi, akkor nem próbálkozok, hanem elfelejtem őket.

1

Kari
Kari picture
*****

A support altalaban fabatkat sem er,
mint Te is irtad; "habok valaszt osztottak"-szoktak, dehat könnyen lehet, hogy pl. egy Kazahsztanban ülö "Masenyka" ossza az eszt/jogi homalyositast, akinek a dolga nem mas, minthogy minket lecsillapitson az üzletmenet tovabb görgese erdekeben_ugy mint a vaterkasoknal is :-(
Az ePay "Kleinanzeigeken" ha talalsz valami: ott van direkt kapcsolat is cimmel/telefonnal stb az elado reszeröl, s pozitivak voltak a tapasztalataim-evekkel ezelött.
Különben hozza extra regelned kell ha fent is vagy az epay-en, dehat az formai ügylet, semmi gonddal zajlott.
Eredmenyest!
Kari

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Igen, innen már vásároltam korábban, de elfelejtettem a címét.

Beléptem, találtam is 2 közepes árú terméket, de mivel németül van, ezért egy másik böngészőben akartam megnyitni, ami fordítani is tud (mert az Opera nem).
Ott viszont ez fogadott:
www.ebay-kleinanzeigen.de | Access denied (403)
Current session has been terminated.
For further information, do not hesitate to contact us.

Ref: 78.139.13.99 2022-01-09T14:47:20.292Z

És most már bármelyik böngészőben nyitom meg, ez fogad. Tehát be sem jön az oldal, csak ez a hiba. Vegyem fel a kapcsolatot... de hát a kapcsolati adatok is az élő oldalon lennének és nem ezen a hiba oldalon.

https://www.technische-stoerungen.de/ebay-kleinanzeigen alapján másoknak is gondja van az oldallal... legalább is csak ma 23 bejelentés történt, ebből szöveges is van, ami hasonló üzenetet takar, csak más az IP és az idő. TOR böngészőből sem megy, saját apk sem tud beléptetni, valamint termékeket behozni, noha a márkaneveket fel tudja sorolni.

0

Molnitron
Molnitron picture

Üdv!
Igen nekem is volt ehhez hasonló vesszőfutásom,és a végeredmény kb annyi,hogy teljesen értelmetlen azokkal az eladóval értekezni,aki előre szól,hogy magyarországra nem szállít!!!!!
Ilyenkor a legcélravezetőbb,hogy másik online piacról (Alibaba,bangood,Aliexpress,....) vásárolni,mert ugyanolyan (ugyanazt) a terméket mások is árulják,és gond nélkül el is küldik.A fizetési mód,és feltételek is ugyanazok.
Hasznos vásárlást!
Molnitron

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Diszkótechnikai HIBÁS eszközről van szó: médialejátszó, amiben csak a CD nem olvas, de minden más (pendrive, USB) működik, így vagy 5e egy fej, vagy 10e egy mechanika és működőképes lesz... ő ezt 50e-ért árulja, míg a használt, de működő 135-140-be kerül. Alin és a többin nem árulják, ráadásul németből nincs vám, míg pl. Japánban is van működő, de egyrészt drága (mert nem hibás), másrészt +adó+vám terheli, ami így már min. 170 körüli ár lenne az 50+posta helyett. Ezért ragaszkodnék az említett eladókhoz... mert hibásat árul és mert EU-s, így nincs +költség.

0

Molnitron
Molnitron picture

Üdv!
Így már érthető a történet!! Elég sok a változó a képletben,de remélem azért lesz megoldás!!
Végülis neki ha tényleg eladó,akkor ki tudtok hozni egy megoldást!!
Egy jó eladó akár magánszemélyként ajándéknak feladva is tud postázni :-)
Sok sikert 
molnitron
 

0

Sponsored links