You are here

Electrolux ENB3850 kombinált hűtő, csak a kijelző villog

3 posts / 0 new
Last post
hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Sziasztok!

A fenti hűtő azt csinálja, hogy a kijelző kb. másodpercenként felvillan. Ezt úgy tudom átmenetileg megszüntetni, hogy a szenzorokat lehúzom, úgy indítom a hűtőt, majd vissza rádugom a szenzorokat. Azonban ilyenkor érvénytelen hőmérsékleteket jelez ki (napok óta nem használt hűtőnél -40 vagy hasonló értékeket) ilyenkor egy darabig működik a kijelző, de nem megy sem a kompresszor sem a ventilátor. Majd újra villogni kezd. Ha lehúzok róla mindent (kompresszor fázisát megszakítom, a többi csatlakozót kihúzom, csak a 230V és a szenzorok vannak rádugva, így indítom, akkor is csak villogni kezd (motorzárlatok feltehetően kizárva). Az elektronikát átnéztem, külön is próbáltam indítani, úgy működött és nem is kezdett el villogni, csak "o" jelet ír a hőfokok helyett. Ez akkor is fennáll, ha minden fogyasztó rajt van, de a szenzorok nem. Lehetséges, hogy a mikrokontroller fagy le?
Előre is köszönöm az ötleteket!

Horváth József

Comments
József611
József611 picture

Tisztelt József!
Ez valószínüleg egy régebbi készülék és lehetséges,van egy reset gomb a frontpanel alatt,szélen,előlről nem is látható,csak egy vékony furat a diszléc alatt,ami csak kibontva látható és lehet,hogy elég csak ezt megnyomni.
Az "o"egyébként azt jelenti,hogy szakadt,vagy nincs rajta valamelyik érzékelő. A kompreszorról meg annyit,hogy az indító-védőben van egy NTC,mely lehet hogy néhány másodperc,de lehet hogy 2-3perc múlva egedi csak újraindulni a kompresszort.
A reset gomb keresése pedig megér egy próbát.
Sok sikert!

József

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Leírásod alapján tipikus táphibának tünik a dolog. Amikor lehúzod a thermisztorokat akkor csökken a terhelés így el tud indúlni a gép. Kondenzátorok cseréje javasolt ha van rajta feszűltséget ejtő kondenzátor akkor (1uF 275V) azt is cseréld.

0