You are here

Electrolux EDP2074GW3 szárítógép aljából csöpög a víz - MEGOLDVA

5 posts / 0 new
Last post
cape-t
cape-t picture

Sziasztok!
 
Adott a címben szereplő kondenzációs szárítógép, aminek az aljából csöpög a víz. Sajnos nem vagyok jártas a szárítógépek területén, ezért kérem a segítségeteket. A gép elvileg még garanciális, csak nem szeretném olyan miatt kihívni a szerelőt, ami valójában nem is hiba és én is meg tudom egyszerűen oldani. Aztán jól felszámolja a kiszállást meg egy óra munkadíjat.
Szóval kiszedtem a kondenzátor egységet és befényképeztem a helyére. (legaramlas_1.jpg) Ezen a képen a légáramlás (általam feltételezett) sorrendjét nyilakkal és számokkal jelöltem, illetve bejelöltem, hogy hol áll némi víz, aminek szerintem nem kellene ott lennie. A 4. számmal jelölt nyíláson át (ami már a szabadba vezet) csöpög a víz. Nem sok, a szárítás elején kb. 2-3 másodpercenként 1-2 csepp, aztán ahogy száradnak a ruhák, már egyre kevesebb jön. A kondenzátor egység (kondenzator.jpg) hosszirányban (1.-2. irány) gumi szegéllyel vízmentesen le van szigetelve (a gumi és a „fogadó” műanyag perem nincs megsérülve), innen elvileg nem kerülhet ki víz. A kereszt irányban (3.-4. irány) áthaladó levegő viszont már a szabadba távozik.
Elképzelhető, hogy ebből a levegőből csapódik le némi víz a lemezeken és emiatt csöpög? A gép alján gyárilag van egy műanyag lemez (also_lemez.jpg) ami belülről egy kb. 0,5cm vastag szivaccsal van borítva. Lehet, hogy az eredeti elképzelés az, hogy azt a pár csepp vizet a szivacs felszívja és a meleg pedig kiszárítja? Ha tényleg úgy működik, ahogy fent leírtam, mitől lehet nálam több a víz a kelleténél? A szivacs már nem bírta magába szívni és a padlón is megjelent.
 
Előre is köszönöm, ha segítetek!

Szerk: Filc tömítés és kondenzátor egység csere.
 
Üdv:
Gyula
 

Comments
cape-t
cape-t picture

Sziasztok!

Az elmúlt napokban tovább teszteltem a gépet és egyszer csak azt láttam, hogy a kijelző előtti plexi belülről párásodik. Emiatt arra jutottam, hogy valószínűleg "tömítési" hiba és a nedves forró levegő kikerül a géptestbe. Valószínűleg ezért párásodik, illetve ez a nedvesség csapódik le a kondenzátor lemezek "külső" felületén és ez a víz folyik ki a gép alján.
Tegnap kint volt a szerelő, aki azt mondta, hogy a dob körüli elülső filc szigetelőgyűrű kopott, illetve a kondenzátor egységen is észrevett egy kissé megnyílt lemezpárt. Azt is felírta cserére.
A többi már a biztosítón múlik, vagy megjavíttatja, vagy visszafizeti a vételárat. (kiterjesztett garancia)

Üdv:
Gyula

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!
Hülye kérdés, vízszintesen áll a gép?
A kondenzátoron lecsapódott nedvesség arra az alsó tálcára kerül és onnan egy szűk nyíláson keresztül csordogál a kondenzvízgyűjtő tartályba. Majd onnan nyomja fel a pumpa a kihúzható fiókba. Ha nem áll vízszintesen, vagy az a szűk járat eldugult, akkor szokott maga alá ereszteni a gép. 
nils

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

A gép vízszintesen áll. Viszont az feltűnt nekem is, hogy a tálca kicsit meg van döntve hátrafelé, de nyílást nem kerestem/ellenőriztem a hátsó részén. Délután megnézem, köszi az ötletet!

Üdv:
Gyula

0

cape-t
cape-t picture

Szia!

Valóban van egy lefolyó nyílás a tálca hátulján. Ellenőriztem, de nincs eltömődve.

Üdv:
Gyula

0