You are here

Electrolux ESF45010 mosogatógép teszt mód

8 posts / 0 new
Last post
aztazeget
aztazeget picture

Üdv Kollégák!
Mosodatógép javítás közben szerettem volna belépni a diagnosztikai módba a fent nevezett Electrolux gépen. A "szokásos" módszerek egyike sem volt eredményes. Ezért szeretnék ebben segítséget kérni.
A netet átnézve nem találtam ilyen infót.
Egyébként a hiba az a géppel, hogy a fűtést hol bekapcsolja, hol nem. Ha egyszer bekapcsolta, akkor rendesen felfűt a kellő hőfokra, de a vízcsere után már általában nem. Megnéztem a csőfűtőtest hőkioldóit, azok jók. A két membrán-kapcsoló jó, átad, a csövei tiszták, rendesen kapcsolnak. A vezetékek az ajtónál nincsenek megtörve. A panelon a táp felújítva, relé ellenőrizve. 
A gépet próbák során vizsgálva azt tapasztaltam, hogy például a "quick" gyorsprogram során, amikor nem áztat, hanem egyből mosogatni kezd, tehát egyből fűtenie kell, majd a vízcsere után ismét fűtenie kell, mivel csak egyszer öblít, az első próba alatt a mosogatóvizet felmelegítette, de az öblítés alatt nem húzott be a relé. Utána a második teszt során sem a mosogatás sem az öblítés alatt nem húzott be a relé. Harmadik tesztnél szintén csak a mosogatás alatt húzott be a relé.
A diagnosztika talán rávilágítana ennek a bizonytalan fűtés hiba okára, vagy kalibrálná az elektronikát.

Köszönettel:
NA

Comments
janyka30
janyka30 picture

2

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

janyka30
janyka30 picture

1

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

janyka30
janyka30 picture

Hello. Kettő dolgot nem említettél a hibafeltárások kapcsán. Nekem szintén Electrolux és fűtés probléma. Egyiknél a keringetőn lévő tacho-val volt baj, persze ha a te gépeden van, mert változó. Alap helyzetben tökéletes volt az ellenállása a tacho-nak ha jól emlékszem 200 Ohm körül. A keringető indulása után elszállt az értéke a végtelenségbe. Csere után tökéletes lett, szépen kapcsolt a fűtés. Legutóbbi pedig az "edény" aljában található NTC volt a hibás. A csati is illetve az NTC aljzata is ahová megy a csati brutál oxidos volt. Így induláskor meghúzott a relé, hallani lehetett majd azzal a lendülettel ki is kapcsolt. NTC és csatlakozó csere után tökéletes lett. Nézd meg ezeket is, háttha valamelyik megoldás lehet a problémádra.

0

Vote up!

You voted ‘up’

aztazeget
aztazeget picture

Köszi!
Tacho ebben is van.
NTC-t már kiszedtem, szétszedtem. Teljesen tiszták a panel csatlakozó csíkok. A kábelvég érintkezői is tiszták. Ezeket kicsit összébb toltam, ha esetleg ki lettek volna tágulva. Műanyag tokot átpucoltam az optika miatt. 
Tachot nem mértem, de úgy hallani, hogy szabályozza a fordulatszámot.
Annyi fejlemény van az ügyben, hogy közrejátszik az üzemidő. Ha pihentetem a gépet, akkor első nekifutásra behúz a fűtésrelé. Aztán x perc működés után nem lehet behúzásra bírni. Holnap a panel tüzetesebb átvizsgálása következik. Vagy a relé (tekercs) melegszik túl, vagy a relét kapcsoló tranyó, vagy a proci, vagy a táp...
De ránézek a tachora is, mivel lejött a cső a fűtőtestről és nyakonöntötte a motort. Igaz, kiszárítottam, de bármi megeshet.
Köszi:
NA

0

Vote up!

You voted ‘up’

janyka30
janyka30 picture

Jutottál valamire vele? 

0

Vote up!

You voted ‘up’

aztazeget
aztazeget picture

Egyelőre a panelon nem találtam hibát. Kicseréltem az NTC egységet, de semmi javulás. A tacho hibát tekercs cserével oldottad meg? Mosógép tacho jó hozzá? 

0

Vote up!

You voted ‘up’

janyka30
janyka30 picture

Igen tekercs cserével, szerintem mennie kell vele.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content