You are here

Electrolux EDP2074PDW kondenzációs szárítógép nem szárítja meg a ruhát

11 posts / 0 new
Last post
Bazsyk
Bazsyk picture

Sziasztok!

Alkatrésznek vettem meg ezt a masinát, a burkolat kellett igazából csak a kliensnek. Viszont mivel piszkálja a fantáziám, gondoltam mielőtt elbontom, teszek egy próbát. A jelenség a következő: Ki lehet választani a programot, elindul, fűt is, forgat is jobbra, balra. Öntöttem vizet a víztartály alá, azt szépen feltolja.

Próba közben: Van a visszamaradó idő kijelzés mellett balra 3 ikon. Az első a szárítási fázis, ha jól gondolom, a második a hűtési fázis, a harmadik talán a vasaláskönnyítés/gyűrődésmentesítés lehet. Próbáltam először a szekrényszáraz programon, majd az időzített szárításon. 30 percig megy a szárítás, majd hűtés 10 percig, ami alatt 3 sípszó néhány percig, végén nullára ugrik és kész. Pokróc csurom víz, aljában a kondenzálónál minimális víz. A tanyán fent lévő SM hőszivattyús gépé, az enyémben nincs kompresszor. A tesztmódba való belépést sem találom az SM-ben, bár nem valami jó a szakmai angolom. 
Szívesen venném a segítséget, bár nagy eséllyel bontódik el, de 1 próbát megérne, fiatal még a masina. A tesztmódba belépés is érdekelne. 
Szép estét, köszönöm!

TC09H54HW
Prod no 916096944 00

 

Comments
Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Kétértelműen fogalmazol!

30 percig megy a szárítás, majd hűtés 10 percig, ami alatt 3 sípszó néhány percig, végén nullára ugrik és kész.

Ha megy az előírt ideig és közben sípolgat, és a levegő is forró, akkor a kondenzációs rész koszos. Ha hideg a levegő, akkor rossz a fűtőbetét.
Ha 3 sípszó és néhány perc van a 30+10 perc helyett, akkor valamit észre vett, hogy rossz, vagy a vezérlő rossz.

Fogalmazz egyértelműen!

 

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia. A fűtés megy, a levegő forró. A kondenzációs rész tiszta, szintérzékelő a kondenzvíz pumpánál rendben, vezetékeket átnéztem. 1 törölközőt  tettem tegnap csak bele, de nem szárította meg. Itt nem találtam a dobhoz csatlakozó szénkefét, gondolom az ajtónyílás alatt belül van két lemezcsík, az a szenzor, tisztának tűnik. Ha üresen indul, akkor rövid időn belül leáll, ha benn volt a pokróc, akkor 30 + 10 percet ment. Valamit akkor érzékelnie kell, nem lehet teljesen halott az érzékelő elektronika. Ha a gép perifériák jók, marad a panel. 
Szép napot!

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Máshol is tiszták a légcsatornák?

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia. Nem találok koszt sehol. Tolja ki a levegőt rendesen.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Hát?
Ez érdekes. Ez olyan mint egy nagy hajszárító. Ha a levegő szabadon foroghat, forró is és a kondenzátor is tiszta, akkor szárítania kell!

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia !Elnézést, ha nem voltam 1értelmű. 30+10 perc van. Mikor átvált hűtésre, akkor kezd sípolni, a sípolás ideje 1-2 perc. Panelen kívül mindent jónak mérek. RL1 relé cserélve lehetett.
Amit nem igazán értek, R 93-94-95 smd mérve 113K, (154 jelölése) R 76-77-78 / R 72-73-74 149 K (154 jelölése), J2 3 érintkezős csatlakozó körül vannak. Szerzek holnap és próba. Köszönöm

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Arra a csatlakozóra mi van kötve?

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia.
Most nincs itt a masina, dolgozom. A hátulját nem volt időm lebontani. A Fűtőbetétnek kell lennie. A tanyán lévő doksi hőszivattyús, ott a kompresszor van rajta.
Köszönöm.

0

Gabor84
Gabor84 picture
*****

Üdv.

Feltettem a dokut itt találod.
https://elektrotanya.com/electrolux_edp2074pdw_91609694400.rar/download....

Üdv:Gábor

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Köszönöm szépen!

0

Sponsored links