You are here

Electrolux eod6p77wz sűtő furcsán melegszik

4 posts / 0 new
Last post
martinus115
martinus115 picture

Sziasztok,

Újonnan vásároltam a készüléket. 200-220 fokig nem is volt gond. De mikor grillezésre raktam meg 250 fokra, ahogy elérte 230-240 fokot jött égett műanyag szag. Nah ekkor már feltűnt, az üveg előlap a gombokkal sütéskor forró. A sütő be van építve, már féltem felgyújtja a koynhát. Kivittem a házból és elkezdtem tesztelni. A szigetelés látszólag mindenhol benne van. De sütéskor forró lesz a külseje (nem kéne, hogy a bútorlapot felgyújtsa). Feltekertem 300 fokra, működött fél órát hagytam, hát szaga az volt neki, de nem gyulladt ki.

Bekapcsoltam pirotikus tisztítást. 20-30p körül jött egy hibakód amit sehol nem találok ERR F 106 esetleg erre tud valaki valamit mondani?

Ugye jól gondolom nem kéne forrónak lennie a külsejének sütéskor?

Köszönöm a segítséget!

Comments
Alex52
Alex52 picture

Szia , az Elektroluxoknál nem ritka, hogy elromlik a hőfok-termosztátja....  ...Nézd meg elsőre. Égett szagnak akkor sem szabadna lennie, mert a benne levő határoló klixonnak működnie kellene.....300 fokon nem szabadna félórát(!) működnie kikapcsolás nélkül.Ilyen hőfokon tartósan üzemelve behal az alsó fűtőszál !
 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Nagyon nem kellene forrónak lenni. Van benne egy propeller, ami a palástot hűti.. Az van beszorulva, vagy rossz.. Hátul szokott lenni, előre fele fúj, a burkolat alatt, kifele az üveglap alól.

0

martinus115
martinus115 picture

Köszi!

0