You are here

ECO 1 kapunyitó vezérlő, távkapcsolóval nyitás probléma Megoldva

5 posts / 0 new
Last post
janir18
janir18 picture

Sziasztok!
Eco1 vezérlés, fiti vevővel pár hónapja lett összerakva egy régi tolókapuhoz.Az előző vezérléssel gondok voltak, korábbi beázás miatti korrózió tönkretette, működése bizonytalan lett. A kaput csak nyit / zár üzemben használjuk. Végálláskapcsolók tökéletesek. Lassítás, áthaladás érzékelés, automata zárás nincs.Tizenpár darab távkapcsolóval használjuk a kaput, fixkódos régóta működő példányok. Az elemeket rendszeresen mikor szüséges cseréljük bennük igény szerint.
Pár napja néha nem reagál a távkapcsolókra közelről sem. Véletlenszerűen reagál, pár parancsnak engedelmeskedik, néha folyamatosan. Nincs meleg összefüggés, hajnali hűvösben is makacskodik. Az összes távkapcsolónál ez a tünet. A panelről start gombra indul, start bemenetre indul, minden indításra azonnal. Valaki tud tippet adni mi lehet a gondja?
Ugye elvileg garis, a forgalmazó azt mondja, hogy küldjem vissza bevizsgálásra. De ha nem hibás akkor az enyém az összes kapcsolódó költség, mert ez nem szokott elromlani.... Majd övő héten tud vele foglalkozni. Addig meg azt csinálok amit akarok.... Viszont ha valaki találkozott hasonló gonddal akkor lehet a megoldás jobb mint a bizonytalan várakozás.
Feltettem ugyanezt a kérdést más oldalon is.
Köszi

Fiti vevő cseréje megoldotta a problémát. A gyártó gariban cserélte.
Comments
RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Nem derül ki, hogy a Fiti vevőre az összes távadó rá lett-e tanítva.

Mellékelem a Fiti leírását, ahol a rátanítás is szerepel. 

Javaslom elolvasni és a leírtak szerint cselekedni!

https://rollingdoor.hu/downloads/129.pdf

üdv
RTZ

1

janir18
janir18 picture

Hello!
Rá lettek tanítva. Mind hibátlanul működik, vagy néha épp nem. Kiskapu funkció nincs tanítva, csak egy gomb, start opcióra mindnél.
Köszi 

0

grofzero
grofzero picture

Szia!
Nincs a közelben egy beázott vezeték nélküli (433Mhz-es) kapucsengő?
Mert így már jártam.

1

janir18
janir18 picture

Hello!
Ez jó kérdés. Körülnézünk.
Köszi 

0